TOP 5 reisikogemust – Kelli Brücki meenutused ja pildid – Kreeka eri

19.10.2020
Estraveli bürootöö juht Kelli Brück

Estraveli bürootöö juht Kelli Brück jagab oma TOP 5 reisikogemust. Vaatluse all on Kreeka. Loe reisimälestusi ja vaata pilte.

Kelli: “Kreeka on pugenud mulle südamesse. Lihtsus, ajalugu, ilus loodus, ehedad külad, kreeklaste sõbralikkus ja hea söök – selles kõiges on see salapärane miski, mis mind ikka ja jälle tagasi tõmbab. Praeguseks on tõmmanud seitse korda ja sellega see kindlasti ei lõppe, sest nii palju kohti on veel käimata.
Mulle meeldib, kui reisil on kõike – nii ringi rändamist ja avastamist kui ka rannas mõnulemist ja sooja merevett. Kreekas on head teed ja ka ühistransport toimib, nii on lihtne omal käel ringi liikuda. Mul on reisidel alati kaasas olnud lapsed, kellest on mägiteedel seigeldes saanud parimad kaardilugejad ning kelle jaoks on alati lisaks avastusretkedele ja meres sulistamisele ka muid vahvaid tegevusi leidunud, nt mõni veepark (kus tegelikult on endalgi lõbus).”


TOP 5 Kreeka eri (ei ole paremuse järjestuses):

1. Korfu
2. Rhodos
3. Meteora
4. Halkidiki poolsaar
5. Kreeta

KORFU

Korfu saar on üks rohelisemaid Kreeka saari ja lopsakas loodus ongi just see, mis Korfu eriliseks teeb. Saar on mõnusalt väike, seega jõuab rendiautoga kõike näha. Mööda mägiteid vurades tuleb vahepeal teha mitmeid peatusi, et ahmida endasse avanevaid vapustavaid vaateid….

Korfu. Vaade alla Paleokastritsale

Pantokratori mäelt näeb Albaaniat

Canal D’Amour

…ja teha värskendav suplus mõnes imekaunis lahesopis.

Lahesopp Paleokastritsas

 

Saare pealinn Kerkyra meenutab pigem Itaaliat, Veneetsia aeg on tugevalt oma jälje jätnud. Avastamist jagub seal mitmeks korraks: vana merekindlus, muuseumid, kirikud ja muidugi kitsad ajaloohõngulised tänavad, mida mööda mulle eriti meeldib käia.

 

Kerkyra itaaliahõngulised tänavad

Ahvatlev juurikalett Kerkyra vanalinnas

Vana merekindlus Palaio Frourio Kerkyras

Merekindlusest avanev vaade linnale. Korfu on ka väga populaarne kruiisisihtkoht

Korfut avastatakse tihti ka oma jahi või kaatriga

 

Tore koht on pealinna lähedal asuv Achilleioni palee, mille lasi ehitada oma suveresidentsiks Austria-Ungari keisrinna Elisabeth, rohkem teada kui Sissi. Uhked siseruumid ja imelised aiad. James Bondi fännid teavad, et paleest sai 1981. aastal “For Your Eyes Only” jaoks kasiino (Kerkyra linnas toimub muudki filmi tegevust). 

 

Achilleioni palee

 

RHODOS

Rhodos on kindlasti üks mu lemmikuid. Mitmekesine väike saar, kus on ilusad rannad, käänulised mägiteed, armsad külakesed ja eriti palju ajalugu. Ja vaatamata oma populaarsusele leiab sealt kerge vaevaga ehtsa Kreeka, tuleb vaid veidi ringi sõita.

 

Rhodos

Rhodost avastamas

Vana bütsantsi kirik kusagil tee ääres

Siana küla (Siana on kuulus oma erilise mee poolest)

Õhtusöök väikeses Psinthose külas mägedes

Õhtusöök Psinthose külas

Peremees tõi magustoiduks oma aia viigimarju

 

Rhodose vanalinn on tõeline pärl ning on põhjusega kuulutatud UNESCO ajaloopärandiks. Ajalugu vaatab vastu igal sammul. Kui kõik vaatamisväärsused on päevavalgel ära nähtud, siis soovitan vanalinna õhtuhämaruses tagasi minna. 

Siin asus üks antiikaja seitsmest maailmaimest – Rhodose Koloss

Mandraki sadam

Rhodose vanalinn

 

Kindlasti tuleb sõita Lindosele – lumivalge armas küla ja selle kohal kõrguv antiikaja akropol. Ka Lindos on UNESCO nimekirjas. Lindose ümbruses on ilusad rannad, kus on mõnus pärast kuuma päeva väike peatus teha (üleval sammaste vahel on kuumem kui all külas).

 

Lindose akropol

Lindose valge küla

 

Rhodosel on kahesugused rannad. Kellele meeldivad lained, siis saare lääneosa oma tuuliste randadega on just õige koht. Idarannikul on tuulevaiksemad ja liivasemad rannad. Kuna Rhodose linn asub saare tipus, siis on linnaski kaks eriilmelist randa: lääne pool ümber nurga Tuuline rand ning idaküljel vaikne Elli rand.

 

Rhodose linna Tuuline rand

 

METEORA KLOOSTRID

Väike põige Mandri-Kreekasse Meteorasse, kust avanev pilt on lihtsalt vapustav. Fotod kahjuks röövivad võimsust, seda peab kohapeal kogema. Tegemist on 14. sajandist pärit kloostritega (alles on 6 kloostrit), mis on ehitatud kaljunukkide otsa. Müstiline koht! 

 

Meteorat ümbritsevad hiiglaslikud kaljud

Meteora kloostrid justkui hõljuvad õhus

Meteora

Meteora

 

HALKIDIKI POOLSAAR 

Meteoras käies elasime Halkidiki poolsaarel. See on Neptuni kolmhargi kujuline poolsaar, mille “harkideks” on omakorda 3 väiksemat poolsaart (Kassandra, Sithonia ja Athos). Halkidiki on populaarne suvituskoht just kreeklaste endi seas. Iseloomustaksin Halkidikit kolme märksõnaga: kristallselge vesi, männid ja lumivalge liiv.

 

Halkidiki

Halkidiki

Halkidiki männid

Halkidiki

Halkidiki

Grillitud sardiinid

 

KREETA 

Kreeta saar on nii suur saar, et seal tuleb käia mitu korda, siis jõuab erinevaid piirkondi rahulikult avastada. Minu lemmikuks on Lääne-Kreeta: Hania vanalinn, head rannad, imeline Balose laguun, mäed, Elafonissi roosa liiv ja kõik, mis neid avastades tee peale jääb. 

 

Hania vana sadam

Hania vanalinnas

Hania vanalinn

Rand Agia Marinas

Imeilus Balose laguun (värvid õiged)

Vaade Balosele Gramvousa piraadisaarelt

Vaade Gramvousa piraadisaarelt

Elafonissi roosa liiv

Seitan Limania rand

 

Saare keskosas asub aga teine armas ajalooline linn Rethymno ning lõunas on põnevad Matala liivakoopad, mida loetakse Kreeta vanimaks asustatud paigaks. Ida poole sõites on lummavad vaated Agios Nikolaose ja Elounda rannikul. Päris idas on toredad näiteks Vai palmirand ja Sitia linn.

 

Rethymno sadamakohvik

Matala liivakoopad lõunarannikul

Õhtusöök – see on hea toit heas seltskonnas

Kreeta klassika

 

Ahjaa, unustasin – Kreekas on igal pool palju toredaid kasse.

 

Kreeka kassid

 

Kui reisipilte vaadates tekkis reisisoov, siis kirjuta meile estravel@estravel.ee või helista 6266 266 ja paneme paika sinu järgmise unistuste reisi!

 

Kommentaarid: