Reisihommik stardib taas, esimene peatus: Aasia!

29.08.2019

Sel laupäeval, 31. augustil kell 12 stardib Viru Keskuse Rahva Raamatus hooaja esimene reisihommik, mille peaosaline, Universaal-Universumi kaupluste üks omanikke ja paadunud rännumees Margus Kalam viib meid rändama mitmetahulisse Aasiasse, tutvustades oma äsja trükist saabunud raamatut “Minu Aasia”. Praktilist reisinõu erinevatesse Aasia riikidesse jagab kogenud rändur ja Estraveli lennupiletite müügidirektor Mauri Saarend. Vestlust suunab sageli Aasias ringi reisinud Estraveli turundusdirektor Airi Ilisson.

Margus Kalam on ebatavaline eestlane, just see, keda Hemingway igas sadamas kohata võiks. Aga millises sadamas? Kord elab Margus Tais, nädala pärast tervitab ta Indiast, siis on juba Sri Lanka kaudu Hiinasse lennanud, vahepeal Hongkongis peatudes, ning edasi on plaan põigata Jaapanisse, et sealt Laosesse ja Kambodžasse suunduda… Margus on eksootilise poeketi Universaal-Universum varustaja, just seepärast elab ta enamiku aastast ratastel: tuulates mööda eksootilisi käsitöökülasid, vaieldes Aasia kullerfirmadega, kembeldes tolliametnikega siin ja seal.

Marguse lugudepaun on lõputu. Vahele on tulnud seiklusi öistes baarides ja Aasia pruudi otsingul ning ikka ja jälle mõni tõlkes kaduma läinud salapärane lugu. “Kõiki neid lugusid – kokku kuueteistkümnelt maalt, kuigi tegelikult on neid maid pagasis palju rohkem – tulengi teile reisihommikul jagama,” lisas raamatu autor.

Aasias reisimise nippe jagab Estraveli lennupiletite müügidirektor Mauri Saarend, kes on reisinud ligi 70 riigis ning üheks tema motoks on ütlus, et teekond on sama tähtis kui sihtkoht. “Mida kaugemal on sihtkoht, seda rohkem on eri võimalusi sinna jõuda ja teel olles põnevaid paiku külastada. Näiteks Singapuri, Taisse või Malaisiasse lennates tuleks tavaliselt arvestada vähemalt 600 euroga, aga kui teha seal peatus teel Austraaliasse, ei maksa see sama hästi kui mitte midagi ning on reisile väga hea lisaväärtus,” toob Mauri näite.

Estraveli turundusdirektor ja Aasia reisihommiku moderaator Airi Ilisson on korduvalt Aasias ringi rännanud, külastades näiteks Taid, Bali saart, Filipiinide saari, Singapuri, Hiinat, reisides mitmel korral ringi Indias. “Mäletan siiani eredalt esimest korda aastal 2001, kui Aasiasse sattusin – toona reisisime kirjanik Epp Petronega Indias ning kogu selle riigi suurus ja võimsus, rikkus ja viletsus võttis ühtviisi hingetuks. Soovitan Indiat kõigile, kes tahavad elus selgusele jõuda, üldjuhul teavad inimesed sealt tagasi tulles, mida elult ootavad. Või ka teisi riike, mis on kõik väga erinevad, ja eks oleneb, mida inimene sinna otsima läheb, kuivõrd tegu on eestlastele esialgu täiesti hoomamatu suurusega maailmajaoga.”

TOP 8 enimkülastatavat Aasia riiki Estraveli statistika järgi:
1. Tai
2. Vietnam
3. Indoneesia
4. India
5. Hiina
6. Singapur
7. Jaapan
8. Sri Lanka

Statistika järgi on keskmise Tai pakettreisi hind 923 €, pakettide hinnad algavad 700 eurost.

Thailand Alt text

Tai

Estraveli, Rahva Raamatu ja Petrone Prindi korraldatud reisihommikud toimuvad kord kuus Viru keskuse Rahva Raamatu IV korrusel. Otseülekannet saab vaadata nii Rahva Raamatu, Petrone Prindi kui ka Estraveli Facebooki lehtedel ning hiljem ka järelvaatamises. Järgmine reisihommik toimub 28. septembril ja viib Itaaliasse.

Lisainfo:
Airi Ilisson
Estraveli turundusdirektor
Tel: +372 626 6371
Mobile: +372 5030 329
Email: airi@estravel.ee