Perega puhkama! Ülevaade Skandinaavia lõbustus- ja teemaparkidest

18.05.2021
estravel

Suvi on perepuhkuste aeg. Kui eelistad puhata kodule lähemal, leiad siitsamast Skandinaaviast küllaga põnevat. Tegime lastega puhkuse planeerijatele elu lihtsamaks ning panime kokku põhjaliku ülevaate Soome, Rootsi ja Taani lõbustusparkidest.

Muumimaa, Gröna Lund ja Legoland on laste seas kindlad hitid, aga see pole kaugeltki kõik, mis Skandinaavial on pakkuda. Siia valisime kaks lemmikut igast riigist.

Kõigi lõbustus- ja teemaparkide kohta saad lähemalt lugeda riikide kaupa:

Soome lõbustus- ja teemapargid

Soome ei ole sobiv paik perepuhkuseks vaid sellepärast, et sinna pääseb kiiresti ja lihtsalt. Lõbustusparkide, loomaaedade ja teemaparkide valik on nii suur, et jääb ka järgmiseks perepuhkuseks!

Linnanmäki lõbustuspark asub Helsingis ja on Soome üks vanim ja Skandinaavia suurim lõbustuspark. Linnanmäel on üle 40 atraktsiooni, palju erinevaid mänge, aga ka restorane ja kohvikuid.

Ähtäri loomapargis saavad loomad elada oma tavapärastes tingimustes ehk looduses. 1,5 ja 3 km pikkustel jalgradadel kõndides võid näha ligi 300 looma 65 erinevast loomaliigist. Ähtäri loomapark asub Helsingist 311 km kaugusel.

Vaata veel Soome perepuhkuse lemmikuid »

Rootsi lõbustus- ja teemapargid

Rootsi on tõeline perepuhkuste kuningriik. Ainuüksi Stockholmist leiab Gröna Lundi, suure Skanseni vabaõhumuuseumi ja huvitava tehnikamuuseumi. Äratundmisrõõmu pakuvad Junibacken ja Astrid Lindgreni maailm, kus saab kohtuda maailmakuulsate raamatutegelastega.

Skara Suvemaa on Skandinaavia suurim veepark, kus on palju soojendatud basseine ja liumägesid.  Peale selle saab seal kardirajal kätt proovida ja veeta aega tivolis. Lisaks võib maiustada jäätisekioskites või süüa kõhu korralikult täis restoranides, mis pakuvad suurt valikut taco’sid ja vorstikesi. Vaadata saab vaimustavaid sõusid erinevate esinejate ja akrobaatidega.

Vimmerbyst on pärit lastekirjanik Astrid Lindgren ja seal asub ka Astrid Lindgreni maailm – elav teater, kus on pidevalt liikvel 60 tegelast. Tunned end kui keset muinasjuttu – tembutamas on Karlsson ning röövlitütar Ronja ja Birk. Võid ka ise röövlikindlust vallutada, Kirsiorus vendasid Lõvisüdameid külastada või vaadata, kuidas käib elu Vahtramäe Emili kodutalus. Loomulikult on olemas ka Segasumma suvila ning Pootsmani ja Tjorveni lood. Mida  rohkem Astrid Lindgreni raamatutest tead, seda suurem on äratundmisrõõm!

Vaata veel Rootsi perepuhkuse lemmikuid »

Taani lõbustus- ja teemapargid

Arvatavasti tuleb Sulle Taaniga seoses esimesena meelde Legoland. Tegelikult aga asub Taanis ka päris mitu Euroopa või isegi maailma vanimat lõbustusparki. Näiteks Bakkeni ajalugu ulatub lausa 425 aasta taha.

Kui soovid lustida nagu taanlased ise, mine Bakkenisse. See on Kopenhaagenist 10 km kaugusel asuv maailma vanim töötav lõbustuspark, mida ümbritseb suur parkmets, kus jalutavad hirved inimesi ei pelga. Ühtlasi on Bakken suurepärane koht piknikuks. Lõbustuspargis on umbes 40 restorani. Atraktsioone on kõikvõimalikke – mõned kiired ja tormilised, mis pööravad maailma pahupidi, teised rahulikumad ja sobilikud just väiksematele.

Odense Zoo on üks suuremaid ja populaarsemaid loomaaedu Euroopas. Üks peamisi huviväärsusi on hiigelsuur maa-ala, kuhu on üksikasjalikult kopeeritud Aafrika savann. See on koduks lõvidele, ahvidele, sebradele, jaanalindudele ning teistele suurtele Aafrika lindudele. Peale savanniloomade võib näha muid elukaid ja roomajaid erinevatest maailmajagudest. Odense zoos asub ka Euroopa üks suurimaid akvaariume.

Vaata veel Taani perepuhkuse lemmikuid »

 

 

Kommentaarid: