Kuidas valida Euroopa suusareisi

07.08.2023
Estravel

Suusareis annab hea ja lumekindla võimaluse nautida talverõõme ja imelisi vaateid kaunitelt nõlvadelt.

Reisi planeerimise lihtsustamiseks jagame teada-tuntud soovitusi, mida võiks arvesse võtta, et suusapuhkus oleks meeldiv ja muretu.

Kuidas valida suusareisi:

  1. Mõtle, milline on sinu suusatamise kogemus. Mõned kuurordid on suunatud rohkem algajatele ja perekondadele, samas kui teised pakuvad väljakutseid kogenud suusatajatele (punased ja mustad rajad).
  2. Hooaeg ja lumekindlus. Kui plaanid suusareisile omal käel minna, siis uuri sihtkoha lumeolusid ja hooaja kestust. Vali reisiks aeg, millal lund on piisavalt ja suusatamiseks sobivad tingimused.
  3. Rajatised suusakuurordis. Vaata, et kuurordis oleks sinu eelistustele vastavaid majutusvõimalusi, piisavalt suusatõstukeid, suusarendi võimalus, söögikohti ja muid teenuseid.
  4. Transpordiühendus. Veendu, et sihtkoht oleks bussi või rendiautoga lihtsalt ligipääsetav ning mitte väga kaugel lähimast lennujaamast.
  5. Lisaks suusatamisvõimalustele tasub uurida, milliseid teisi tegevusi on võimalik kuurordis veel nautida, näiteks kelgutamine, talisuplus, spaad ja saunad, matkamisvõimalused, lumelauapargid, klubid ja baarid, šoppamisvõimalused jne.

NB! Jäta suusareisi korraldamine professionaalide hoolde ja vaata meie suusareiside pakkumisi, mille hinnas sisalduvad lennupiletid, majutus, kohapealsed transfeerid, reisijuhi teenus ning mõnel juhul ka suusapagasi vedu lennukis. Valikus on Itaalia, Prantsusmaa, Šveitsi, Andorra, Austria, Bulgaaria ja Gruusia suusareisid.

Mida suusareisile kaasa võtta:

  1. Suusavarustus. Kontrolli ka, kas varustus on korras või vajab hooldust. Kui sul omi suuski, suusasaapaid või lumelauda ei ole, siis saad need rentida ka kohapeal.
  2. Talveriided. Veendu, et sul oleksid olemas soojad, veekindlad ja mitmekihilised talveriided, sealhulgas kindad, müts ja kaelasall.
  3. Reisikindlustus: hoia reisikindlustuse koopia ja isikut tõendav dokument alati käepärast.

Mõned suusakuurortide sihtkohasoovitused:

  1. Zermatt, Šveits. Zermatt on üks Euroopa kuulsamaid suusakuurorte, mida ümbritsevad Alpide maalilised vaated ja ikooniline Matterhorni mäetipp. See sobib nii algajatele kui ka kogenud suusatajatele ning pakub mitmekülgseid suusaradu.
  2. St. Anton, Austria. St. Anton on tuntud oma suurepäraste off-piste radade poolest ja sellel on rikkalik après-ski kultuur. See on suurepärane valik neile, kes armastavad lisaks suusatamisele ka lõõgastuda ja austriapärast ööelu nautida.
  3. Chamonix, Prantsusmaa. Chamonix asub Mont Blanci jalamil ja on Euroopa suurima mäetipu läheduses. Siin on mitmekülgne suusaradade võrgustik ja võimalus osaleda ka lumematkadel.
  4. Mayrhofen, Austria. Mayrhofen on Zillertali oru mitmete suusakeskuste sõlmpunktiks. Zillertali org on Tirooli süda ja Mayrhofen on Zillertali süda. Just siin asuvad Austria suurim aastaringne suusakeskus Hintertux, Austria kõige järsem hooldatud rada Harakiri ja Austria suurim kabiintõstuk.

Väga heade kuurortide valik on loomulikult kordades laiem. Loe lähemalt populaarseimate suusapiirkondade kohta siit. Kuula Spotify’st ka Estraveli podcasti suusareiside saadet.

Lastega suuusareisile? Miks mitte!

Suusareis on hea võimalus ka perega koos kvaliteetaja veetmiseks. Paljudes kuurortides on laste suusakool, kus kõige väiksemad saavad harrastada sportlikku eluviisi ja õppida uusi oskusi. Eesti reisikorraldajad pakuvad suusaõppe võimalust ka eesti keeles ning seda ka täiskasvanutele. Hoogsatest laskumistest jäävad meeldejäävad mälestused, mis kestavad kogu elu.

Suusareiside hooaeg kestab Euroopas detsembri keskpaigast märtsi lõpuni. Vaata populaarseimate suusasihtkohtade näidispakkumisi või küsi lisainfot ja reisipakkumist Estraveli reisikonsultandilt.

 

Kommentaarid: