Aive käis Rhodose hotellidega tutvumas

26.05.2022
Aive Vološtšuk-Kaukver

Estraveli vanemreisikonsultant Aive Vološtšuk-Kaukver käis aprilli lõpus Tez Touri korraldatud õppereisil Rhodosel. Loe Aive hotellisoovitusi ja vaata reisipilte.

Kreeka saartest varem olen käinud Kreetal, Kosil ja Korful. Rhodosel käisin esimest korda.

Lennud ja ilm

Minnes oli Smartlynx, tulles Sky Express. Minu jaoks mõlemad täiesti tavalised normaalsed lennukid. Kuna ma olen 159 cm, mahun igasse lennukisse ja ruumipuuduse üle kurta ei saa. Ilm aprilli lõpus/mai alguses oli heitlik, nagu oli arvata. Tuul puhus kogu aeg ja mõlemal pool saart, kuigi ida pool peaks olema tuulevaiksem. Kraade oli ilmselt 23-25. Kui päike paistis, oli see kuum ja võttis korralikult, õhtul põsed õhetasid. Ühe vaba päevaga sain ennast ikka ära kõrvetada. Vesi olevat olnud 20 kraadi. Mina seda ei usu. Terve nädala jooksul ei näinud ma kuskil kedagi meres ujumas, basseinides tegid peakat ainult külmakartmatud lapsed. Nädalase puhkusega oleks kindlasti pruuniks saanud, aga meres ujuda mitte.

Programm

Õppereisi jooksul vaatasime 47 hotelli, nendest enamus 5* ja 4* hotellid. Ringi sõitmist oli palju – nii said selgeks küll erinevad populaarsemad kohtade nimed – Faliraki, Kallithea, Kolymbia, Gennadi, Ixia, Lalysos, aga otseselt üheski neis keskuses me ei peatunud ja ringi vaadata ei saanud.

Rhodose vanalinn meeldis mulle kohe väga! Käisin seal peaaegu igal õhtul. Väga hästi säilinud massiivne linnamüür, rohkelt kitsaid tänavaid, täis mõttetuid poode, mis siiski kisuvad peatuma ja vaatama, asju näppima ja nuusutama, kleite selga proovima ja ostma. Ja veel ostma… Ja lähed järgmisel päeval tagasi, ja ostad veel… Samuti on seal armsad kohvikud ja restoranid, kärarikkamad peaväljaku ääres, privaatsemad ja romantilisemad, rohkem omanäolisemad kõrvaltänavatel. Rhodose vanalinna kõrval on sadam, kus peatuvad ka suured kruiisilaevad. Kuna aprilli lõpp oli väga tuuline, siis sadama piirkonnas ma ringi ei käinud, olin tuulevarjus vanalinnas.

Lindos on teine suurem linn. Seda võrreldakse Santoriniga valgete majade tõttu. Minu arvates on see võrdlus muidugi ilmselge liialdus. Lindos on mäeküljel ja pakub samuti sellist mõnusat ekslemist kitsastel käänulistel tänavatel. Mäe otsas on akropoli varemed. Sinna viib vaid üks turistidest ummistunud rada, kõige üles saamine on tasuline. Lindosele soovitaks minna võimalikult vara, enne keskpäevast kuumust.

Hotellide soovitused

Toon nähtust välja mõned erilisemad või soovitused. Üldiselt olen väga kriitiline. See ei tähenda, et ma ise kuskil paleedes peatuks, ikka ööbin hotellides, mida endale lubada saan, hoolimata sellest, kas valikuga ka lõpuni rahul olen. Ma ei saa kiita ja soovitada hotelli lihtsalt sellepärast, et see odav on.

Nõudlikule kliendile – ülim
Mayia Exclusive Resort Spa 5* 16+, Kiotari
Uus, stiilne, avar, modernne, heledates, enamasti valges toonis hotell. Toad ilusad, basseiniala väga meeldiv. Kuigi võib arvata, et kõigile selline nn steriilne stiil ei meeldi.

16+ hotellid:
Mayia Exclusive Resort Spa 5*
Lindos Grand Resort Spa 5*
Sentido Port Royal Villas Spa 5*
Cooks Club Ialysos Rhodes 4* (soovitatav vanus 16-45)

Pigem täiskasvanutele (kuigi pole 16+ hotellid):
Atrium Prestige Thalasso Spa Resort Villas 5*
Lindian Village 5*
Rodos Palladium Leisure Wellness 5*

Veepargiga hotellid peredele (rohkem kui üks liumägi, mida võib veepargiks nimetada)
Amada Colossos Resort 5*
Atlantica Holiday Village Rhodes 5*

Nii palju kui on inimesi, on ka hotellidest arvamusi. Kõige suurem vaidlus grupiga tekkis meil hotelli Atrium Prestige Thalasso Spa üle. Asukoht pole tõesti kiita, väga kaugel kõigest. Aga kõik ei tahagi väljas käia, ringi rassida, varemeid ja jugasid vaadata. Väga paljud tahavad rahulikult puhata ja kasvõi raamatut lugeda. Hotell on minu arvates väga kena ja julgen soovitada ka nõudlikule kliendile.

Vaata Rhodose reiside näidispakkumisi või otsi reis ise Estraveli pakettreiside otsingust.

 

Kommentaarid: