TOP 5 reisikogemust – Katrin Aaslaidi meenutused ja pildid

11.12.2020
Estraveli erakliendisuhete ja turundusosakonna juht Katrin Aaslaid

Estraveli erakliendisuhete ja turundusosakonna juht Katrin Aaslaid jagab oma TOP 5 reisikogemust. Loe reisimälestustest lähemalt ja vaata pilte.

Katrin: “Reisida on alati tore. Kas see allolev on nüüd päris minu elu TOP 5 reisisihtkohad, vist mitte, kuid just neid sihtkohti olen külastanud viimase 5 aasta jooksul ja kõik nimetatud Euroopa sihtkohad on olnud reisikalendris korduvalt.”

TOP 5:
1) Itaalia
2) Hispaania
3) Horvaatia
4) Bali
5) Singapur

Itaalia

Itaalia on koht, kus olen käinud kindlasti rohkem kui kümme korda. Pean tunnistama, et mulle meeldib seal kõik. Minu jaoks on sobilik nii toit, kultuur, kliima kui inimesed. Arvan, et olen maandunud kõikidesse rahvusvahelistesse lennujaamadesse ja teinud nii linnapuhkust koos ooperietenduse nautimisega Milanos kui matkamist ja oliivide korjamist Sitsiilias. Kuid kõige südamelähedasem on ikkagi Toscana oma lummavate vaadetega küpressipuudele ja imelistele veiniistandustele.

Loomulikult teavad kõik Firenzet, Sienat ja Pisat, Veronat….

Kohustuslik “tornitoetamise” pilt

Firenze Ponte Vecchio

Verona amfiteater, ooper “Aida”

…. kuid kindlasti ei saa ma siinkohal mainimata jätta San Gimignanot, Volterrat, Luccat, San Miniatot, Bolgherit ja Chiantit – neid tasub ka kindlasti külastada.

Kui Itaalias, siis FIAT ja veelgi parem kui kabriolett.

Kõikjal looklevad päevalilleväljad

Väike San Miniato restoran, kus kõik on tipptasemel

Linn, kus sündis Leonardo da Vinci

Bolgheri


Hispaania

Hispaania on kindlasti ka see riik, kus olen käinud mitmel korral. Hispaanias tundub kõik nii lihtne ja niipea kui lennukilt astud, oled koheselt samuti haaratud “manjaana” meeleolust. Jällegi võib end terve puhkuse rannatoolilt leida, kuid mina soovitaksin kõikidel, kes vähegi adrenaliini soovivad ja ülepeakaela palju kõrgust ei karda, ära käia Caminito del Rey`l ja kõikidele hobiaednikele oleks lausa kohustuslik Alhambra Palace külastamine.

ja kõikidele hobiaednikele oleks lausa kohustuslik Alhambra Palace külastamine.

 

Horvaatia

Horvaatias on tore nii purjetada, pidutseda kui nautida kaunist loodust ja rannapuhkust. Riik on tuntud ka oma väga kaunite saarte, loodusparkide ja pika rannajoone poolest. Seega ei tohiks külastada vaid üht linna, vaid ikka erinevaid.
Viise, kuidas Horvaatiat ja väikesaari külastada, on erinevaid – purjekaga, kruiisilaeva või saarte vahel sõitvate väikeste praamidega. Samuti on väga tore rentida auto ja sõita mööda kaunist rannajoont ja külastada imakaunist Opatijat.

Spliti vanalinn

Purjekaga Milna sadamas

Purjekaga austrikasvanduses

Ultra festivali lava Splitis ja järelpeol Hvar`il

Hvar

Opatija kuulus hotell Kvarner

 

Bali 

Arvan, et Bali on eestlaste lemmik kaugsihtkoht koos Tai Kuningriigiga kohe kindlasti. Kas see eriline armastus tuli peale filmi “Söö, palveta ja armasta” või ongi see vibe seal nii äge, et ikka ja jälle tagasi kutsub? No ei tea, eks inimestel erinevad tunded selle kohaga, kuid mina käisin seal pulmas. Ja see on kindlasti sündmus, mis eriti meeliülendav ja tore.
See üks paljudest Indoneesia saarestiku saartest on kindlasti eriline selle poolest, et saareelanikud on valdavalt hindud ja moslemeid on alla 5%.

 

Singapur

Kui Bali vaibist ma kohe isegi nagu aru ei saanud, võimalik muidugi, et siinjuures mängis kõvasti kätte ka see, et seda kohta oli mulle enne nii kõvasti kiidetud, et ootasin “ei tea mida”. Pigem puges Bali mulle hinge alles siis, kui olin seal juba mõned päevad veetnud, kuid Singapur oli “armastus esimesest silmapilgust” ja seda päriselt. Mulle meeldis absoluutselt kõik selle koha juures – puhtus, viisakus, läbimõeldud linnaruum ja isegi võiks öelda, et privaatsus (kuigi seal elab ligi 6 miljonit inimest).
Seal tänavatel mööda jõeäärt jalutamist ja Marina Bay Sands katuseterrassil kokteili nautimist iseloomustaks kõige enam need laulusõnad:
Elu on ilus, saab iga päev pidu,
Korter jäi sulle, aga linn on minu.
Enam ei kiru, nüüd saab iga päev pidu,
Auto jäi sulle, aga linn on minu.

 

Kui reisipilte vaadates tekkis reisisoov, siis kirjuta meile estravel@estravel.ee või helista 6266 266 ja paneme paika Sinu unistuste reisi.

 

Kommentaarid: