Värskeid muljeid Sharm el Sheikhist

29.11.2021
Estraveli reisikonsultant Helis Oja

Estraveli reisikonsultant Helis Oja käis novembris Egiptuses TEZ Touri korraldatud õppereisil. Loe, milliseid Sharm el Sheikhi hotelle Helis soovitab ja vaata reisipilte.

Egiptus tervitab igal aastaajal mõnusa päikesega – minu jaoks koht, kuhu tahan alati tagasi minna. Seekordsel reisinädalal nägin 33 hotelli, millest meeldejäävamad allpool ära mainin. Egiptusesse reisimine on lihtne – tavapärane vaktsineerimispass või negatiivse testi tõend (ka covid läbipõdenutel ja kahedoosilisest 1 doosiga vaktsineeritutel) ning üheleheküljeline ankeet, millele kirja panna, mis lennuga tuled, kus hotellis peatud jne. Siinai poolsaarelt mitte väljudes on Sharm el Sheikhi lennujaamas viisatempel passi tasuta! Hotellides ja hotelli territooriumil maski kandma ei pea, ka mitte väljaspool hotelli jalutades (v.a mõned suuremad toidupoed).

Kuuest Sharm el Sheikhi kuurortpiirkonnast toon välja kaks:

Rahulikuks hotellipuhkuseks või korallide otsijatele (korallrannad enamikel aladel Sharm el Sheikhis) soovitan piirkonda Nabq Bay.
Nabq Bayd iseloomustab pikk rand ja palju lähestikku asetsevaid hotelle, sh väga häid nagu Rixose hotellid, Steigenberger Alcazar, Jaz hotellid. Kui merepoolne teepool on ääristatud majutuskohtadega, siis teisel pool leidub baare ja suveniiripoode, aga üldiselt on tänavapilt väga vaikne ja kohtab ka pooleli jäänud ehitusega suuri hooneid/varemeid.

Noortele või muidu aktiivsetele inimestele soovitan piirkonda Naama Bay.
Naama Bay laht on väga kaunis. Päevasel ajal on seal puhkajatest kihav rannariba ja õhtusel ajal elav ööelu. Lisaks kohvikutele ja restoranidele leiab sealt Sharm el Sheikhi tuntuimad ööbklubid nagu La Pacha ja Little Buddha. Umbes 8 km jääb Old Sharm (vana Sharm) turg – kui suuremaks suveniiride ostmiseks läheb, siis sealt saab kindlasti kõik, mida otsite ja rohkemgi veel.

Mõlemast kuurordist 10 km kaugusele jääb Soho Square. Sealseid restorane ja kohvikuid tasub külastada neil, kes midagi muud igatsevad. :) Väike keskus ja üldse mitte Egiptusepärane – palju Aasia restorane, jääbaar, uisutamine, bowling, õhtuti ilusasti valgustatud väikesed tänavad ja alates kella seitsmest õhtul igatunnine tantsiv purskkaev.

Hotellid, mida soovitan:

Albatros Aqua Park Sharm el Sheikh 5*
Hadaba piirkonnas, 3 km vana Sharmi. Teisel pool teed rannast, kuhu saab tasuta bussiga.
Võtab silme eest kirjuks kui palju veeliumägesid – täpsemalt 59 tükki, basseine on 24 (territooriumil 1 soojendusega, veepargis 2 soojendusega). Mõned liumäed on lõbustuspargi stiilis (nt rollercoaster, tornado). Laps peaks olema vähemalt 10 a (120 cm pikk), et kõiki veeatraktsioone kasutada võib.
3 restorani, 1 kord nädalase külastuse jooksul Maroko stiilis (super ilus) a’ la carte restoranis einestamine tasuta.
Esmaspäeviti Vana Egiptuse show (tasuta) suurel, spetsiaalselt ehitatud territooriumil.
Sisseregistreerimine hotelli alates kell 15:00, välja 12:00, kuid kui jõuate varem või lahkute hiljem, siis saate kõiki hotelli teenuseid kasutada (v.a tuba). Wi-Fi tasuta kogu territooriumil, seif tasuta.
Ilus lillepõõsaline hotelli territoorium ja kaasaegne mööbel kõigis tubade, klientide tagasiside väga hea (nt Tripadvisoris 5.0). Võrdlemisi hea hinna eest suurepärane koht, kuhu tulla lastega nö vee-lõbustusparki.

Rixos Sharm el Sheikh 5*
Nabq Bay piirkonnas, 16+ hotell.
Saab kasutada ka Rixos Seagate veeparki ja teisi teenuseid terve päev.
Rixose kvaliteedile kohaselt sisalduvad hinnas ka nt minibaar ja a’ la carte restoranid (restoranid broneeringu alusel).
Sobib lukuslikku puhkust eelistavale reisijale.

Royal Albatros Moderna 5*
Nabq Bay piirkonnas.
Ilus, puhas ja hele hotelliala, modernsed toad. 11 basseini, millest 7 soojendusega, 32 veeliumäge (enamus täiskasvanutele), 7 restorani (nt Aasia, Vahemere, Itaalia, Egiptuse, Tai; tasuta, broneeringut pole vaja), 11 baari. Wi-Fi igal pool tasuta.
Sobib nii peredele kui paaridele.

Lido Sharm Hotel 4*
Naama Bay piirkonnas, mere ääres. Liivarand ja osaliselt eraldatud ka snorgeldamiskoht.
Butiikhotell (76 tuba), mis sobib rahulikuks puhkuseks paaridele või ka üksikreisijale. Väike hotelli ala, aga Naama Bay keskus on paariminutilise jalutuskäigu kaugusel.
Sisseregistreerimine alates kell 14:00, välja 12:00. Üldiselt pole varasem sisseregistreerimine võimalik (võimalusel tullakse vastu külastajatele vanuses 60+).
Restoranis (mere ääres) iga päev erinev menüü, a’ la carte restoranis -25% soodustus hotelli külastajatele. Rannabaar avatud kell 11-23:00. 1 soojendusega väike bassein, mullivann (tasuta). Wi-Fi tasuta igal pool.
Vastavalt 4* tasemele on hotellitoad lihtsad, aga eriti ideaalne variant liikuvale reisijale, kes oma päeva aktiivselt sisustab ja tegevusi ka väljaspool hotelli leiab. Soovitan väga soodsa hinna ja Naama Bay imelise vaate poolest.

Kui soovid ka Egiptusesse puhkama minna, siis kirjuta Helisele või teistele reisikonsultantidele.

Vaata Egiptuse reiside näidispakkumisi.

 

Kommentaarid: