Annely lemmikud hotellid Montenegros

28.07.2023
Estraveli MTC (Master Travel Consultant) Annely Meidra

Estraveli MTC (Master Travel Consultant) Annely Meidra külastas maikuus Coral Traveli kutsel maalilist Montenegrot. Loe, millised olid Annely lemmikud hotellid Montenegros.

Seekordne õppereis Coral Traveliga viis mind Montenegrosse. See oli pisut enne hooaja algust, seega lendasime hoopis Horvaatiasse Dubrovnikusse, sest Tivati otselennud polnud veel alanud. Dubrovnikusse saab Air Balticuga 2 korda nädalas, teisipäeval ja laupäeval ning lend kestab kõigest 3 h. Transfeer oli vastas ja viis meid Montenegrosse. Piiriületus läks mõlemil suunal suhteliselt kiirelt.

Selle reisi põhifookuseks oli hotellidega tutvumine, aga eks ma ikka märkasin ka seda kaunist loodust ja eriti mägesid. Mägedest ei saanudki küllalt. Montenegro on tõeline Balkani pärl, mis meelitab reisijaid oma looduse, mägede, puhta Aadria mere, sõbralike kohalike, hinna- ja kvaliteedi suhte ning suurepärase kliimaga. Kliima on tüüpiliselt vahemereline, kus suvi on kuum ja kuiv ning talvekuud on mõõdukalt külmad. Keskmine temperatuur suvel on 2427 kraadi, vesi umbes 25 kraadi. Olgugi, et mai alguses polnud veel hooaeg alanud, oli ilm alates teisest päevast kuni reisi lõpuni väga soe.

Montenegro on kitsaste teedega miniatuurne maa

Oma ainulaadse looduse tõttu on kogu riigi territoorium UNESCO kaitse all.
Meie esimene peatus oli väikses armsas maalilises Perasti linnas. Selles linnas on üks tänav ja see suletakse suuremale liiklusele hooaja algusega ehk linna(s) saab sõita vaid, kas elektriauto või siis buggy’dega seega jätab transfeer reisijad hotellist natuke eemale ja hotelli poolt saab tellida buggy vastu, kas nii endale ja kohvrile või siis ainult kohvrile.

Elasime hotellis Heritage Grand Perast. Meile kõigile see hotell väga meeldis. Ehitatud 18 saj. paleesse. Väga ilusad ja ruumikad toad, hommikusöögil soe osa menüüst, külm osa oli serveeritud buffee stiilis. Väga maitsev. Aknast imelised vaated Kotori lahele ja mägedele. Eriti maaliline oli vaadata igal hommikul sisenevat uut kruiisilaeva mägede vahelt suunaga Kotori poole. Igal õhtul taas lahkus, et uuel hommikul saaks uus laev tulla. Liivarand 10 min paadisõidu kaugusel. Paadisõit on tasuline, ca 10 eur. Aga saab ujuda ja päikest võtta ka seal samas hotelli juures üle tee oleval basseini alal. Olemas ka sisebassein. Pigem ei ole see selline nädalase puhkusereisi hotell, vaid ütleme 2-3 öise peatuse jaoks, samal ajal ümberkaudset piirkonda autoga avastades.

 

Kotor on kaunis, lahe ääres asuv traditsioonide ja ajalooga linn, kust avanevad imelised maastikuvaated. Kotori linnas on ka kruiisisadam. Tegelikult oligi naljakas vaadata, kuidas väikses linnas suur laev nagu teine linn. Vanalinn on armas ja sopiline, nagu labürint.

 

Teel Perastist Kotori tee ääres (ca 50 m vee poole) väga armas boutique hotell Casa Del Mare Amfora. Bussipeatus kohe sissesõidu tee ääres. Blue line buss peatub igas peatuses. Väike armas lobby ühendatud restoraniga. Väike spa, saun, mullivann. 3 väikest terrassi. Terrassil päikesevõtu toolid. Trepist alla kiviklibune rand. Vaated muidugi maalilised. Hotell sobib hästi 1-2-3 öiseks n-ö põgenemiseks muust maailmast.

Huma Kotor Bay Hotel & Villas – meie külastuse hetkel oli suvi juba 60% välja müüdud. Väga ilus ere lobby, luksuslik. Lobbys suur malelaud, väike klaver. Siin võiks ka nädala puhata. Ilusad ja ruumikad toad. Sviidid, villad. Spa päris suur, jõusaal, laste ala. Ilus aed/territoorium. Privaatrand trepist alla. Jalutamiseks promenaad. Rannas kaks restorani ja baar. Kaks paaditekki, saab ekskursioonidele minna. Kotori vanalinnamüürid ca 3 km kaugusel.

Astoria Kotor, Kotori vanalinnas. Ka ilus, luksuslik. Mõnus dzässmuusika. Tubadel nimedeks kreeka tähed alfa, beeta, gamma jne. Värvitoonid pruun ja kuldne.

Hyatt Regency Kotor Bay Resort siin sisehoovi alles ehitati ehk ma arvan järgmisel hooajal hea valik. Tuleb mõnus sisehoov basseinidega. Uus hotell, 2 aastat vana. Mis valmis juba, on väga ilus. Avar. Kolm blokki, A,B, C. Laiad eredad koridorid ilma vaibata. Spa. Läbi hotelli saab mere äärde.

Nikki Beach mega ilus hotell Tivati lahe kaldal. Mega suured toad. See oli ühel päeval viimaseks hotelliks ja pooled meist jäid sinna territooriumile aega veetma. Rannaklubi, muusika, basseinid, luksus, kunst.

 

Carine hotel Kumbor, Herceg-Novis, aga mitte keskuses. Väga ilus. Mõned meist ööbisid siin paar ööd. Mõnus tagahoov mere ääres. Sisebasseinist saab õue ujuda, lauatennise laud (märkan neid asju, mis minu perele olulised :). Palmiallee. Mõnus suur lobby. Õues väikestest merekividest terrass. Päris korraliku valikuga suur vaheseintega buffeerestoran osaliselt õues ja osaliselt sees. Rannas valge liiv ja see teeb sellest natuke nagu Montenegro Maldiivid. 6. korrusel spa, 2 h maksab 15 eur. 3 infinity basseini.

 

Avala Resort & Villas tegelikult üks lemmikuid enamusele meie grupile. Hotell asub kohe Budva vanalinna kõrval mere ääres. See on hotell, mille kohta võib öelda mere ääres, linna sees. Stiilne suur fuajee. Shopping ja vanalinna müürid ühel pool, meri teisel pool. Mere ääres promenaad, kohvikud, baarid. Suur hotell, suured toad, rõdudel pehmed toolid. Imelised vaated. Hotellil privaatne liivarand, välibassein, sisebassein, türgi saun, aurusaun.

 

Regent Porto Montenegro kindlasti väga hea ja luksuslik hotell, aga see oli nii välja müüdud, et meid ei kutsutud isegi lobbysse ehk hotelli ennast ei näinud, aga asukoht Porto Montenegro nagu Monaco. Jahisadam suuremate ja väiksemate lux jahtidega. Pikk kaunis promenaad poekeste, restoranide, kohvikutega. Jäime siia piirkonda õhtut veetma, promeneerima, head veini nautima. Õhtuhämaruses tellisime veetakso ja lasime end üle lahe oma hotelli viia.

 

Azul Bech Resort ilmselt pikima transfeeriga, ca 2 h. Tivati lennujaamast ca 87 km kaugusel. Ulcinji vanalinn jääb 7 km kaugusele. Siia isegi mäed eriti ei paista. Väga suur territoorium, mitu hoonet, premium sektsioon eraldi. Premium alal saavad olla vaid need, kes sinna majutuse ostnud. UAI ainuke Montenegros. 8 tenniseväljakut, jalgpalliväljak, võrkpalliväljak. Kõrghooajal 30 animaatorit. Kids club. Ratastooliteed, treppidel ratastoolilift. Mitmed basseinid, 8 täpsemalt, liivarand. Lastele seikluspark. 12 restorani ja baari. Väliteater. Elav muusika.

Iberostar Slavija Võiksin ööbida. Ilus fassaad lillede ja taimedega. Merest ca 450 m. Budva vanalinn ca 1,7 km kaugusel. Katusel rooftop infinity bassein ja baar vaatega merele. 7 korrusel spa, aurusaun, türgi saun. Osadel tubadel prantsuse rõdu.

Montenegrosse saab reisida nii passi kui id-kaardiga. Meeles tuleb pidada, et kuna Montenegro ei kuulu Euroopa Liitu, siis helistamisel ja interneti kasutamisel kehtivadteised tariifid. Soovitan selleks tarbeks osta kohalik sim-kaart.

Montenegro võiks küll kõigile sobida, alati ei saa küll inglise keelega hakkama, aga kuna kohalikud on väga sõbralikud, siis saab asjad aetud ikka.
Miks Montenegro? Peidetud pärl Balkanil, mida paljud eurooplased ei ole veel avastanud. Sihtkoht on täis looduse vaatamisväärsusi. Kaunid rannad ja maitsev köök. Soodsad hinnad. Hea valik aktiivse eluviisi harrastajatele. 7. riik UNESCO maailmapärandi nimekirjas objektide arvu järgi.

 

Tahaksid ka Montenegrosse reisida? Vaata näidispakkumisi või otsi reis ise pakettreiside otsingust.

 

Kommentaarid: