Külli lemmikud hotellid Bodrumis

26.10.2023
Estraveli Äriklienditeeninduse reisikonsultant Külli Kivi

Estraveli Äriklienditeeninduse reisikonsultant Külli Kivi käis oktoobris Coral Traveli kutsel Türgis Bodrumis hotellidega tutvumas. Loe, millised olid Külli lemmikud hotellid.

Osalesin Coral Traveli kutsel 6.13.10 Bodrumi õppereisil. See oli Coral Traveli üks viimastest reisidest sel hooajal Bodrumisse ja tundub, et huvi selle sihtkoha vastu on väga suur. Lennuk oli mõlemal suunal täiesti täis.

Lendudest

Lennud toimusid FreeBird Airlinesiga. Lend saabus Bodrumisse reede varahommikul ja tagasilend oli reede hilisõhtul st kohalolekust saab maksimumi võtta. Lennu kestus pidi muidu olema 4 h aga minekul jõudis lennuk kohale koguni 30 min varem. Tagasitulekul väljalend pisut hilines (ca 1,5 h) aga see oli tingitud ilmselt Tallinna tormisest ilmast.

Freebirds kasutab lendamiseks Airbus A320 ja pikematel reisijatel võib tavaistmetel lendamine olla üsna ebamugav, kuna jalaruumi on üsna vähe. Seega soovitan pikematel reisijatel osta koht varuväljapääsu ritta.

Esmamuljed Bodrumist ja hotellid, kus majututi

Ilm Bodrumis oli mõnusalt soe ca 25 kraadi. Hommikud olid küll pisut jahedamad aga see ei takistanud igal hommikul teha meres väikest hommikuujumist.

Arin Resort on 5*

Meie esimeseks öömajaks oli Arin Resort hotel, mis asub Turgutreis piirkonnas. Sõit lennujaamast hotelli võttis aega umbes tunnikese. Bodrumi kesklinn jääb hotellist ca 30-minutilise autosõidu kaugusele. Hotellist ca 10-15-minutilise jalutuskäigu kaugusel (mööda promenaadi) asub väike ja armas Turgutreisi sadamalinnake. Sellele piirkonnale on iseloomulik tugevam tuul ja suuremad lained.
Arin Resort on 5* hotell aga minu arvates on see pigem 4*. Tuba iseenesest oli piisavalt suur ja nägi üsna viisakas välja, voodi oli samuti väga mugav. Aga hotelli territoorium oli üsna väike. Randa lahutab hotellist rannapromenaad. Ranna puhul meeldis mulle see, et vette sai minna nii otse kaldast (väikestele lastele sobilik) kui ka sillalt. Õhtuti mängis baaris elav muusika, korraldati viktoriine, sai mängida piljardit. Söögi ja joogi valik oli väga hea.

Kohalik reisiesindaja rääkis, et sellest hotellist ca 5 km kaugusel asub väike sadamalinnake Gümüslük, mida tasub kindlasti külastada. Rannapromenaadi ääres asuvad hubased restoranid, kohvikud ja väikesed poekesed.

 


Laur Hotels Experience 5*

Järgmine hotell, kus me ööbisime, oli Laur Hotels Experience Hotell Didimis. Didim asub ca 2-tunnise autosõidu kaugusel Bodrumi keskusest. Teekond sinna on küll üsna pikka aga väga maaliline (tee kulgeb suurte mägede vahelt). Hotellide hinnatase pidavat olema Didimis soodsam ja see on ka peamiseks põhjuseks, miks valida puhkamiseks just see piirkond. Didimi peatänav (Atatürk bld) on üsna pikk ja seal on esindatud enamus Türgi kaubamärkide kauplused. Seega sobilik koht ka shoppajatele. Mööda Altinkumi rannaäärt kulgeb pikk ja kena promenaad, mis on ääristatud erinevate söögikohtade ja poekestega.

Laur Hotels on 5* hotell ja koosneb kahest hiiglaslikust hoonest. Meie ööbisime n-ö peamajas Laur Experience osas. Seal on toad lihtsamad ja enamjaolt beežides toonides. Tubade suurus võib olla väga erinev (meil oli pigem väiksemat sorti tuba). Toad võivad olla nii merevaatega kui ka vaatega parklale. Käisime tube vaatamas ka kõrvalhoones asuvas Elegance hotellis. Sealsed toad olid Türgi stiilis ja kuninglikud.

Hotelli territoorium mulle meeldis, palju rohelust ja ilus haljastus. Kuna hotell asus mäe otsas, siis randa sai liftiga. Nii mõnigi kord see lift küll ei töötanud ja siis tuli randa saamiseks kasutada treppe. Rand asus väikeses lahesopis ja oli mõnusalt privaatne. Rannaliival asuvad lamamistoolid olid tasuta, sillal asuvad toolid (privaatsemad) olid aga lisatasu eest.
Söögivalik oli väga hea, joogivalik keskmine (importjooke ei olnud).

Didimi keskus asus meie hotellist ca 20 minuti jalutuskäigu kaugusel. Keskusesse pääseb ka ühistranspordiga, buss peatub täpselt hotelli ees ja pilet maksab 14 liiri (50 euro senti). Takso keskusest meie hotelli maksis 3 euri.

 

Lujo Hotel Bodrum

Viimaseks öömajaks oli meil Lujo hotell Güvercinlik piirkonnas. Tegemist on piirkonnaga, kus asuvad vaid uhked hotellid ja väljaspool hotelli territooriumit midagi teha ei ole. Bodrumi keskus asub ca 25 km kaugusel ja lennujaam ca 17 km kaugusel. Hotell on kaasaegne ja väga hea teenindusega. Pean tunnistama, et nii uhkes hotellis ei ole mina varem ööbinud. Toad on väga kenad ja avarad, garderoob on täiesti eraldi tuba, vannitoas on Bvlgari pesemisvahendid.

Hotell asub kõrgel mäe otsas ja randa saamiseks tuleb kasutada eskalaatoreid. Või siis teine variant on teavitada whatsappi teel oma toa personaalset assistenti (Joy Advisor), et on soov minna randa, restorani jne ning sulle saadetakse järgi buggy (golfikäru). Rannatoolil lebotades ei ole vaja teha muud, kui vajutada varju küljes olevale nupule ja kohe varsti ongi teenindaja kohal ning täidab kõik joogi- ja snäkisoovid.

Süüa saab erinevates ala carte restoranides ja toit on tõesti väga maitsev ja kvaliteetne. Peale õhtusööki on võimalik meelt lahutada Pablo Esco baaris. Igal õhtul toimuvad seal erinevad live-showd.
Minu jaoks oli see hotell tõeline elamus :)

 

Külli lemmikud hotellid õppereisil nähtust

Saime reisi vältel külastada paljusid erineva tasemega hotelle erinevates piirkondades. Hotelle on seal tõesti väga erinevale maitsele ja eelarvele. Samuti on piirkonnad väga erinevad: leidub piirkondi, mis ongi mõeldud vaid hotellipuhkuseks ja väljaspool hotelli midagi teha ei ole ja on ka piirkondi, kus on ümberringi suur melu (Gümbet).

Lujo Bodrum Hotel 5* Joy and Art

Kaasaegne, minimalistliku arhitektuuriga ja kõrge teeninduskvaliteediga hotell, mis ühendab endas mugavuse ja luksuse. Vaated hotellist on muljetavaldavad, päikeseloojangud imelised. Toad on kenad ja avarad, söök on väga maitsev. Tegevust jagub nii suurtele kui ka väikestele (veepark, sup lauad jne). Sobilik kliendile, kes ei otsi linnamelu, vaid soovib nautida luksuslikku hotellipuhkust maitsva söögi ja maitseka meelelahutusega.

Privé Bodrum Hotel 5*

Vaid täiskasvanutele mõeldud 5* hotell imelise vaatega (asub mäenõlval) Bodrumi linnale ja lahele. Bodrumi kesklinn jääb 900 m kaugusele. Kiireim viis Bodrumi kesklinna saamiseks on veetakso (ca 60 liiri). Kindlasti tuleb broneerida merevaatega tuba! Teises reas asuvad toad oleks ilmselt suur pettumus, sest seal avaneb vaade esimese rea tubade ustele. Hotellil on ka väike ja armas rannariba, vette pääseb sillalt.

 

Otium Senses Very Chic Adult Only 5*

Vaid täiskasvanutele mõeldud hotell, mis asub Gümbetis keset linnamelu. Kahekorruselised majakesed. Majakeste vahel ilus haljastus. Toad on stiilsed ja hubased. Basseiniala on väga kena ja stiilne. Suur restoraniala vaatega merele. Asub ranna ääres, oma privaatrand. Igal õhtul pidu! Sobilik noorematele ja peolembelistele.

Long Beach Club Nature Hotel 5*

Suurepärane perehotell, mis asub Akbükis st Bodrumi lennujaamast ca 50 km kaugusel. Võrreldes Bodrumi linna lähedal asuvate perehotellidega on sealne hinnatase soodsam. Hotell pakub lastega peredele palju tegevust. Hotellil on suur veepark 16-ne liutoruga (tasuta) ja seikluspark ning zipline (tasulised). Pikk rannariba ja vette pääseb otse rannast st samuti sobilik lastega peredele. Territooriumil mõnusad lebokiiged, suur amfiteater ja palju muud põnevat. Standard tuba oli väga kena, kõikidel tubadel privaatne rõdu.

 

Kurbusega pean aga tunnistama, et Bodrumi linna nägin ma vaid kaugelt. Tundus ilus ja selle linna tahaksin kunagi kindlasti oma silmaga ära näha.

Veel pilte reisist:

Tahaksid ka Bodrumis puhata?

Vaata ka Türgi reiside näidispakkumisi.

 

 

Kommentaarid: