Riina reisilugu: Kreeta

22.06.2021
Estravel

OSA 1

Estraveli vanemreisikonsultant Riina Vainula on Kreetal kohapeal ja saadab sealt oma muljeid ning märkamisi.

Riina: “Kreeta võttis meid vastu lahkelt, sooja tuule ja päikesega 🌞 ehk ilma poolest oli kõik nagu varasemalt😊. Ainult lennujaamas pidi näitama QR-koodi ja seda kontrolliti kõikidel põhjalikult. Tegelikult toimus kõikide dokumentide ülevaatamine juba ka Tallinna lennujaamas.

Esmamulje põhjal on paljudes hotellides toimunud renoveerimine ja need näevad välja peale uuenduskuuri modernsed ning väga puhtad. Kõik hotellid ootavad peale pikaks veninud pausi oma kliente väga tagasi, selleks hoolitsetakse kohale tulnute eest erilise hoolega, et hea sõna ikka leviks. Hetkel on puhkajad saabunud peamiselt Austriast, Saksamaalt ja Baltikumist, kuid nagu ka piltidel näha, puhkajaid on siiski väga vähe.”

Millised on Kreekasse sisenemise tingimused?

✅ Kõik Kreekasse reisijad peavad hiljemalt 24h enne saabumist täitma Passenger Locator Form’i. Koos reisivad perekonnad peavad täitma ühe vormi pere kohta. Lennujaamas toimub reisijate pisteline testimine, mille aluseks on registreerimisvormi täitjale saadetav QR-kood.
✅ Riiki sisenemiseks on vajalik esitada üks kolmest dokumendist: koroonaviirus SARS-CoV-2 negatiivse testitulemusega sertifikaat*, vaktsineerimise tõend** või tõend viiruse läbipõdemise kohta***.

* PCR-test (mitte varem kui 72h enne riiki sisenemist) või antigeeni test (mitte varem kui 48h enne riiki sisenemist). Lastel kohustuslik alates 12. eluaastast. Antikehade teste ei aktsepteerita..
** Täielikust vaktsineerimisest peab olema möödas 14. päeva, dooside arv sõltub vaktsiinist; vaata ka millised on aktsepteeritavad vaktsiinid.
*** Läbipõdemisest peab olema möödunud vähemalt 2 kuud, aga mitte rohkem kui 9 kuud.

NB! Kreeka lennujaamas toimub pisteline tervisekontroll (kiirtestimine). Testimisele võidakse suunata ka vaktsineeritud isikud. Riiki sisenemise tingimuste kohta loe lähemalt Reisi Targalt lehelt, Siinne info on kuvatud 22.06.2021 seisuga.

👉 Kreeta või mõne teise endale meelepärase sihtkoha saad valida Estraveli pakettreiside otsingust: estravel.ee/reisipaketid

OSA 2

Riina jagab märkamisi kohapealsetest piirkondadest ja hotellidest, mida õppereisi jooksul külastatud sai.

Riina: “Kreeta erinevad piirkonnad ja kuurordid täidavad ka kõige nõudlikuma ootuse.”

  • Kuurort Ammoudara on seitsme kilomeetri pikkune valge liiva ja kristallselge mereveega rand ning asub Heraklionist läänes. Sinna pääseb pealinnast kohaliku liinibussiga.
    Piki kallast asuvad hotellid, tavernid, restoranid, baarid ja kohvikud. Mõnusa atmosfääriga, just peredele mõeldud, jäi silma hotell Santa Marina Beach.
    Samuti meeldis kõrge tasemega hotell Alexander Beach 5*.
  • Bali piirkonna maalilised mäevaated lummasid hotellist Filion 5*, teenindus ja köök väga head.
  • Rethymnoni peetakse Kreeka Veneetsiaks, kuna selles ilusas ja rikkaliku ajalooga linnas on palju hästisäilinud Veneetsia arhitektuuri.
    Kaunimad kohad on Rimondi purskkaev ja kaitserajatis Paleokastrose mäel, kust avaneb imeline vaade linnale. Sadama piirkond on ääristatud hubaste kohvikute ja kohalike tavernidega, kus käib elu nii päeval kui öösel.
    Hotellist Bio Suites 4* on lähedal nii liivarand kui ka keskus.
    Perede rõõmuks pakub veepargiga hotell Fodele Beach & Water Park Holiday Resort 5* just seda, mida oodatakse perepuhkuselt – tegevused lastele, veepark ja kõik hinnas.
  • Hersonissoses jättis hea mulje hotell Palmera Beach.
    Sealses rannas on palju baare, restorane ja taverne. Hersonissose sadam on tuntud oma aktiivse ööelu poolest.
  • Hotell Lyttos Beach 5* on kõrge tasemega 5 tärni hotell Anissaras. Liivarannas, veeliumäed, täismõõdus välibassein, tenniseväljakud, lasteklubi.
  • Gouvesi liivarannaga kuurordis üllatas positiivselt hotell Hara Illios Village 3* oma värske ja modernse ilmega.
  • Hersonissosest 4 km kaugusel asub suurepärane kuurort Stalida (kutsutakse ka Stalis). Sellesse rannikukülla toob Iraklionist 28 km pikkune mägitee, millelt avanevad maalilised vaated merele, saartele ja traditsioonilistele rannakülakestele. Kuurorti rannapromenaadil on lõputu hulk taverne, pisikesi restorane ja poekesi. Stalida on moodne kuurort, mis asub otse „meelelahutuste meka” Malia kõrval. Turistide südame on see kuurort võitnud tänu oma pikkadele liivarandadele. Stalida ja Iraklioni vahel on väga hea bussiühendus. Siin meeldis Cactus Beach 4*.
  • Analipsi piirkonnas tuntud headuses hotell Aldemar Knossos Royal 5*.
    Soovitan ka hotelli Mitsis Laguna Resort 5*.

“Kui ringi sõita, siis eht-kreekalikku leiab veidi kõrgematelt aladelt, kus kohalike käsitööpoed ja tavernid. Päevasel kõige kuumemal ajal istuvad seal kreeka mehed ja naudivad suhtlust ning jahutavaid jooke. Naistel pidi alati kodus midagi teha olema… Samuti saab osa kreetalase elust kui võtta ekskursioon “Tutvu kreetaga”.”

Vali sobiv reis Estraveli pakettreiside otsingust estravel.ee/reisipaketid.

 

Kommentaarid: