TOP 5 reisikogemust – Marika Mikko meenutused ja pildid

15.09.2020
Estraveli vanemreisikonsultant Marika Mikko

Estraveli vanemreisikonsultant Marika Mikko jagab oma TOP 5 reisikogemust. Loe lähemalt ja vaata reisipilte.

Marika: “Reisimine on minu jaoks väga oluline. Mulle meeldib uute sihtkohtade avastamine, uute mälestuste, maitsete ja kogemuste talletamine ja kogumine. Reisil olles on oluline just teelolek ja see peab olema põnev ja meeldejääv. Kui mul uut reisi ette planeeritud ei ole, siis muutun rahutuks ja hetkel ongi hea veidi tagasi vaadata ja oma TOP 5 sihtkohad kirja panna. Ma peaks ütlema, et see oli väga raske, sest kuidas saad üht teisele eelistada aga siit nad tulevad.”

TOP 5 sihtkohad ( ei ole pingeritta seatud):
1) SRI LANKA
2) VENETSUEELA
3) KUUBA
4) ISLAND
5) RHODOS

SRI LANKA
Sri Lankale sattusin tänu lennufirmale Etihad Airways, kes meid sinna sihtkohaga tutvuma kutsus. Selle reisi kohta võin öelda, et reisi võtmesõna oli suurepärane seltskond!
10 päevaga nägime ja kogesime väga palju. Sri Lanka teeb väga eriliseks tema rikkalik ja eriilmeline loodus ning erilised vaatamisväärsused. Suure elamuse jättis Pinnawela elevantide kodu, Dambulla koopatempel ja Sigiriya kivikindlus. Tänu väga toredale giidile kuulsime palju kohalike elust-olust, käisime maailmakuulsas botaanikaaias, džiibisafaril ja teeistanduses.
Jään täiesti nõusse inimestega, kes väidavad, et Sri Lanka on maailma parim saar!

Sri Lanka

Sri Lanka

Sri Lanka, Pinnawela elevantide orbudekodu

Sri Lanka, matkasellid teeistanduses

Sri Lanka, koolilapsed botaanikaaias

Sri Lanka, Sigiriya

Sri Lanka, Sigiriya

Sri Lanka, teekasvandus

Sri Lanka, teeistandus

Sri Lanka, kohalik fotomodell

 

VENETSUEELA
Venetsueelas käisime abikaasaga kahekesi ja see oli esimene reis, mis oli algusest lõpuni ette ära planeeritud ja korraldatud. Nii, kui lennujaamast välja astusime, ootas meid auto ja kohalik giid. Kuni reisi lõpuni oli meil kohaliku partneri poolt korraldatud taustajõud viimas meid punktist A punkti B, mis oli väga suur aja kokkuhoid. Selle pea 2 nädalaga avastasime Venetsueela Kariibi mere rannikut. Esimeseks peatuseks oli väike Choroni külake Henry Pittier rahvuspargis, seejärel liikusime Morrocoy rahvusparki, sealt sõitsime paariks päevaks Caracasesse, kust lendasime Paria poolsaarele. Sealen Playa Medina saar võiks küll paradiisisaare nime kanda ja meie viimane majutus Playa de Uvas oma privaatrannaga oli lihtsalt imeline.

Venetsueela

Venetsueela

Venetsueela

Venetsueela, Caracas

Venetsueela, Choroni rand Henry Pittier rahvuspargis

Venetsueela, hoolimata vaesusest peetakse ka siin uhkeid sünnipäevi

Venetsueela, kaupmees paradiisisaarel ja muide kaardimakse toimis

Venetsueela, paradiisisaarel

Venetsueela

 

KUUBA
Kuubal käisin koos kolleegidega erinevatest reisibüroodest ja just sihtkohaga tutvumas. Milline maa ja millised mälestused. Kel vähegi võimalik, siis käige Kuubal enne kui hilja. Millised inimesed, milline loodus ja milline arhitektuur ning loomulikud, millised autod.
Kuubal valitseb siiski suhteline vaesus ja defitsiit, kuid näha, kuidas kohalikud armastavad oma maad ja hoiavad elus oma kultuuri, on lihtsalt imeline.
Reisisoovitusena tasub kindlasti pikemalt peatuda Havannas, käia Tropicana kabarees, sõita Trinidad ja Viñalese orgu, mis on Kuuba kuulsaim tubakakasvatuse piirkond.

Kuuba

Kuuba

Kuuba

Kuuba

Kuuba, Hotel Nationali, mis sai 1946. aastal kuulsaks selle poolest, et siin peeti Frank Sinatra kontserdi kattevarjus USA kõigi aegade suurim maffiakogunemine.

Kuuba, Trinidad

Kuuba, öine Havanna

Kuuba, papa Hemingwayga tema lemmikkõrtsis El Floriditas Daiquirisid nautimas

Kuuba, Viñalese org, mis on Kuuba kuulsaim tubakakasvatuspiirkond.

Kuuba

 

ISLAND
Ma reeglina armastan sooja ja enamus minu reisid viivad mind soojadesse sihtkohtadesse, kuid siiski sattus minu TOP 5 sihtkohtade hulka ka Island. Island, kus ilm võib muutuda 15 minutiga ilusast tuuliseks lumelörtsiseks ja siis taas päikeseliseks. Islandil olime 4 päeva, avastasime selle pealinna Reykjaviki ja käisime Kuldsel ringil, mis hõlmab Gullfossi juga, Geysiri ja Thingvelliri rahvusparki.
Reykjavikis olles tasub kindlasti proovida kohalikke kalatooteid, sest kala on neil palju ja igale maitsele. Maailma parima vähisupi saate kindlasti vanasadamas asuvas kohalike lemmikkohas Seabaron.

Island, Blue Lagoon

Island, Blue Lagoon

Island

Island

Island

Island

Island

Island

 

RHODOS
Viimaseks valisin Rhodose, kus olen käinud 2 korda ja lähen kindlasti tagasi. Ma armastan Kreeka saari ja võin öelda, et nad on kõik minu suured lemmikud.
Rhodos võlub oma kompaktsuse, eriilmeliste randade ja loomulikult võrratu Kreeka köögiga.
Seekord peatusime Rhodose vanalinnas pisikeses butiikhotellis, rentisime auto, sõitsime saare risti-põiki läbi, nautisime rannapuhkust ja sõime-jõime head paremat.

Rhodos, Anthony Quinn´s Bay

Rhodos, Monolitos 2012

Rhodos, Monolitos 2019

 

Kui reisipilte vaadates tekkis reisisoov, siis kirjuta meile estravel@estravel.ee või helista 6266 266 ja paneme paika sinu järgmise unistuste reisi!

 

Kommentaarid: