Kristel käis Mauritiuse hotellide ja golfiväljakutega tutvumas

07.09.2023
Estraveli Platinum Club osakonna vanemreisikonsultant Kristel Heinsalu

Estraveli Platinum Club osakonna vanemreisikonsultandil Kristel Heinsalul (Master Travel Consultant) oli võimalus külastada Mauritiust IAGTO (The Global Golf Tourism Organisation) poolt korraldatud õppereisil, golfiväljakute ja hotellidega tutvumise eesmärgil.

Millal on hea aeg Mauritiust külastada?

Mauritius oli üks minu ammustest unistustest ja ei tulnud pettuda. Vaatamata saare väiksusele, leiab igale puhkajale midagi. Mõnusa õhustiku ja sõbralike kohalikega puhkusesihtkoht.

Tihti küsitakse, millal on kõige parem aeg Mauritiuse külastamiseks, et välistada vihmaperioode või liiga kuuma aega. Mina nägin saart maikuus, mida peetakse sealseks talveks. Talvest oli asi muidugi kaugel, ööpäev läbi u 25 kraadi ja 10 päeva lauspäikest. Ainult viimasel päeval sadas terve päeva sooja troopilist vihma. Kohalikud peavad parimaks ajaks novembrit–detsembrit ehk sealset suve. Vihmaperiood on viimastel aegadel jaanuarist aprillini, kuid sealsed vihmahood on äkilised ja kiired – paar tundi vihma ning edasi jälle soe ja päikeseline.
Lisaks ülemaailmsele kliimasoojenemisele pidavat ka seal vihma iga aastaga vähem olema ja talved soojemad.

Meie Mauritiuse reisigrupp

Kellele Mauritius sobib?

Kui Mauritiust peetakse pigem kõrgema hinnaklassi ja luksushotellide sihtkohaks, siis tegelikult leiab, nagu teisestki sihtkohtadest, majutust igast hinnaklassist, vastavalt oma leplikkuse või luksuse ootuse tasemele.
Loodusparkides matkajad ja muidu saareeluga tutvuda soovivad seljakotireisijad leiavad laia valiku apartemente või lihtsamaid hotelle.
Kes eelistavad lihtsalt lugeda-ujuda-puhata, siis jällegi lai valik igale rahakotile ja standardi ootusele territooriumipõhist puhkust.

Saar on küll väike, meie Saaremaa suurune, kuid saare läbimine ühest ostast teise võtab siiski arvestatavalt aega, seda peamiselt kitsaste teeolude ja mägiteede tõttu.
Liiklus saarel on vasakpoolne ja kohati ekstreemne, seega autot rentida on soovituslik vaid keskmisest kindlama käega juhil. Hotellides peatudes toimib suurepäraselt ka transfeeriteenus.

Isiklikult soovitan pikema puhkuse korral majutust saarel poolitada või jagada, näiteks pool puhkusest saare läänekaldal, Flick en Flack piirkonnas, kust saab külastada mugavalt nii saare põhjaosa ja pealinna kui ka saare lõunatippu. Saare põhjaosa, eriti GrandBaie, on populaarne nooremate ning ööelu ja melu hindavate puhkajate ning kohalike noorte seas.
Kesk- ja lõunaosa pigem looduspargid, luksushotellid ja golfiväljakud.
Golfisõpradel soovitan peatuda kas saare idakaldal, kuhu jäid näiteks 2 minu lemmik golfiväljakut – Anahita ja Ile aux Cerfs, või lõunapool kus samuti väga hea golfiväljakute valik.

Väga oluline lisaväärtus puhkusele Mauritiusel on veel mitmekülgne, tervislik ja maitsev kohalik köök. Mauritiuse ajalugu on kirev – sissetoodud orjad Aafrikast, Indiast, Euroopa kolonisaatorid ja Hiina sisserändajad. Sama värvikas on ka Mauritiuse köök, sealhulgas muidugi suurepärane valik mereande, rohkelt värskeid rohelisi salateid ning köögi- ja puuvilju.

Erinevate kohalike suheldes oli suur rõõm tõdeda nende suurt sallivust üskteise kultuuriruumi osas ning kuidas nad austavad üksteise traditsioone ning tähistavad koos üksteise rahvuspühi.
Ilus oli näha, kui näiteks üks Hiina juurtega neiu kirjeldas silmade särades, kuidas kogu nende kodutänav valmistub Indiast pärist Vishu festvaliks.

Golfiväljakutest Mauritiusel

Mina ei ole just väga palju maailmatasemel golfiväljakuid näinud, kuid meie grupis oli palju kogenud tippväljakutel mängijaid ning kõik olid positiivselt üllatunud Mauritiuse väljakute ühtlasest heast tasemest.Lisaks olid väljakud kõik eriilmelised ning igaüks omal moel väljakutsete rohke.

Ile aux Cerfs Golf Course
Väikesel paradiisisaarel asuvale golfiväljakule pääseb saare idakaldalt 10minutilise paadisõidu või helikopteriga. Paadisõit ise on juba meeleolukas lisaväärtus golfiväljakule jõudmiseks.
Lisaks on saarel imeilus liivarand ja mõnus “jalad liivas” rannarestoran. Väljak oli kindlasti üks minu lemmikutest. Ajakiri GolfWorld on valinud ta ka maailma TOP20 hulka.

 

Anahita GolfCourse
See majesteetlik golfiväljak jäi minu lemmikuks! Laiad fairway`d ümbritsetud palmisaludega, vaated ookeanile ja mitmed imeilusalt kujundatud griinid.
Ka seda väljakut peetakse üheks golfimaailma meistriteoseks.

 

Links Golf Course Belle Mare
Minu jaoks kõige keerulisem väljak – kitsad, kõverad rajad, palju vulkaanilist kivimit ja reljeefe. Aga mitmetele teistele mängijatele meeldis.

Avalon Golf Course
Väga meeldis. Kaunid eheda ja puutumatu looduse vaated.

 

Tamarina Golf Club
Jällegi väga meeldis! Kaunid vaated Rempart mäe erinevatele külgedele ja Tamarini lahele.

 

Ja lõpetuseks Heritage Le Telfair GolfClub
Peetakse India ookeani parimaks väljakuks! Oli küll elegantne ja igati sümpaatne ja heas korras väljak ning midagi ei olnud ette heita, kuid minu silmis parima tiitlit ei saanud seekord.
Kõrvale, endisele suhkruroo istandusele rajatakse uut links tüüpi väljakut La Reserve GolfLinks, avatakse 2023 a novembris. Meil oli võimalus alles lõpetamisjärgus väljakut külastada. Lisan paar pilti, mis annavad uuest väljakust ettekujutuse. Väidetavalt tuleb saare raskeim ja väljakutseterohkeim väljak. Leidsin väljakult ka “infinity green`i“.

Hotellid, mida külastasin

Le Meridien ile Maurice
Saarel nähtust parima päikeseloojanguvaatega hotell! Hotell on värskelt renoveeritud ning väga sümpaatse territooriumiga. Rand oli ujudes küll veidi koralliline.

JW Marriott Mauritius
Ime-imeilusa valge liivaga ja pikarannajoonega hotell. Kindlasti parim rand kõigist nähtud hotellidest.
Lisaks hotell ise väga elegantne, koloniaalstiilis ja väga kõrge standardiga.

Sands
Mõnusa koduse õhustikuga 4* hotell. Hotelli territoorium on küll pigem väike ja hotell ise mitte kõige värskem, kuid väga meeldivalt hoolitsev personal ja toas kõik pisiasjad paigas. Kohe mitte millestki ei osanud puudust tunda, erinevalt mõne teise 5* hotelli toast. Ilusad vaated ja hea söök.

Long Beach Mauritius
Jällegi väga sümpaatne hotell. Vaheldusrikas territoorium, rannaala ja lai väga heade söögikohtade valik. Selles hotellis on näiteks hea majutuda Ile aux Cerfs ja Anahita golfiväljakutel mängimise korral.

Heritage Awali
Peredele orienteeritud hotell, seetõttu keskmisest veidi lärmakam :). Samas, kui on lastega puhkus, siis lastele tundus see melu meeldima.
Veidi kulunud hotell, kuid siiski pigem sümpaatne. Õhtuti oli erinevate kultuuride muusika- ja tantsuprogramm nii oskuslikult rannasoppi sätitud, et tubades puhkajateni heli ei jõudnud.
Selle hotelli eeliseks on, et asub kõrvuti Heritage Telfair hotelliga ning lisaks veel C Beach Club, mis annab vaheldusrikkust erinevate territooriumite külastamise võimaluse näol.

Heritage Telfair
Väga elegantne ja mõnusa rahuliku õhustikuga hotell, pigem paaridele või suuremate lastega peredele.
Samuti C Beach Club ja Awali territooriumite ja restoranide ristkasutuse võimalus.

Kolmanda võimalusena on samal territooriumil veel Heritage Villas, mis võimaldab suurematel seltskondadel ja peredel omaette maja rentida.
Kõik 3 Heritage majutusvõimalust annavad hea võimaluse kahel erineval Heritage gofliväljakul mängida.

SugarBeach Mauritius
Imeilus ajalooline koloniaalstiilis hotellikompleks, ilus pikk liivarand ja hoolitsetud avar territoorium.

La Pirogue Mauritius
Lihtsam standard, nii majutuses kui toistlustuses. Hotell veidi kulunud .Otseselt midagi ette heita ka ei ole. Rand ilus ja territoorium avar.
Samas, kui võrrelda selle hotelli hindu teiste samas hinnaklassis hotellidega, siis LaPirogue hind põhjendamatult kõrge minu hinnangul.
Samas oli hotellil korralik veespordi keskus veespordi armastajatele.

Anahita Golf & Spa
Villapuhkuse eelistajatele väga vaikse ja rahuliku territooriumiga majutusvõimalus. Suurepärane standard nii villade kui hotelli peaala basseinidega territooriumi ja restorani näol.
Villad asuvad hotelli peaalast väikese transfeerisõidu kaugusel.

 

Tahaksid ka reisile?
Vaata Mauritiuse pakettreiside näidispakkumisi või küsi individuaalreisi pakkumist.

Kuidas Mauritiusele lennata?
Estraveli lennupiletite ekspert Mauri Saarend soovitaks näiteks Turkish Airlinesi lende läbi Istanbuli. Pikalt ette ostes saab lennud ca 950 euroga, Istanbulis võib pikemalt peatuda ja üheks ööks saab tasuta hotelli ka omal soovil toimuva vahepeatuse korral. Hinnas ka 30 kg pagasit, hea pardateenindus ja personaalsed ekraanid kõigil lendudel.

Lufthansa/Swiss pakub lende (Euroopas küll pardateenindus tasuline ja ekraane pole, pagas 23 kg) vahel odavamalt. Lendude hinnad alates 820 €, minekusuunal tuleks arvestada 2 lennukivahetusega (nt München ja Zürich).

Osta lennupiletid Estraveli lennupiletite e-poest või võta ühendust reisikonsultandiga.

 

Kommentaarid: