Mark Twain on öelnud: „Mauritius loodi esimesena, seejärel taevas. Ja taevas loodi Mauritiuse järgi.”
Enamasti on see tõsi: Mauritius on õigustatult kuulus oma safiirsiniste vete, pulbervalgete randade ja luksuskuurortide poolest, kuid Mauritius pakub palju enamat kui ainult rand. Sellel umbes Saaremaa suurusel saarel saab matkata metsades ja mägedes ning avamerel sukelduda ja snorgeldada. Mauritius on ka vapustav kulinaarne sihtkoht. Mauritiuse köögis sulanduvad India, Aafrika, Euroopa ja Hiina toidukultuurid.
Mitte kaugele rannakuurortidest jääb tõeline Mauritius, milles on palju erinevaid kultuure ja religioone, vaiksed kalurikülad ja ülisõbralik rahvas.
Mauritiuse kliima on mõnusalt troopiline, aasta keskmine õhutemperatuur on 22–30 °C ja vesi 22–27 °C. Mauriitslased ise ütlevad, et neil on ainult kaks aastaaega – suvi (novembrist aprillini, õhk 23–33 °C) ja talv (maist oktoobrini, õhk 17–23 °C). Parim aeg saare külastamiseks on oktoobrist aprillini.