Riina reisimuljed Montenegro õppereisilt

06.06.2023
Estraveli vanemreisikonsultant Riina Vainula

Estraveli vanemreisikonsultant Riina Vainula külastas Novatoursi korraldatud õppereisi raames maikuus Montenegrot. Riina jagab nüüd reisimuljeid ning toob välja oma lemmikud hotellid, mida inspekteeritud sai.

Alustan reisi lõpust ehk viimasest õppereisi päevast kui osalesime kanjonite ja Durmitori rahvuspargi ekskursioonil. Võib vist küll öelda, ja kõlada klišeelikult, kuid kes pole külastanud kanjonit ja rahvusparki, pole õiget Montenegrot näinud. Igati soovitan, sest see on nii teistmoodi loodus ja elu-olu kui mere ääres.

Pealinna Podgoritsa suunal liikudes tegime põgusa peatuse ka Moraca kloostris. Pärast kloostrit jätkasime teekonda suusakuurordi ja väikelinna Kolasini poole, kus sõime traditsioonilist Montenegro lõunat pererestoranis. Seal on lahke pererahvas, kes pakuvad mett, koduveini ja head toitu. Tundub, et suusapiirkonnas on rahva elujärg parem, on rohkem naeratavaid nägusid, head teenindust ja korras majapidamisi. Kindlasti saab kõige ilusamaid pilte just sealt, kus mustad mäed, valged lumised tipud, mäekülgedel smaragdrohelised metsad vaheldumas türkiissiniste kärestikega. Ilus!

Kuurordid ja mereäärne elu:

Tivatisse jõudmisel saime kohe kogeda praamiga ülesõitu Tivatist Bijelasse. Praamid on Montenegros oluline teema, kuna lühendavad ja teevad teekonna meeleolukaks. Praamile eelbroneeringut pole vaja ja väike auto reisijatega 5 eurot.

Tivat

Tivat asub Kotori lahe keskel. Siin meeldib puhata jahiomanikele, kultuurielu nautijatele ja ööelu armastajatele. Lahe juures asub 17 randa, 3 neist on puhtuse ja korra eest hinnatud sinise lipuga.

Hotellidest meeldis seal Palma****. Prantsuse rõdu, mere ääres, kiviklibu rand. Hinna-kvaliteedi suhe paigas, meeldiv mulje. Rannatoolid hinnas.

Bijela

Bijelas on suurepärane rand ning mitmed baarid ja restoranid. Rand on üldiselt kivine, kuid seal on ka liivaseid alasid. Külastajate mugavuse huvides on randa paigaldatud sillad, kust vette hüpata.

Hotellidest meeldis seal piirkonnas Carine Hotel Park****, mis asub mere ääres, rannatoolid-varjud hinnas. Vette minek liivane ja madal, betooni pealt. Nature toad annex kõrvalhoones.

Herceg Novi

Herceg Novis on kaunid rannad ja vanalinn.

Hotellidest meeldis Iberostar Herceg Novi****. Hea maitsega kujundatud toad, mere poole väga ilus vaade. Restoranis teenindus oli hea, märkamatult korjati kasutatud nõud ja viidi ära (mitte ei kolistatud käruga ringi, et kuhjata musti nõusid). Personal valdavalt noor ja inglise keelega probleeme ei olnud. Takso tellimine võttis vastuvõtu kaudu aega 3 min ja maksis Herceg Novisse 8 € (ehk 8 km ja 8 €).
Hotell asub mäe külje peal ja liikumine territooriumil oli vajalik nii horizontaalselt kui ka vertikaalselt, seega ei soovita neile, kellel liikumisega probleeme. Sellest johtuvalt oli ka üllatav see, et poldud mõeldud sellele, kuidas külastajate kohvrid tuppa aidata. Pikk väikestest kividest laotud tee oli väga ebamugav, kuid hakkama ju sai. Lastele miniklubi tundus huvitav ja küllap leiab kasutust, kuigi hooaja alguses oli hotellis veel lapsi vähe. Restorani juures väike baar hea muusika valikuga. Mõnus koht ilusa vaatega, et peale õhtusööki veel üks jook lubada ja vaadet nautida.

Budva

Budva on eriline vanalinna poolest. Rannad pole kiita. Kõige suurem ja parem on Jaz rand. Tuntud on Budva ka õhtuse melu poolest. Pikk promenaad mere ääres, kus palju restorane ja rannaklubisid.

Hotellidest meeldis Avala Resort & Villas ****+. Hotell, kus kõik sobis –  asukoht ülihea, toad kenad, oma rannaala, restoran terassiga, toit väga maitsev. Lapsed pole sihtgrupp aga pole ka midagi, kui kaasas. Budva vanalinn ja promenaad lähedal.

Becici

Becici uhkus on suurepärane rand. Rannaalal palju baare-kohvikuid. Budva 2,5 km jalutuskäigu kaugusel. Siin meeldib puhkajatele, kes soovivad ujuda ja rannas aega veeta.

Hotellid, mis meeldisid:

Lusso Mare By Aycon****. Katusel hommikusöögi terrass jättis mõnusa mulje. Teenindus meeldiv. Väga korralikud toad, rõdudega.

Montenegro Beach Resort****. Nelja tärni hotell mere ääres. Budva lähedal, sobib peredele. Kindlasti soovitan küsida renoveeritud tube.

Splendid Conference & SPA Resort*****. Rannas, kõik olemas. Sobib veidi arrogantsemale seltskonnale, kellele meeldib teisi vaadata ja ennast näidata. Riietus ja väljanägemine oli teema.

Petrovac

Petrovac on rahu ja turvalised rannad. Pole ööelu ja hinnad madalamad. Koos sõbralikult männid ja palmid. Lastele loodud mugav vetteminek ja seepärast ka igati sobilik kuurort peredele.

Meeldis Vile Oliva****. Vaikne piirkond, mereni 80 m. Keskus lähedal, 200 m. Ilus roheline hotelliala. Lastebassein, lasteklubi, mänguväljak. Söögi saal avar, ka väljas lauad. Valik piisav ja hea.

Hotellide juures kolm momenti, mida silmas pidada:

1. Paljudes hotellides on renoveeritud (pildid kataloogis) ja renoveerimata toad. Erinevus võib olla väga suur.
2. Tasub uurida, kas rannas on vette minek liivalt, kiviklibult või betoonilt.
3. Kui kaugel on hotell merest. Sest kui on 1 km rannast ja samas ka mäest üles 1 km, siis oleks
hea, kui sellega oskab arvestada. Või kohe autorendi peale mõelda.

Kokkuvõttes Montenegro sobib kõikidele, kes ei kohku kui inglise keelt ei räägita ning kui kohtab “nõuka” aegset nostalgiat, siis muigab selle peale.

 

Vaata Montenegro reiside näidispakkumisi või otsi sobiv reis ise pakettreiside otsingust.

 

 

Kommentaarid: