Reisikonsultandid soovitavad: Tenerife kuurordid ja hotellid

14.01.2022
Vanemreisikonsultandid Laura Kõrgvee ja Merle Kullamaa

Novembris õnnestus õppereisil Tenerife võludega tutvumas käia nii vanemreisikonsultant Laura Kõrgveel (Estraveli 24/7 tellimiskeskusest) kui vanemreisikonsultant Merle Kullamaal (Tartu büroost). Loe ülevaadet Tenerife kuurortidest ning Laura ja Merle soovitusi nähtud hotellidest.

Laura reisikogemus TEZ Touriga (Merle reisikogemusest allpool)

Novembris avanes hea võimalus koostöös reisikorraldajaga TEZ Tour tutvuda lähemalt Tenerife saarega ja saada põgus ülevaade 37 hotellist, mida vaatasime. Külastasime lisaks El Teide rahvusparki, UNESCO maailmapärandi all olevat La Laguna linna, Güimari püramiide ja Loro parki. Loro park on nagu suur botaanikaaed erinevate loomade/lindudega, mis on populaarne eelkõige perede seas ja kindlasti kõigile külastamist väärt. Lastele on Costa Adejes olemas ka kaks veeparki: Siam park (uuem ja suurem) ning Aqualand (vanem ja väiksem).

Ilmast

Tenerife tervitas meid mõnusa soojusega ning Eestis selga pandud soojem riietus asendus õige pea suvisega. Siiski, reisi ajal esines ka paar tuulisemat päeva ning tagasilennu päeval sadas terve päeva sooja vihma. Saare lõuna- ja põhjaosa temperatuuride erinevus on märgatav ning meie reisi ajal põhjaosas liikudes oli soojem jakk/õhem jope vägagi tarvilik. Soojemaks puhkuseks on mõistlik broneerida meie talveperioodil hotell saare lõunaosasse.

Tenerife kuurordid

Põhilised puhkekuurordid Tenerifel on Playa de Las Americas, Los Cristianos, Costa Adeje ning saare lääneosas asuv Los Gigantes.
Playa de Las Americas oma elava ööelu ja kaubandusega on peamiselt turistide päralt olev kuurort. Los Cristianos on veidi rahulikum, ka kohalike elanike ja ilusa väikese vanalinnaga. Costa Adejes asub rohkem kõrgema kategooria hotelle, mis asuvad ka rannale lähemal. Los Gigantes asub maalilisel läänerannikul ja mõeldud pigem rahulikumaks puhkuseks. Tuleb arvestada, et Tenerifel on rannad avalikud ja tumeda liivaga, kuna tegu on vulkaanilise saarega.

Lendudest ja piirangutest

Lendasime Smartlynx Airlines’i lennukitega. Lendudel pakutakse kõikidele reisijatele võileiba ja pudel vett. Mõistlik on siiski nõnda pikale lennule (u 6,5 h) soe toit lisaks ette tellida. Tenerifel maandudes oli vajalik ette näidata enne reisi FCS-vormi täitmisel saadud QR-kood. Tenerife lennujaamas toimus juhusliku valimi alusel reisijate kiirtestimine (reisijale tasuta), tulemuse sai teada umbes paarikümne minuti jooksul. Nii mineku- kui tagasilend väljusid mõlemad väikese hilinemisega. Nii lennujaamades, lendudel kui ka kõikides avalikes siseruumides (sh hotellides) tuleb kanda maski. Väljas maskikandmise kohustust ei olnud.

TEZ Touri reisikorralduse osas juhin tähelepanu, et 2021-2022 hooajal ei ole neil Tenerifel eestikeelset reisiesindajat. Kohapealse esindajaga saab suhelda vene ja/või inglise keeles. Samuti puuduvad seoses Covidi olukorraga hotellides reisikorraldaja infokaustad ning kogu vajaliku teabe annavad reisiesindajad saabudes lennujaamas paberkandjal reisijatele kätte.

Laura hotellisoovitused Tenerifel

GF Victoria 5* – hotellis lastele veepark (liutorud nii suurematele kui ka väiksematele) ja turnimisväljak. Täiskasvanutele eraldi basseiniala.

H10 Costa Adeje Palace 4* – hotellis lastele väike veepark, eraldatud alal aias pardid.

Hovima La Pinta Beach Front Family Hotel 4* – renoveeritud tubadega meretemaatiline hotell, orienteeritud puhkuseks koos väiksemate lastega (miniklubid, batuut, liutorud jne). Rand kohe üle promenaadi.

H10 Atlantic Sunset 5* – kaasaegne hotell (avati 2019. a), asub vaiksemas piirkonnas. Lastele tilluke veepark, privilege toatüübis ööbijatele eraldi ilusate ookeanivaadetega basseiniala jm lisateenused. Väga head toidud.

Royal Hideaway Corales Beach 5* – kaasaegne hotell (avati 2018. a). Tegemist on ainult täiskasvanutele mõeldud hotelliga, luksuslikuks puhkuseks sobiv.

Royal River 5* – luksuslik butiikhotell, koosneb erinevatest villadest, avati 2020. a. Soovitan paaridele romantiliseks puhkuseks (reisipakkumised antud hotelli varsti müügis).

Sheraton La Caleta 5* – hea teeninduse ja asukohaga kvaliteetne hotell.

Adrian Hoteles Jardines De Nivaria 5* – hea asukohaga kvaliteetne hotell.

Arona Gran Hotel & Spa 4* – hea asukoha ja kvaliteediga hotell, üks minu lemmikuid. Tegemist on ainult täiskasvanutele mõeldud hotelliga.

 

Merle reisikogemus Novatoursiga

Minul oli suur rõõm osaleda Novatoursi agendireisil Tenerifele 26.11.-03.12.2021. Saabusime saarele samal päeval, kui Laura ja TEZ Touri agendireisi seltskond tagasi lendas. Seega võttis meid vastu tõesti üks vähestest sooja vihmaga päevadest. Õhtuks olid pilved hajunud ja ilm ookeaniäärseks promeneerimiseks igati mõnus, temperatuur +18-20.

Tenerifet kutsutakse ka igavese kevade saareks ja nii see tõepoolest on, sest ööpäeva keskmise temperatuuri kõikumine on aastas kõigest 5 kraadi. Tenerifel näeb päikest üldjuhul iga päev, võib olla küll pisut pilvi, aga vihm on lõunapoolses saare osas ikka suhteliselt harv nähtus. Troopilist palavust siit ei leia, aga saar sobib suurepäraselt neile, kes soovivad sügis-talvisel-kevadisel perioodil meie rõskest kliimast veidikeseks akusid laadima pääseda.

Ekskursioonipäeva käigus külastasime samuti Teide rahvusparki, iidset Garachico linnakest, La Orotava orgu ja linna. Päeva lõpuks vonklesime bussiga mööda serpentiini 650 m kõrgusele, et näha kahe eriti sügava mäelõhe vahelisele alale ehitatud Masca küla. Vaated olid tõesti vapustavad ja närvesööv bussisõit mägiteel tasus kannatamist.

Hotellituuride käigus nägime kõiki peamisi kuurorteid, aga kõige põnevam ja erilisem oli just saare põhjaosas asuv Puerto de La Cruz. Kahjuks saime seal veeta vaid 1 päeva ja enamus ajast kulus hotellituuridele. Tunnise vaba ajaga sai aga selgeks, et Puero de la Cruz on vaatamisväärsus omaette ja siia tuleb kindlasti tagasi tulla. See pool saarest sobib kindlasti eelkõige matkasellidele ja neile, kes ei otsi ainult rannapuhkust.

Merle hotellisoovitused

  • Spring hotellide ketti kuuluv Arona Gran & Spa hotell 4*, Los Cristianoses.
    ( ööbisime siin 3 esimest ööd) . Mul oli selle kuurorti suhtes eelarvamus, aga tegelikult on see ülimalt mõnus ja rahulik piirkond. Hotell asub ookeani kaldal, eraldatud väikese promenaadiga. Kõik toad on vaatega ookeanile ja sadamale, päikeseloojang ja kõrvu paitav laineloks!
    Ainult täiskasvanute hotell! Võimalik juurde osta UP concept, mis tagab kõrgema korruse toa, pääsu katusel asuvale basseinialale ja palju muud. Avarad basseinialad ja suurepärase valikuga toitlustus! Playa De Las Americase kuurordisse on vaid 20-30 minutine rahulik jalutuskäik mööda rannapromenaadi.
  • Üks minu lemmikutest on Jardin Tropical 4*, Playa de las Americase ja Costa Adeje piiril (ööbisime siin 2 ööd).
    See hotell on väga tuntud ja tõpoolest jätkuvalt heal tasemel ja klass omaette. Kaunis troopiline aed, sopiline õueala mitmete basseinidega. Ookeani ääres eraldi mereveega basseinid ja imeliste ookeanivaadetega päevitamise ala. Absoluutselt parim ja mitemekesisem toitlustus! Väga stiilne ja mõnus erinevate sopikestega restoran, buffet stiilis õhtusöök pakkus igal õhtul uut ja põnevat ja tundus lausa lõputu valikuga.
    Väga maitsekas meelelahutusprogramm, õhtuti mängisid erinevad professionaalsel tasemel bändid. Jätkuvalt võib seda hotelli soovitatada nõudlikumale kliendile.
    Kindel valik on merevaatega standard tuba või siis merele lähemal asuvad ja ruumikam junior sviit. Meie saime standard toad, mis asusisid maja külgmistes osades, mis olid ka vägagi normaalsed, aga vaade oli tänava poole.
  • Suur üllataja oli Spring hotellide ketti kuuluv Vulcano 4*, Playa de las Americas.
    Näeb küll välja nagu suur kombinaathotell, aga see on osatud väga hubaseks teha. Toad meeldivates toonides renoveeritud. Rõdud on üllatavalt suured ja ääristatud roheliste lilledega. Kohapeal on võimalik juurde osta UP concept, mis annab kõrgemal korrusel asuva toa, katusebasseini ja baari külastamise õiguse jne. Mõeldud täisksvanutele, lastele tegevusi ei ole.
  • Spring hotellide ketti kuuluv kolmas hotell Bitacora 4*, Playa de las Americas.
    Täielikult renoveeritud 2020. aastal. Kõik on hästi rõõmsates värvilistes toonides.See hotell sobib ideaalselt lastega peredele, kes soovivad olla keskuses. Siin on olemas suurem lastebassein ja miniklubi, isegi veeliumägi. Samuti UP concept võimalus lisatasu eest juurde osta.
  • Väga luksuslik ja ekslusiivne Europe Villa Cortes 5*, Playa de las Americas.
    Otse ookeani kaldal asuv Mehhiko stiilis kujundatud väga omanäoline hotell. Suured kõrgete lagedega toad, kõik erinevad nii suuruse kui ka interjööri poolest.Igal pool ohtralt maiade kunsti, põnevad maalid, mehhiko vaasid jne. Selline natuke kunstimuuseumi hõnguline hotell, mis konservatiivset luksust ja omanäolisust hindavale kliendile.
  • Väga sümpaatne apartment tüüpi hotell HG Tenerife Sur 3*, Los Cristianos.
    Kenad renoveeritud stuudiod ja apartemendid. Mõnusad suured ja priivatsed natuke nurga alla asetsevad rõdud. Piisavalt suur basseiniala. Palju rohelust. Apartmentidest kindlasti minu lemmik!
  • Iberostari hotelle nägime mitmeid, aga kõige sümpaatsem ja pisut eristuv oli Iberostar Anthelia 5*, Costa Adeje.
    Promenaadiga eraldatud ookeani kaldal asuv luksuslik hotell. Kõik jätab sellise rahuliku ja väärika mulje. Hästi suur territoorium, palju rohelust.Anthelia kõrval, osaliselt samal territooriumil asub Iberostar Grand Salome hotell, mis on ainult täiskasvanutele ja eriti luksuslik. Kahjuks me selle hotelli tube ei näinud.
  • Blue Sea Interpalace 4*, Puerto de la Cruz.
    Hotell asub kaljukõrgendikul ookeani kaldal, hotelli fuajee valge tiibklaveriga ja imeliste vaadetega vahutavale ookeanile. Heledates toonides kenad ruumikad renoveeritud toad.
  • Best Semiramis 5*, Puerto de la Cruz.
    Samuti vapustavate ookeanivaadetega hotell, mis asub kaljukünkal ookeani kaldal. Kenad suured toad, meeldivates toonides. Hotellil olemas tenniseväljak, Thalasso keskus.

Kui tahaksid ka Tenerifel puhata, siis võta Laura või Merlega ühendust ja küsi pakkumist.

Vaata Tenerife ja Gran Canaria näidispakkumisi.

 

 

 

Kommentaarid: