TOP 5 reisikogemust – Maria Uibokandi meenutused ja pildid

18.11.2020
Estraveli online teeninduse osakonna e-äri spetsialist Maria Uibokand.

Estraveli online teeninduse osakonna e-äri spetsialist Maria Uibokand jagab oma TOP 5 reisikogemust. Loe mälestusi ja vaata pilte.

Maria: “Reisimine on kui elustiil! Reisil meeldib mulle võimalikult palju näha ja avastada. Enne reisi teen ära kerge eeltöö, kus kindlasti peaks ära käima ja mida kõike põnevat sihtkohal veel pakkuda on. Top viie koostamise puhul pidi pikalt mõtlema, mida võtta ja mida jätta. Kohad, mis jäävad elu lõpuni meelde, kuid vastakate tunnete poolest jäid siit nimekirjast välja: Tšernobõl – kummituslikult tühjad linnad; põnev, samas trööstitu vaatepilt, ning Keenia – ühelt poolt näha safaril loomi vabas looduses, teiselt poolt käia ringi masendavas ja räpases slummis. Alljärgnevalt toon välja hetkeseisuga oma lemmikumad viis sihtkohta.”

TOP 5 sihtkohta (ei ole paremusjärjestuses):
1) Tai
2) Korfu
3) Sitsiilia
4) Horvaatia
5) Dominikaani Vabariik

Tai

Tai puhul oli tegemist mu esimese Aasia riigiga ja esimese pikema välisreisiga üldse. Taiga seoses jäävad kindlasti meelde imekaunis loodus, rikkalik kultuur, massaaž ja muidugi toit! Nagu lõunamaal kombeks, sai iga päev söödud ananassi, arbuusi, banaane ja muid eksootilisi puuvilju. Kõige huvitavam maitseelamus oli krokodilliliha, kusjuures väga hea. Lisaks ujumisele ja snorgeldamisele sai proovida ka natuke ekstreemsemat tegevust – raftingut –, kus sõitsime mööda kärestikulist jõge kummiparvega, põrgates iga natukese aja tagant vastu suuremaid kivisid. Kunagi tahaks Taisse tagasi minna ja siis ka juba riigi põhjapoolsemasse otsa, mis pakub võimalusi mägedes seiklemiseks ja vaatamaks, kuidas elavad kohalikud mägirahvad.

Tai

45 m kõrgune Suure Buddha kuju Phuketis

Vaade Phuketile

Tai

James Bond Island

Ahvide saar Phi Phi lähedal

Õhtune jalutuskäik Patongi hotelli rannas

 

Korfu

Korfu on üks armas väike Kreeka saar, ainult natuke suurem kui pool Hiiumaad. Kui nädalaks minna, siis jõuab päris palju ära näha. Rendiautoga liikumine on ilmselt parim viis saare avastamiseks, küll aga on ka bussiühendus saarel päris hea. Kaunid vaated mägede servadelt, vaateplatvormidelt, kohvikutest, kindlustest. Toit on Kreekas väga maitsev – mäletan, et käisime hotelli lähedal ühes kohas söömas vist kolm õhtut järjest, kuna toidud olid lihtsalt nii head ja teenindus oli ka väga soe ja sõbralik. Korful sai käidud neli aastat tagasi, kuid tihtipeale mõtlen, et tahaks sinna uuesti. Lõuna poole tookord ei jõudnudki, nii et järgmine kord parandan selle vea ja tuuritan ka Lõuna-Korfus.

Pealinn Kerkyra

Sadam ja kindlus Korfu pealinnas Kerkyras

Kassiopi

Paralia Pipitos rand Kassiopis

Korfu

Paxos

Korfu

 

Sitsiilia

Sitsiiliaga tuleb esimesena meelde Etna vulkaan. Kolm aastat tagasi vallutasin selle isegi, mitte küll matkates (osad tublid käisid ka nii üleval ära!), vaid bussiga. Õhk oli väga jahe, aga pinnas mõnusalt soe, kus sai käsi soojendada! Kraatri serval kõndides oli päris võimas tunne. Kuna ööbisin Taormina piirkonnas, siis õhtuti meeldis jalutada Taormina vanalinnas, kus oli pikk jalakäijate tänav, mõlemal pool väikesed poekesed ja õdusad kohvikud, kus sai nautida head Sitsiilia veini. Peaväljakule jõudes avanes imeilus vaade alla, Mazzarole ja merele. See Vahemere suurim saar võlub imeilusa looduse, rikka ja kirju ajaloo, hea veini ja toiduga.

Taormina

Puuviljade ja maitseainete tänavaturg Taorminas

Peaks olema kõige kitsam tänav Taorminas (võibolla ka kogu Sitsiilias)

Isola Bella, Taormina

Sitsiilia

Sitsiilia

Sürakuusa Kreeka teatri varemed, ehitatud 5. sajandil eKr

Panarea saarel, teel randa

Vaade ühelt Etna nõlvalt teisele

Jalutasime Etna kraatri serval

Aktiivne vulkaan nimega Stromboli, mis purskas iga 15–20 min tagant

 

Horvaatia

Horvaatias käisin eelmisel aastal purjereisil. Väga lahe kogemus, soovitan soojalt! Saab vabalt seilata ühelt saarelt teisele, peatuda sadamates või vaiksetes lahesoppides, käia purjeka pealt end vette kastmas, valmistada toitu värskest toorainest laevaköögis või maitsta kohalikke roogi restoranides kaunitel saarekestel. Käidud sai ka Krka rahvuspargis, mis on kuulus oma paljude koskede poolest. Seda rahvusparki peetakse Horvaatia üheks ilusaimaks looduslikuks vaatamisväärsuseks. See imekaunis lõpmatute saarekestega Horvaatia jäi mulle südamesse.

Skradin

Horvaatia

Horvaatia

Krka rahvuspark

Krka rahvuspark

Hvar

Hvar

Meie purjekas, millega Horvaatia saarestikus tiirutasime. Komiža, Vis

Vesi oli väga selge ja koopasse paistva valguse pärast ka sellist värvi sinine

 

Dominikaani Vabariik

Selle aasta veebruaris (vahetult enne viiruse algust) sai ära käidud ka Dominikaanis, mis on suuruselt teine saar Kariibi meres. Lumivalged liivarannad, troopilised vihmametsad ja maalilised mäed – kõik selle leiab Dominikaanist. Mööda Kariibide ainsat köisraudteed sai üles Isabel de Torrese mäele, kust avanes u 800 m kõrguselt imepärane vaade Puerto Plata linnale. Väga palju on lahtesid, mis sobivad suurepäraselt igasuguste veespordialadega (snorgeldamine, sukeldumine, surfamine, purjelauasõit) tegelemiseks. Ka seal sai ära proovitud rafting, veel lahedam kui Tais! Maa on tuntud ka rummi tootmise ja tubaka kasvatamise poolest. Kuna hinnad on seal maal soodsad, siis sai kohalikku toodangut ka koju kaasa ostetud. Aastaringselt hea kliimaga Dominikaan toob kindlasti palju turiste sinna tagasi.

Meie hotelli rand Sosuas. Sealt läks trepp alla ja siis pidime ootama, kuniks tõus taandub, sest siis saime kuiva jalaga üle, muidu võis laine tulla ja sul jalad alt viia.

Vaade meie hotelli rannale Sosuas

Vaade Puerto Platale ~ 800 m kõrguselt Isabel de Torrese mäelt

Mäe otsast leiab hiiglasliku Kristuse kuju

Vaade alla Puerto Platale

El Choco rahvuspark

Cabarete imeline liivarand

Kohalik sigaritoodang

 

Reisihuvi korral kirjuta meile estravel@estravel.ee või helista telefonil 6266 266 ja paneme paika sinu järgmise reisi!

Kommentaarid: