Mykonosele kaugtööd tegema – OSA 4

16.05.2022
Estravel

Kolleegidega koos kodukontorisse … Mykonosele! Estraveli töötajad võtavad ette eksperimendi, et teada saada, mida üks workation välismaal kolleegidega endast kujutab.

Loe ka reisiloo 1. OSA , 2. OSA ja 3. OSA.

Oleme nüüd mõned päevad jõudnud Mykonosel ka ringi sõita ja ümbruskonnaga tutvuda.

Rannaelu

Rand on meie villast vaid mõnesaja meetri kaugusel, heleda liivaga ja türkiissinise veega. Lõunapauside ajal oleme käinud tunnikeseks rannas päikest ja merd nautimas. Siin on selline kord, et kui on rand ja seal rannatoole ei ole, siis on täiesti legaalne panna lihtsalt rätik maha ja päevitada. Juhul kui randa on pandud lamamistoolid ja päikesevarjud, siis pead nende kasutamise eest maksma ja niisama rannaliival oma rätikul pikutada ei ole lubatud. Olenevalt erinevast hinnatasemest võib hind kahe tooli ja varju eest olla 30 või 50 eurot päev, kuid võivad olenevalt nõudlusest ja piirkonnast olla väidetavalt lausa mitusada eurot päevas.
Ettevaatlik tasub olla kohtadega, kus uksel hüütakse, et kui baarist midagi ostad, on rannatooli kasutus tasuta. Võib juhtuda, et see kokteilike maksab selles baaris mitusada eurot. Teine ohumärk on menüü ilma hindateta ;)

Nendes rannabaarides on muidugi ka pidevalt kõva “tümps”, palju ilusaid teenindajaid ja peovaib üleval juba pealelõunast kuni hilisõhtuni. Elame küll rannabaaride lähedal, kuid veidi künka peal üleval, seega muusika otseselt meieni ei jõua.

Toidupoed

Nagu juba varasemas osas kirjutasime, siis kraanivesi ei ole siin joodav – see ei ole nii kõikidel Kreeka saartel, kuid Mykonosel kahjuks küll. Vaja on kogu joogivesi poest pudelitega tuua, seega oleme jõudnud juba mitut toidupoodi külastada.

Toit on poes kallim kui Eestis, aga kuna tegemist ju saarega ja kõik tuleb kohale tuua, siis on see ka mõistetav. Lennujaama lähedal asuv saare suurim toidupood oli iseenesest väga kena ja suurepärase valikuga. Osta võid Dom Perignon 2008 shampanjast (võimalik, et oli veelgi peenemaid jooke), kuni suhteliselt odava hinnaklassi pakiveinideni välja. Eks see ka näitab, et saarel on ikka väga erinevatest sihtgruppidest puhkajaid. Ka meie veetsime poes päris kenasti aega, kuna pakkuda oli nii palju huvitavaid ja teistsuguseid toiduaineid kui meil kodus. Huvitav on see, et suures supermarketist lahtist lihaletti ei ole, kust saaks nt värsket kala või liha osta. Selleks on eraldi turg, kuid sinna ei ole me veel jõudnud.

Liiklusest

Kindlasti peab ära märkima selle, et autokütus on ligikaudu 20% kallim, kuid ilma autota oleks liikuda suhteliselt keeruline, kuigi linnulennult tunduvad kõik kohad väga lähedal. Tegelikult on teed väga kitsad, autodel on teineteisest isegi teinekord keeruline mööda saada ja kõnniteed peaaegu puuduvad. Pidevalt üles-alla viivad teed, kus vaja mööda 30-40 kraadiseid mäenõlvu liikuda. Seega – kel plaanis Ironman`iks valmistuda, saab siin treenides kena koormuse.

Mykonose linna servas on suur tasuta parkla, kuhu saab auto mugavalt jätta, sealt edasi saab kiiresti liikuda imearmsasse valgete majade, siniste uste ja rõdudega linna, isegi tänavakivide vahed on valgeks värvitud. Linn paikneb otse mere ääres, kus imelised vaated ja päikeseloojangud, lisaks tervitavad sind kõikjal armsad väiksed käsitöö- ja kunstipoed, mille ustel sõbralikud ja mitte pealetükkivad teenindajad. Vaatasime ära loomulikult ka n-ö väikese Veneetsia ja tuulikud, mis on üks kindel turismiatraktsioon saarel.

 

Mykonose linnas oleme juba mitmel korral jalutamas, õhtust söömas ja sisseoste tegemas käinud. Restoranide hinnatase on valdavalt krõbe, kuid leidub ka lihtsamaid kohti, kus saab maitsva kebabi ca 5 euroga.

Mainimata ei saa loomulikult jätta armsaid kiisusid, kes igal sammul treppidel mõnusalt pikutavad ja mööduvaid inimesi jälgivad.

Ilm on olnud üle ootuste mõnus, iga päev ca 23 kraadi, mis päevitamiseks ja ümbruskonnaga tutvumiseks täpselt paras. Isegi õhtul on veel kleidikesega mõnus linna peal kulgeda.

 

Järgmises osas räägime lähemalt Mykonosel külastatud randadest, Delose saaretuurist ja shoppamisest. Loe 5. osa.

Kui tahaksid ka reisile, vaata lennupakkumisi Estraveli lennupiletite e-poest ja reisipakkumisi pakettreiside otsingust.

Hoidke silma peal ka Estraveli Instagrami kontol, kuhu hakkame otse Mykonoselt reisimuljeid jagama.

 

 

Kommentaarid: