Reisimuljed sügisesest Sitsiiliast

03.10.2022
Estraveli vanemreisikonsultant Kalli Berg

Estraveli vanemreisikonsultant Kalli Berg käis septembri lõpus Euroopa ühel ajalooliselt huvitavamal saarel Sitsiilias. Loe Kalli reisimuljeid ja hotellisoovitusi!

Minu Sitsiilia reis algas kell 3 varahommikul Tallinna lennujaamas. Samal ajal väljus ka kaks Türgi lendu ning seetõttu oli lennujaamas juba üsna palju rahvast. Tunnike ootamist järjekorras, et check-in teha ja kohver ära anda. Turvakontrollist saime seekord üsna kiiresti läbi ja juba olimegi väravas. Lend väljus üsna täpselt – vaid mõnikümmend minutit hiljem algsest graafikust. Lend Catania lennujaama kestis 3 tundi ja 20 min möödus tukkudes üsna kiiresti.

Sitsiilias võttis meid lennukist väljudes vastu korralik vihmasahmakas. Kohalikud olid selle üle väga rõõmsad, nende jaoks oli see esimene vihm üle pika aja. Varsti aga oli taevas selge ja päike säras jälle. Ilm on Sitsiilias septembri lõpus veel piisavalt soe, keskmiselt umbes 23-25 kraadi päeval, samuti on soe merevesi.

Elasime oma reisi ajal kolmes erinevas kuurordis ja see oli väga kasulik, kuna need olid kõik väga erinevad kohad.

Cefalu

Ootasin põnevusega Cefalu külastamist kuna olin kuulnud selle piirkonna kohta palju head tagasisidet Ja ma ei pidanud pettuma – Cefalu kuurort ja selle ümbrus on kindlasti üks minu lemmikuid sihtkohti Sitsiilias. See on väga lopsaka loodusega piirkond, ka hotellide territooriumid on rohelusse uppunud – oleksid nagu botaanikaaias

Lisaks on Cefalu vanalinn väga armas oma suure katedraali ja mitmete kirikutega. Cefalus on ka väga ilus promenaad, kus saab mere ääres rahulikult jalutada.

Cefalusse reisides peab arvestama sellega, et transfeer sinna piirkonda on üsna pikk, umbes 2-2,5 tundi, Aga see on igati seda väärt! Lisaks asub Cefalust vaid 70 km kaugusel Palermo vanalinn, mida soovitan kindlasti külastada.

Milliseid Cefalu piirkonna hotelle Kalli soovitab?

Grand Palladium Sicilia Resort Spa *****
Suure territooriumiga, väga ilus ja luksuslik hotell otse mere ääres. Sobib kõikidele, palju tegevusi ka lastega peredele. Väga hea teenindus ja maitsev toit. Üks parimaid hotelle, mida me nägime. Asub vaikses piirkonnas.

Acacia Resort ****
Suure troopilise aiaga väga tugev 4 tärni hotell. Asub samuti vaikses kohas.

Giardini Naxos

Teine suurem ja populaarsem kuurort on Giardini Naxos, mis asub Catania lennujaamast umbes ühetunnise sõidu kaugusel. Giardini Naxos on rohkem turistidele puhkamiseks mõeldud piirkond ja siin on igasuguse tasemega hotelle. Kuurordi keskuses on elava liiklusega tänav, mille ääres on kohvikud, poekesed, restoranid ja hotellid.

Rannatoolid on keskuse hotellidel enamasti tasulised ja jäävad vahemikku u 15-25 eur, mis sisaldab kahte tooli ja päikesevarju terveks päevaks. Hind sõltub sellest, kui kaugel merest ollakse. Suureks plussiks on siin kuurordis kindlasti ilus ja lai liivarand. Lisaks saab siit kergesti sõita 5 km kaugusel olevasse Taormina linnakesse kas liinibussi või taksoga.

Kalli lemmikhotellid Giardini Naxos piirkonnas:

RG Naxos ****
Luksuslik ja suure rohelise basseinialaga hotell, mis asub otse mere ääres, Rannatoolid mere ääres tasuta. Üks parimaid hotelle selles piirkonnas.

Hellenia Yachting ****
Kompaktse territooriumiga hotell otse mere ääres. Selles hotellis on soovituslik kindlasti valida rõduga tuba.

Unahotels Naxos Beach ****
Ilusa suure aiaga hotell otse mere ääres. Lastega peredele on siin palju tegevusi, eraldi olemas lasteala Naxosland, kus on mänguväljakud ja muid tegevusi lastele. Siin hotellis tuleks valida tuba peamajas või superior tuba, kuna need on renoveeritud. Hotelli territooriumil on ka palju ka kahekordseid villasid.

Letojanni

Letojanni on kolmas oluline kuurort Sitsiilias. Selle plussiks on väga ilus ja lai liivarand, kuurort ise on üsna väike ja rahulik. Suviti korraldatakse linna keskväljakul erinevaid festivale, kuid septembri lõpus oli tunda, et hooaeg hakkab vaikselt läbi saama ja mõned kohad olid juba kinni.

Letojanni kuurordis asuvad enamasti väikesed perehotellid. Valdavalt on hotellidel mere ääres rannatoolid tasulised (samuti 15-25 €, mille eest saab 2 tooli ja päikesevarju). Siinsetes hotellides on kõige enam kohalikku hõngu, sest hotellid on vanemad ja lihtsamad.

Kalli lemmikhotellid Letojannis:

Antares ****
Väga ilusate vaadetega hotell mis on ehitatud mäe küljele. Hotell koosneb kolmest osast: Antares, Le Terrazze ja Olimpo. Olimpo paikneb kõige kõrgemal ja sinna saab funikulööri ehk köisraudteega. Vaated on nii päeval kui öösel pimedas täiesti vapustavad. See on ühtlasi ka üks parimaid hotelle Letojanni piirkonnas.

Rivage Taormina ****
Väike armas perehotell. Üle tee on meri ja suur basseiniala ning rannabaar.

 

Sitsiilia on koht kust leiab palju põnevat avastamist nii ajaloohuviline (Taormina, Palermo, Catania, Ceafalu) kui ka loodusesõber.

Etna vulkaani külastamine on kohustuslik kõikidele ja ei jäta kedagi ükskõikseks. Kindlasti tuleb soojad riided reisile kaasa võtta, sest üleval on ikka väga külm (septembris oli seal umbes 10 kraadi sooja). Need, kes kõrgemale soovivad gondliga sõita, soovitan kindlasti paksemad riided ja korralikud matkasaapad kaasa võtta (seal oli umbes 4 kraadi). Kohapealt sai soovi korral osta või laenutada matkasaapaid ja jopesid.

Neile kellel on tugevam närvikava, soovitan võtta autorendi. Liiklus on seal üsna kaootiline ja üsna palju oli näha mõlgitud autosid.

Sitsiilia on piisavalt väike, et nädalaga mõned põnevad kohad üle vaadata ning jääb aega ka lihtsalt basseini või mere ääres puhkamiseks.

 

Kommentaarid: