TOP 5 reisikogemust – Kristel Heinsalu meenutused ja pildid

05.10.2020
Estraveli Platinum Club teeninduse vanemreisikonsultant Kristel Heinsalu

Estraveli Platinum Club teeninduse vanemreisikonsultant Kristel Heinsalu jagab oma TOP 5 reisikogemust. Loe lähemalt ja vaata reisipilte.

Kristel: “Uudishimu on olnud lapsest saati suur osa minust – ikka huvitas, mis on järgmise mäe või metsa taga.
Ja pärast iga uue metsa või mäe nägemist, ei olnud koduõu enam endine, oli lisandunud teadmine, kuidas paistis kodu sealt mäe otsast vaadatuna.
Nii on nüüdseks ka reisihimuga. See ei ole lihtsalt argipäevast eemaldumine, vaid võimalus õppida, kasvada, avardada arusaama endast ja maailmast ning tagasitulles võimalus muuta ka enda argipäev paremaks.
Siin oma reisimälestusi lapates meenus mitmeid reiside jooksul tekkinud märkamisi-taipamisi ning õppetunde ja loomulikult palju õnnetunnet, naeru ja nalja.
Ükski reis ei ole olnud ülearune ja loodetavasti on neid veel palju ees.”

TOP 5 (ei ole eelistuse järjekorras):

1. Lõuna-Aafrika Vabariik
2. Seišellid
3. Portugal
4. Korfu
5. Hispaania

LAV – suur ja põnev!

Minu reis algas Johannesburgist, läbi Mpumalanga provintsi Krügeri Rahvusparki safarile.
Vahemaa mitusada kilomeetrit võimsaid loodusvaateid, kuhu jäi nii Blyde jõe kanjon kui Panorama Route.
Krügeri rahvuspargist, olles poole Eestimaa suurune, sai oodatust veelgi põnevam elamus. On uskumatult suur emotsiooni vahe, kas vaatad kaelkirjakut ja lõvi loomaaias või kohtad teda ootamatult vabas looduses, keset nende loomulikku elukeskkonda.
Teine pool reisist jäi Kaplinna ja lähiümbruse avastamiseks. Johannesburgist ja sisemaast täiesti erinev elamus ja õhustik. Kaplinna arhitektuur koos oma eeslinnadega annab aimu sealsest kunagisest ja ka praegusest kultuuride sulamisest.
Väga mõnus baas mõnepäevaseks peatuseks, et matkata Lauamäel, imetleda lahesoppide valgete liivarandade ilu, külastada lähiümbruse veiniteid ja -mõisasid, nautida suurepärast sööki ja jooki jpm.

LAV

LAV

LAV

LAV

LAV

LAV

LAV

LAV

LAV

 

SEIŠELLID – tõeline Eedeni aed!

Palmisaludega ääristatud valged inimtühjad liivarannad, lopsakad troopilised džunglimetsad, hiid-kilpkonnad ja erakordsed linnuliigid.
Oli võimalus külastada saari, kus tunned end tõesti kui üksikule saarele uhutuna, taustaks vaid kookospähklite mütsatused, liivakrabide krabin, eksootiliste lindude vidistamine ja merekohin.
Ainulaadne, puhta ja puutumatu loodusega paik, kuhu läheks võimalusel kindlasti tagasi.

Džungel

Seišellid

Seišellid

Seišellid

Seišellid

Seišellid

 

PORTUGAL

Portugal on vist küll kõige lõunaeuroopalikum riik.
Kohati veidi väsinud ja räämas, meeldivalt kulunud kahhelkividega kaetud majade fassaadid, akende kohal kuivav pesu, valgeks krohvitud majadega väikelinnad ja munakivisillutisega kitsad tänavad – kõik see ongi Portugali võlu! Lisaks sõbralikud inimesed, kodused pererestoranid, kus pereisa pakub värskelt püütud grillitud sardiine, kalmaare ning kannuga külma Vinho Verdet.
Linnadest väljas pakuvad loodusvaateid Douro org, sõit mööda Atlandi ookeani rannikut, Sintra paleed ja lossid jpm.
Mõnusa kulgemisega ning avastamist väärt sihtkoht!

Portugal

Portugal

Portugal

Portugal

 

KORFU

Korfu on Tallinnast vaid 3,5 h otselennu kaugusel asuv paradiisisaar.
Suurepärane lähisihtkoht, kus veeta mõnusaid rannapäevi saare erinevate imekaunite türkiissinise veega lahesoppides, lõunatada saare mägikülade tavernites, nautida õhtust melu ja suminat Kerkyra linnas, teha päevaseid väljasõite lähiümbruse väikesaartele või tutvuda saare ajalooga. Koht, mida sooviks veelkord uus- ja taasavastada!

Korfu

Korfu

Korfu

Korfu

Korfu

Korfu

 

HISPAANIA

Elu on mind viimased aastad mitmeid kordi Hispaaniasse, täpsemalt Andaluusiasse viinud.
Jällegi väga mõnus piirkond, kus leiab suvesooja peaaegu aastaringi ning igaks puhkuseks, lisaks päikesele midagi uut ka hingele.
Küll ajaloolisi suur- ja väikelinnu, kus imetleda unikaalset mauride kultuuripärandit, nagu Granada või romantiline Sevilla või “valged asulad” mägedes, nagu Ronda ja Mijas või võimas sadamalinn Cadiz ning imeilus Bolonia rand. Lahutamatu osa reisirõõmust on loomulikult ka kohaliku toidu nautimine – tapased, paella, värsked mereannid jpm.
Parimagi võimekuse juures ei maitse ka lihtsamad sealsed toidud siin kodus järgi tehtuna kunagi nii kui sealse päikese ja palmi all.

Hispaania

Hispaania

Hispaania

Hispaania

Hispaania

 

Kui reisipilte vaadates tekkis reisisoov, siis kirjuta meile estravel@estravel.ee või helista 6266 266 ja paneme paika sinu järgmise unistuste reisi!

Kommentaarid: