TOP 5 reisikogemust – Airi Ilissoni pildid ja meenutused

14.08.2020
Estraveli turundusdirektor Airi Ilisson

Estraveli turundusdirektor Airi Ilisson jagab oma TOP 5 reisikogemust. Loe meenutusi ja vaata pilte.

Olen reisinud kogu oma elu, alustades sellest, mil nõuka ajal Moskvichi tagaistmel sai regulaarselt sõidetud Hiiumaa ja Valgamaa vahet, sest vanaema juures Lõuna-Eestis oli vaja lehmale heina teha. Olen elanud viis aastat Austraalias, olen reisinud palju riikides üle maailma, rohkem Aasias ja ehk veidi vähem Aafrikas. Olen palju rummi joonud Kuubal (sest see oli poes veest odavam jook ja selle tarbimine Kuubal on vältimatu). Olen suveriietes külmetanud tundide kaupa jääkülmas Pekingi lennujaamas ja nautinud suurepärast Krasnaja Poljana suusakuurorti Sotchis, olen Uus-Meremaal avastanud Sõrmuste isanda radu..

Kuidas valida kõikidest reisitud maailma riikidest TOP 5? Valik polnud lihtne. Siit nad tulevad.

1) Austraalia – top üks, mu teine koduriik. Seal sündis üks mu lastest, seal kasvasin ise ja õppisin palju. Konkreetne foto on meie paradiisipuhkusest imelisele, täiesti lumivalgete liivadega ja läbipaistva veega Whitsunday saarele. Nb, see on üks kümnest saarest, mida elu jooksul kindlasti külastama peab.

Whitsunday

2) Volga – suvine jõekruiis mööda Venemaad Nizhni Novgorodist tagasi Moskvasse jättis nii kustumatu elamuse, et siiani tuleb naeratus näole. Miks? Loomulikult olid toredad kõik need kohad, kus meie laev peatus, näiteks vee alla jäänud linn Kaljazin või präänikute linn Gorodets.. aga kõige toredamad olid laeval olnud inimesed. Slaavi hing on suur, nende loetud päevadega võeti laeval meid otsekui hiigelsuurde perre. Nii palju tantsu, naeru ja muusikat, nagu sel reisil, pole vist ühelegi reisile korraga jagunud.

Volga kruiisil

Vaata lisaks ka Volga kruiisi reisivideoid SIIT.

3) Indoneesia (ja nb, mitte ainult Bali). Koht, kus inimesed armastavad lapsi, kuna on veendunud, et mida väiksem laps, seda lähemal jumalale. Riik, kus reisida on turvaline ja kohtad põnevaid inimesi, olgu või seilates mere peal koos rännumeestega eri riigist. Riik, kus alati on nii endal kui lastel hea puhata ja ringi reisida. Riik, kus on imelised, lõputud ja kõikvõimalikes värvitoonides päikeseloojangud, ning kus elavad maailma suurimad, krokodilli suurused sisalikud. Pildil oleme roninud kaljusaarel asuva kõrge mäe otsa parasjagu taaskordset imekaunist päikesetõusu imetlema. “Emme, vaata!” näitab mu laps. “Oo, kübar..” vastan ma. “Ei ole ju kübar, see on boamadu, kes on elevandi ära söönud,” vastab poeg etteheitvalt.

Indoneesia magav boamadu

Indoneesia jumalik päikeseloojang

Bali – lõuna vulkaani juures

Maailma suurim sisalik – komodo varaan

 

4) Filipiinid – riik, millest ei arvaks, et tegu on Aasia riigiga, kuivõrd filipiinlased on segu ameeriklastest, hispaanlastest ja kõigist teistest, kes sinna aegade jooksul on sisse kolinud. Filipiinidel elavad muuhulgas maailma väikseimad ahvikesed, tarsiused. Ja ühel rohkem kui 8000-st saarest on seal šokolaadimäed, kummaline maastik, mis päikese käes põleb pruuniks.

Tarsius, maailma väikseim ahvike

Boholi šokolaadimäed Filipiinidel

 

5) California ja sekvoia puud. Autoreis USAs on kuldaväärt ettevõtmine, kuivõrd maastik muutub nii kiiresti. Las Vegasest sõitma hakates oled sa ühel hetkel Surmaorus (Death Valley), kus on mõõdetud maailma kõrgeim temperatuur, 93,9 kraadi. Juba järgmisel hetkel oleksid otsekui uues filmis, tee ääres laiumas lõputud lopsakad oranžide pallikestega apelsinipuude kasvandused ning naftapuurtornid. Ja sealt juba järgmisel päeval seisad päkapikuna nii suurte puude juures, millest võiks auto vabalt läbi sõita. Vaat, see on Ameerika, see on elu!

Hommikukohv USA kõrbes

USA, hiidsekvoiad

Surmaorg, USA

Комментарии: