Mykonosele kaugtööd tegema – miks ka mitte? OSA 1

10.05.2022
Estravel

Kolleegidega koos kodukontorisse … Mykonosele! Estraveli töötajad võtavad ette eksperimendi, et teada saada, mida üks workation välismaal kolleegidega endast kujutab.

Oleme Estraveli mitmes blogiloos ja niisama sõpradele/tuttavatele juba aastaid soovitanud kaugtööd katsetada. Miks piirduda ühe-kahepäevase meeskonna- või motivatsioonikoolitusega kui võiks proovida hoopis teha kaugtööd, kus motivatsioon meeskonda tuleb läbi reisimise, koostegemise ja teineteise paremini tundmaõppimise. Ega niisama öelda “kui tahad inimest päriselt tundma saada, mine temaga reisile”.

Idee üheskoos välismaale kaugtööd tegema minna sündis tegelikult väga spontaanselt ühel Estraveli esmaspäevasel turunduskoosolekul. Algul poolnaljatledes välja käidud põnev mõte kaugtööst välismaal realiseerus kiirelt, kuna Aegean Airlines pakkus just väga hea hinnaga lennupileteid ligi 20 Kreeka saarele, ümberistumisega Ateenas. Kampaania oli samal päeval lõppemas, seega pikalt aega otsustamiseks ei olnud. Juhtkonnalt rõõmustava jah-sõna saanud, asusime Mauri abiga kiirelt lennupileteid broneerima. Peame vajalikuks siinkohal mainida, et kiired kõned kodustega ja otsus piletid osta ning eksperiment ära teha sündis vaid ühe tööpäeva jooksul.

Tutvustame eksperimendis osalejaid:

Meie reisiseltskond Tallinna lennujaamas

Vasakult:
Digitaalse arenduse projektijuht Sirje Laidvee
Kontserni ostujuhtimise direktor Mauri Saarend
Reisikaubad.ee juht Mihkel Luur
Turunduse projektijuht Külliki Malken
Turundusspetsialist Maris Talve
Erakliendisuhete ja turundusosakonna juht Katrin Aaslaid
(Lapsehoolduspuhkusel olev turundusspetsialist Sandra Puusepp ühineb meiega mõni päev hiljem)

Miks just Mykonos?

Lennupiletite valimisel lähtusime suuresti lennuaegadest. Kuna läheme ikkagi kaugtööd tegema, siis vaatasime selliseid lennuaegu, mis tööpäeva väga ära ei hakiks. Sõelale jäid 3 Kreeka saart – Samos, Mykonos ja Santorini. Peale lühikest arutelu ja hääletamist otsustasime lõpuks Mykonose kasuks. Mõeldud tehtud.

Möödus vaid mõni nädal meie lennupiletite ostust kui Aegean teatas, et võtab selle lennu üldse maha ja juba oli vaja kasutada nii reisikonsultandi kui kindlustuse abi, et vormistada uued lennupiletid. Seega lendame nüüd Lufthansaga ja teeme vahepeatuse koos ööbimisega Milanos. Õnneks kattis Salva kindlustus kõik ümberbroneerimisest tulenevad lisakulutused.

Viimasel ajal on kuulda, et Tallinna Lennujaamas on reisijate maht kõvasti suurenenud ja seepärast ka pikenenud nii check-ini kui turvakontrolli läbimise aeg, seega planeerime lennujaama jõuda kindlasti 2 h enne väljalendu. Samuti on lubanud meid võõrustada hea koostööpartner – lennujaama Business Lounge. Vaatame ka koos selle üle, et oskaksime sellele teenusele paremini oma kanalites tulevikus tähelepanu pöörata.

Majutusest

Lennupiletid ostetud, hakkasime majutust välja valima. Kuna läheme seitsmekesi nädalaks kaugtööd tegema, siis kindlasti oli oluline hea wifi-ühendus. Kohe alguses teadsime, et tavapärase hotelli asemel sooviksime pigem suurt korterit või villat, kus saaksime ühises ruumis viibida. Uurisime veidi ka Mykonose kaarti ja otsustasime kaunite 180-kraadiste panoraamvaadetega 102 m² villa kasuks, kus on 3 magamistuba, elutuba ja terrass. Ööbima mahub sinna vajadusel ka 9 inimest.

Kindlasti on Mykonosel suur valik ka luksusvillasid, kuid antud majutus jäi siiski mõistlikule hinnatasemele, ca 250 €/nädal inimese kohta. Boonusena on meie villast jalutuskäigu kaugusel mõnus liivarand.

Nippe ja soovitusi, millele võiks enne sellist reisi veel mõelda:

  • Reisikindlustus – reisikindlustus on “must have”. Meie seltskonnas on paljudel vormistatud aastane Salva reisikindlustus, mis on mugav, kui reisitakse rohkem kui 1-2 korda aastas.
  • Ette tasub broneerida ka autorent. Meie 7-liikmelise kamba jaoks broneerisime 2 rendiautot. Kindlasti plaanime vabadel päevadel saarel ringi sõita ja vaatamisväärsusi avastada. Auto on vajalik ka juba toidupoes käimiseks, kuivõrd hommiku- ja lõunasöögid plaanime ise valmistada.
  • Mobiilsidepakett – tasub üle kontrollida, et kõigil oleks piisava internetimahuga mobiilsidepakett. Tähelepanu tasub pöörata, et see pakett kehtiks just riigis, kuhu plaanis minna. Euroopa Liidust väljapoole minnes võivad kehtida teised reeglid.
  • Splitwise – suure seltskonna puhul on mõistlik juba enne reisi mõelda kulude jagamise peale. Meie otsustasime Splitwise äpi kasuks. Saame sinna juba tekkinud kulud ära märkida ja seal saab mugavalt summat jagada, kelle vahel vaja. Ühiste toiduostude ja restoraniskäikude puhul on taoline äpp väga mugav. Reisi lõpus on lihtne vaadata, kes kellele veel raha peab kandma.
  • Covid-passid jm tõendid. Alates mai algusest Kreekasse sisenemisel enam reisipiirangud ei ole ning ei nõuta EL COVID digitõendi (vaktsineerimis- läbipõdemis- või testimistõend) olemasolu. Samuti ei pea enam täitma deklaratsiooni (Passenger Locator Form). Küll aga peame tõendid esitama Itaaliasse sisenemisel.
  • Maskid – üle tasub kontrollida ka lennufirmade ja sihtriigi nõuded. Näiteks Lufthansa lennul nõutakse kirurgilist maski. Riidest maskiga või visiiriga pardale ei lubata. Ka Itaalias peab veel nt ühistranspordis ja meelelahutusüritustel maski kandma.
  • Ilmateade – alati tasub vahetult enne reisile minekut piiluda ka ilmateadet. Näiteks Mykonosel võib ette tulla väga tuuliseid päevi, seega tasub ka midagi soojemat kaasa pakkida.
  • Mida kohvrisse pakkida? Meie mõtlesime näiteks sellele, et kaasa võtta paar pikendusjuhet kuivõrd kõikidel on vaja läpakaga tööd teha ja villas ei pruugi olla piisavalt mugavas asukohas pistikuid. Kaasa tasub võtta ka akupank, mis tuleb alati käsipagasisse pakkida. Lisaks võtame kaasa GoPro, et reisist ka videojäädvustusi teha.

Järgmises osas juba muljeid lennujaamast, lendudest ja vahepeatusest Milanos. Loe 2. osa siit.

Kui tahaksid ka reisile, vaata lennupakkumisi Estraveli lennupiletite e-poest ja reisipakkumisi pakettreiside otsingust.

Hoidke silma peal ka Estraveli Instagrami kontol, kuhu hakkame otse Mykonoselt reisimuljeid jagama.

Kommentaarid: