Laura lemmikud hotellid Bulgaarias

11.07.2023
Estraveli tellimiskeskuse vanemreisikonsultant Laura Kõrgvee

Estraveli tellimiskeskuse vanemreisikonsultant Laura Kõrgvee külastas Tez Touri kutsel Bulgaariat. Loe, milliseid kuurorte ja hotelle Laura Bulgaarias soovitab.

Külastasin juuni alguses esmakordselt Bulgaariat. Põhiosa reisi ajast kulus üle 40 hotelli ülevaatusele, kuid saime osa ka paaritunnisest Nessebari ekskursioonist ja Bulgaaria õhtust ning jalutasime Kuldsete Liivade (Golden Sands) ja Päikeseranniku (Sunny Beach) kuurortides. Nessebari venekeelse ekskursiooni käigus saime ülevaate piirkonna ajaloost ning degusteerisime ka kohalikke veine. Bulgaaria õhtu toimus eraldi väikeses külakeses Gerana Village, kus anti võimalus tutvuda nii kohaliku muusika, tantsu, koduloomade kui ka käsitööga. Antud sihtkoht on sobilik nii peredele kui ka paaridele.

Kuurordid, mida külastasime

Albena – väga laiade liivarandadega vaikne piirkond, palju rohelust. Sobib nendele, kes soovivad rahulikku puhkust.

  • Antud piirkonnas meeldis enim hotell Maritim Hotel Amelia 5* – rahulikus piirkonnas, ranna ääres asuv kena ja modernne hotell, mitu basseini. Hotelli nimi on pühendatud esimesele naislendurile Amelia Earhartile ning seetõttu on hotelli sisustuses kasutusel mitmeid lennundusega seotud elemente. Olemas lastele veeliumäed ning hinnas ka erinevaid sportimisvõimalusi. Hotellil on ühine territoorium Maritim Hotel Paradise Blue 5* hotelliga. Sobib nii peredele kui ka ainult täiskasvanutele.


Kranevo
– vaiksem piirkond, kuid olemas söögikohad ja poed.

  • Selle piirkonna hotellidest jäi enim meelde Effect Algara Beach Club Hotel 4* – rahulikus piirkonnas asuv hotell koosneb mitmest hoonest, asub kohe rannas (kitsam rannariba), hotellil on suur ilus roheline territoorium. Olemas erinevaid toakategooriaid, sh ka villad. Toad ilusa heleda sisustusega ja modernsed. Jalutuskäigu kaugusel poed ja söögikohad. Väiksematele lastele on olemas veeliumäed. Sobib täiskasvanutele ja väiksemate lastega peredele.

Golden Sands – populaarne, elav kuurort paljude poodide ja söögikohtadega.

  • Grifid Encanto Beach 4* hotell oli sellest piirkonnast minu lemmik. Kuurordi keskusest veidi eemal hotell, kohe promenaadi ja ranna ääres, poed ja söögikohad on jalutuskäigu kaugusel. Hotelli katusel mõnus merevaatega basseiniala. Ilusad hotell ja toad, soovitan võtta merevaatega tuba. Sobib täiskasvanutele.
  • Sentido Marea 4* oli antud piirkonnas minu teine lemmik. Asub kohe Grifid Encanto Beach 4* kõrval. Sentido Marea hotellis on olemas ka väikesed veeliumäed, seega on antud hotell sobilik ka väiksemate lastega peredele. Soovitan võtta merevaatega tuba.
  • Grifid Vistamar 4* oli selle piirkonna kolmas lemmik. Asub kuurordi keskuses, mere ja promenaadi ääres. Modernne hotell, suured toad, katusel ilus merevaatega basseiniala. Olemas Concept (al 16 a) toad ja ala. Soovitan võtta merevaatega tuba. Sobib täiskasvanutele.


St Constantine ja Elena
– vaiksem piirkond, Varnast 10 km kaugusel.

  • Astor Garden 5* hotelli näol on tegemist elegantse, romantiliseks ja kvaliteetseks puhkuseks sobiva hubase hotelliga. Asub vaikses piirkonnas, oma rand asub üle vaikse liiklusega sõidutee. Sobilik paaridele.


Obzor
– väike vaikne küla. Sobib pigem neile, kes soovivad ringi rännata. Kuna asub Varnast ja Burgasest sama kaugel, siis on autot rentides võimalik hõlpsasti mõlemat piirkonda külastada.

  • Antud piirkonna vaieldamatu lemmik oli HVD Reina del Mar 5* – hotell on orienteeritud luksuslikuks puhkuseks nõudlikule kliendile. Tegemist on väga suure hotellikompleksiga, kus on olemas lisaks erinevatele hoonetele mitu restorani, basseinid ja oma rand. Toitude valik on väga mitmekesine ja maitsev. Hotellil on olemas villad otsepääsuga basseini. Väiksematele lastele veeliumäed, mänguväljakud. Hotell asub vaikses piirkonnas ning on sobilik nii peredele kui ka täiskasvanutele.


Sunny Beach – populaarne, väga elav kuurort paljude poodide ja söögikohtadega, sobib pidutsejatele.

  • Secrets Sunny Beach Resort & Spa 5* jäi antud piirkonnast enim meelde. Hotell asub kuurordi ääreosas, mere ääres. Ilusad toad, ruumikas merevaatega basseiniala, erinevad restoranid. Sobib täiskasvanutele.


Nessebar
– Nessebari kuurort asub vanalinnast umbes paari kilomeetri ja Sunny Beach kuurordist 6 km kaugusel.

Sobilik neile, kes soovivad rahulikumat puhkust, kuid samas ööelu on lühikese autosõidu kaugusel. Nessebari vanalinn on kantud UNESCO maailma kultuuripärandi nimistusse ning tegemist oli minu meelest kõige ilusama kohaga, mida reisi jooksul külastasime.

Mida Bulgaariasse reisides tähele panna

  • Kuigi juuni alguses oli ilm juba mõnusalt soe ja rannas sai ujumaski käidud, siis mitmetel hotellidel ei olnud hooaeg veel täisvõimsusel alanud (osa söögikohti oli kinni, osaliselt ei toimunud meelelahutust jne). Albenas asuv veepark näiteks avatakse 15. juunil ning mitmed teenused isegi juuli alguses. Kui on soov tarbida kohalikke teenuseid 100% ulatuses, siis tasub Bulgaariat külastada juulis-augustis.
  • Kohapeal aktsepteeritakse enamjaolt makseid ainult sularahas (nii leevid kui eurod). Kaardimaksed on võimalikud väga vähestes kohtades ja suuremas summas ostude korral.
  • Pakettreisi puhul hotelli valides tasub vaadata esmalt, millisesse lennujaama lend maandub, et saaks valida hotelli antud lennujaamale lähemas kuurordis. Vastasel juhul võib transfeer lennujaamast hotelli olla päris pikk.
  • Kohapeal hotellides, poodides ja toidukohtades saab hakkama nii inglise kui ka vene keelega.

Tahaksid ka Bulgaariasse reisida? Vaata Bulgaaria reiside näidispakkumisi või otsi reis ise pakettreiside otsingust.

 

Kommentaarid: