Marika reisimuljed Costa del Solist

28.11.2022
Estraveli vanemreisikonsultant Marika Mikko

Estraveli vanemreisikonsultant Marika Mikko käis õppereisi raames Costa del Soliga tutvumas. Loe reisimuljeid ja vaata, millised olid Marika lemmikud hotellid.

Selle aasta sügis kulges minu jaoks Hispaania rütmis. Septembris käisin nautimas Mallorca rannamõnusid ja Hispaania kööki ning oktoobris õnnestus lennata kauaoodatud Malagasse, et näha ära sealne päikeserannik Costa del Sol. Olin seda oodanud juba ammu ja võin kinnitada, et ei pidanud pettuma.

Costa del Sol on selline piirkond, mis võiks sobida igat tüüpi puhkajale. Seal on mõnusad rannad, kus pikutada, promenaadid, kus ühest kuurordist teise pikki jalutuskäike teha. Seal saab nautida mereande, paellat ja külma Sangriat. Saab shopata Malaga trendikaupade outletides ja kuulsas Corte de Inglesi kaubamajas (neid on seal mitu), matkata looduses ja kultuuri nautida saab ka (Alhambra, Ronda, Granada, Cordoba ja isegi Sevillasse jõuab ühe päevaga minna). Muidugi ei tohi ära unustada Marbellat, kus elab raha :)
Pikalt ei hakka kuurortidel peatuma, kelle huvi, siis hea kolleeg Aive kirjutas põhjalikult oma reisikirjas nendest veidikene.

Minu selle reisi kõrghetk oli Caminito del Rey matkarada, millest ka Aive pikalt kirjutas. Kes Malaga piirkonda satub, siis soojalt soovitan see rada läbida, imelised vaated ja elamused on garanteeritud.

Meie käisime Ronda linnas, mis on üks Andaluusia piirkonna kuulsamaid ja enim pildistatud linnu, mille kahte poolt lahutab saja meetri sügavune El Tajo kuristik ja millel olevalt sillalt avanevad Rondale imelised vaated. Rondat jumaldasid nii Ernest Hemingway kui ka Alexander Dumas. Rondas sündis klassikaline härjavõitlus ja seal võistelda oli iga matadoori unistus. Selles linnas on sündinud üks kuulsamaid matadoore Pedro Romero. Kui hispaanlastega arutada härjavõitluse ja selle vastaste ja pooldajate teemal, siis Hispaanlastel on sulle lihtne vastus – kui see sulle ei meeldi, siis ära lihtsalt osta seda piletit ja mine seda vaatama!

Mulle enim meeldinud hotellid:

MS Amaragua Torremolinoses 4*
Üks parima asukohaga ja populaarsemaid hotelle Torremolinoses, saab jalutada nii Benalmadena jahisamassse kui ka piki Torremolinose promenaadi. Ümbruses on palju kohvikuid, söögikohti ja poekesi. Sobib täiskasvanutele, paaridele.

Gran Hotel Guadalpin Banus 5*, Marbella
Hea asukohaga, ilus ja stiilne hotell kohe rannas. Väga hea tasemega teenindus ja toitlustus.

Globales Gardenia 3*, Fuengerola
Väga mõnus hotell, soe vastuvõtt. Ideaalne asukoht kohe promenaadil, rand 20 m kaugusel, väga kompaktne territoorium. Hotelli juures on kohe rongipeatus, kust pääseb kergesti Malagasse ja sealt kiirrongiga kuhu iganes. Hea hinna ja kvaliteedi suhtega hotell. Sobib täiskasvanutele, paaridele

Hotel Estival Torrequebrada 4*, Benalmádena
Ilus ja hea teenindusega hotell. Suur territoorium. Hotellist avanevad ilusad vaated, asub küll kaljuses rannas, kuid on olemas sopikesed, kust saab ujuma minna.
Sobib nii peredele kui ka paaridele.

Tahaksid ka reisile? Vaata pakkumisi pakettreiside otsingust.

 

Kommentaarid: