Helen käis Bodrumi ja Marmarise võludega tutvumas

30.06.2022
Estraveli vanemreisikonsultant Helen Sasi

Estraveli vanemreisikonsultant Helen Sasi (24/7 tellimiskeskus ja reisiabi) käis õppereisil Türgi kuurortide Bodrumi ja Marmarisega tutvumas, et osata kliente veelgi paremini reisiplaanide tegemisel nõustada. Loe reisikogemusest ja vaata pilte.

Kevadised Marmarise otsereisid Tallinnast vähese nõudluse tõttu küll tühistati, kuid leedukad avastavad julgemalt ja mul oli võimalus selle piirkonnaga tutvuda lennates läbi Vilniuse. Mineku lend oli maandumisega Bodrumis ja tagasilend algusega Marmarisest. Lennukis oli vaid mõni üksik vaba koht, järelikult on väärt sihtkoht. Ning seda see on. Nii kui ma nägin neid rohelisi mäenõlvu, kus metsikult kasvavad ürdid, männid, oliivipuud ning lahesoppe ja väikeseid valgeid maju, olin ma müüdud.

Lennuki kapten ütles, et väljas on 30 kraadi sooja, kuid üldse mitte kuum – tundus selline mõnus sume õhtupoolik. Hommikuti oli väljas 25–27 kraadi sooja, päeval 32–35 kraadi ning mida suve poole, seda kuumemaks läheb. Marmarise poole peal on eelmistest kuumakahjudest mäed lagedad. Marmarises ongi rõhk pigem kuurordimelul kui loodusvaadete nautimisel.

 

Kui varasematel aastatel oli Venemaalt 10–15 lennukit päevas, siis nüüd vaid 3 ja seega püütakse iga turisti. Praegu on palju turiste Poolast, UK-st, Saksamaalt. Siseturistide osakaal on üsna kõrge, sest kui pandeemia alguse sai, kolisid kohalikud Bodrumisse kuurordi looduse, ilma ja kliima pärast. See paistis ka teeninduses välja – pigem vähene inglise ja vene keele oskus.

Bodrum on nagu Türgi Kreeka oma madalate valgete majadega. Mõjutused on lähedalt tulema, sest Bodrumist saab teha päevaseid sõite Kos-i saarele, kuhu praam sõidab vaid 30–40 minutit. Marmarisest Rhodose saarele saab praamiga umbes tunni ajaga.

Marmarises soovitan kindlasti võtta Dalyani jõekruiisi. Alguses kruiisitakse niisama ja pildistatakse kaljude sees olevaid hauakambreid. Seejärel vaadatakse üle, millised krabid seal jões elavad ning saab kaasa osta krabiliha (nii värsket kui suitsutatud). Järgmise vahepeatusena tehakse krabipüüdmine, saadud saagi lasime meie tagasi vette. Kruiisi sihtmärk on rand, kus jõgi ja Vahemeri saavad kokku ning sealne rand on kilpkonnade pesitsusala. Meil õnnestus tagasiteel vees näha vähemalt kolme kilpkonna, kes tulid korraks vee peale. Teel tagasi on niisama kruiisimist natuke rohkem, kuid lõpus ootab mudavann ning suplus termaalvee basseinis.

 

Bodrumi lennujaamast kuni 30 km kaugusel on rannikul kõrgetasemelised hotellid. Need kõik sobivad hotellipuhkuseks, samas keskus on paarikümne minutilise autosõidu kaugusel. Tuleb arvestada kaldteedega, treppide ja liftidega, mingis osas saab kasutada ka golfiautosid.
Kes soovivad pigem keskuse ja melu lähedust, siis soovitan valida hotelli Gümbetis.

Kui lend on Dalamani, siis Marmarises ootab 12-kilomeetrine rannapromenaad. Hotellid on seal võrreldes Bodrumiga lihtsamad ja soodsamad. Sealsed hotellid võiksid olla ka ainult hommikusöögiga, sest ümbruses on einestamiseks palju võimalusi ja keskus jalutuskäigu kaugusel. Sealsed hotellide territooriumid on kompaktsed ning pigem lärmakad.

Milliseid hotelle Helen soovitab?

Lujo Bodrum 5* – sobib kõikidele, k.a nõudlikule kliendile, kaasaegne ja kõrge teenusekvaliteediga. Hotellil on 12 konverentsisaali, seega suur osa ööbijatest on nende külastajad. Saabumisel saab WhatsApp-is info hotelli kohta ja enda personaalsed teenindajad (nimetatakse Joy Advisor-iks) Kõik 9 restorani on a la carte (2 on lisatasu eest), söök on väga hea. Hotellil on kolm randa (kõikidele, relax ehk ilma muusikata, ainult 16+), kus teenindus oli harjumatult tähelepanelik. Igal aastal uuendatakse hotellis midagi, et korduvkülastajatel oleks üllatusmoment. Hotellil on eraldi ala täiskasvanutele, kus on tube vabameelsetele ja pidutsejatele (teretulnud on LGBT liikmed, toas on postitantsuks post, tantrasohva). Tavalised toad on väga kenad ja avarad (väikseim 42 m2), vannitoas BVLGARI kosmeetika.

 

Vogue Hotel Supreme Bodrum 5* – ideaalne peredele. Väga suur hotell (830 tuba). Hotelli on oma veepark, lõbustuspark, teemapark (dinosaurused), kuhu saavad pääsme osta ka külastajad väljaspoolt hotelli. Veepark on täisvõimsusel 1. juunist ja lõbustuspark töötab õhtuti. Hotell põhiline ala on tehtud võimalikult tasane, mis on sealse maastiku kohta suur pluss.

 

Very Chick 5* – 16+ hotell, tundub sobivat 20–45 aastastele trenditeadlikele, hipsteritele. Hotelli atmosfäär on mõnus ja hotelli ala kompaktne. Toad on üsna eripärased.

 

Rixos Premium Bodrum 5* – sobib kõigile, ka nõudlikule kliendile. Hotelli üldalade sisekujundus on boho stiilis, kuid toad on vastupidised ja need renoveeritakse lähimate aastate jooksul. Hotell on Rixose brändi tasemel st pakutakse väga head sööki, head teenindust ja mõnusat olemist rohelisel hotelliterritooriumil.

 

Vaata Bodrumi reisipakkumisi, Türgi teiste kuurortide reisipakkumisi või otsi ise sobilik reis Estraveli pakettreiside otsingust.

 

Kommentaarid: