Nädalalõpureis Prantsusmaa rannikule: Nice, Cannes ja Monaco

12.11.2021
Estraveli vanemreisikonsultant Aive Vološtšuk-Kaukver

Estraveli vanemreisikonsultant Aive Vološtšuk-Kaukver käis oktoobri lõpus minipuhkusel Prantsusmaa rannikul ning jagab nüüd reisimuljeid- ja pilte.

Aive: “Naisterahvale on kohvri pakkimine nagunii üks peavalu, eriti veel kui minna sihtkohta, mis võib üllatada nii suvesooja kui lõppematu vihmaga.
Minu pikem nädalalõpureis Prantsusmaa rannikule pakkuski kõike Cannesi pilvitu taevas ja sirav päike ajas õhtuks põsed õhetama, nii et oleks vajanud päikesekreemi, seevastu päev Monacos eeldas ainult kummikuid. Mul ei olnud kumbagi. 🙂

Oktoobri viimased päevad Nice´is olid midagi sarnast meie vananaistesuvele. Päeval kleidike ja soe tuuleiil, õhtu siiski juba märgatavalt jahedam.
Nice´i linn pakub avastamisrõõmu paariks päevaks. Enim meeldis meile vanalinn ja selle kõrval mäe otsas pargiks kujundatud kindlusevaremetega Chateau. Üldiselt oli olemas kõik, mida üks kuurortlinn võiks pakkuda meeletus koguses kohvikuid ja restorane, suurepärase arhitektuuriga hooneid, muuseumid, katedraalid, väljakud ja pikk rannapromenaad Promenade des Anglais. Rand ise on kivine, aga vesi nii selge ja tõesti helesinine. Pole ime, et piirkonna nimeks on Côte d’Azur taevasinine rannik.
Pilt promenaadist ongi Nice´i sümboliks. Käisin hommikuti mööda promenaadi jooksmas, vanalinna servast lennujaamani ja tagasi, kokku 8 km. Hirmus on mõelda, et taksoga poolt seda maad sõites läheb maksma 32 eurot. Ei saanudki lõpuni aru, mis fikseeritud hinnad neil on, aga igal juhul tasub eelistada ühistransporti, mis on hästi korraldatud.

 

Cannes mulle meeldis! Ilus ilm, päikesepaiste, sillerdav merevesi, pehme liivaga lai rand ja rannapromenaad kõik tundus nii õige ja omal kohal. Kuulsat filmifestivali justkui ei kujutakski teises kohas ette. Cannesi ja Nice´i vahele jääb armas linnake Antibes. Seal on lastega peredele ühtteist Antibes Land Park ja Marineland. Nice´ist Cannes´i on väga hea rongi ja bussiühendus. Mõlemad transpordivahendid liiguvad mitu korda tunnis. Meie käisime rongiga, pilet 7 eurot suund.

Päev Monacos oli märg ja vihmane. Väga vihmane. Püüdsime ikka populaarsemad kohad ära käia, aga mingit lusti see ei pakkunud. Tundsin vaid kahjumeelt ilma ja ümbritseva tõttu. Monacos on nii ilusaid vanu kauni arhitektuuriga maju, mis kõik jäävad järjest ilmetute uusehitiste varju. Kuna vürstiriik on niigi väiksel maa-alal, mis omakorda on mäenõval, on elu üles ehitatud mitmele tasandile. Käisime ühes pargis, mis hiljem selgus, oli teise maja katus. Monte Carlo ise on luksust õhkav turistikas kuulus kasiino ja kõik vähegi tuntud ja tundmatud brändipoed: Armani, Chanel, Cartier, Yves Saint Laurent, Dior. Kõik samad poed olid reas ka Cannes´is, kuid ei mõjunud nii silmatorkavalt. Kui hing niiväga luksuse järgi ei janune, võib külastada okeanograafia muuseumi (Musée Océanographique de Monaco), loomaaeda (Zoological Gardens) ja botaanikaaeda (Jardin Exotique de Monaco). Väike linnriik, aga võimaldab nii palju!

Ka Nice´is on kohe lennujaama vastas botaanikaaed, Parc Phoenix, kus on ka vähesel määral loomi ja linde. Kui lennuni on omajagu aega, on hea võimalus seda külastada.

Peale reisi küsis kolleeg, kas Monacos oli ka raha lõhna tänaval? Vastasin nina kirtsutades, ilmselt vihma meenutades, et ei olnud. Kui saabus aga telefoniarve, tõmbas “raha lõhn” hinge kinni küll. Kuna Monaco ei kuulu Euroopa Liitu, ei kehti seal Euroopa majanduspiirkonna rändlusteenuse regulatsioon. Ehk siis mõned korrad Monacos GPS järgi suuna valimist ja bussi sõiduplaani otsimist läks maksma 28 eurot.

Üldiselt mul ei ole raske abikaasale mõni reis maha müüa, eriti kui on lootust hästi süüa saada. Kahjuks tuleb tõdeda, et Prantsusmaale ilmselt meil enam asja ei ole (kui ta just ruttu ära ei unusta, et söögielamused olid nullilähedased).
Prantsuse Riviera meile siiski meeldis rannikuäär on kena, lahesoppidele avanevad kaunid vaated ja aktiivseks puhkuseks leiab palju võimalusi.

Kui soovid ka linnapuhkuse ette võtta, kirjuta Aivele või võta ühendust teiste reisikonsultantidega.
Osta lennupilet Estraveli lennupiletite e-poest.

Kommentaarid: