Reisihommik kutsub imelisse Itaaliasse

25.09.2019

Juba sel laupäeval, 28. septembril kell 12 toimub Viru Keskuse Rahva Raamatus järjekordne reisihommik, mis viib meid värvika kultuuriga Itaaliasse! Reisihommikul räägib Itaalia võludest ja valudest Kärt Vilt, kes on raamatukaante vahele püüdnud “Minu Itaalia”. Reisinippe jagavad Monica Unt ja Inga Krist Estravelist ning vestlust modereerib USA-Itaalia päritolu kirjanik Justin Petrone.

Itaalia entusiast, blogija ja “Minu Itaalia” autor Kärt Vilt tutvustab oma raamatut järgmiselt: “Saapa hiilgeajad jäävad mägede taha. Praegu on ta kulunud eksponaat vabaõhumuuseumis: saabast pitsitab tööpuudus, konts on vajunud korruptsiooni- ja bürokraatiamülkasse, kanna peale on astunud maffia ja ninast immitsevad sisse roiskuma läinud laenud. Saabas astub aga kindlalt edasi. Ta on läbi imbunud ajaloost ja kultuurist, sääres punnitab tootmis- ja turismiettevõtete kindel kasum ning augud tallal on vaid fenomen, mida firmamärgiks pidada. Kummalisi kontraste kohtab Itaalias igal sammul. Saapamaa on ühekorraga nii vaene kui ka glamuurne, ilus ja inetu, magus ja mõru!”

Estraveli omatoodete ja agendimüügi haldur Monica Unt oskab jagada kasulikke nippe, kus, millal ja kuidas Itaalias ringi seigelda. Itaalia on üks tema suvistest lemmiksihtkohtadest: “Esimest korda käisin Itaalias 23 aastat tagasi, alustades Rooma, Sorrento, Pompei, Amalfi ja kauni Capri saare külastamisega. Põhjas on minu lemmikud Garda järve piirkond, Veneetsia ja Toscana kant, mida iseloomustavad lummavad vaated ja imearmsad väikesed linnakesed, kuhu võid end unustada jalutama ja ilu nautima. Kes korra on Itaalias käinud, läheb ikka ja jälle tagasi, et midagi uut või vana avastada.”

Estraveli vanemreisikonsultant Inga Krist tutvustab lähemalt Veronat ja julgustab ooperit kuulama. Teda seovad Itaaliaga aastatepikkused soojad suhted: “Olen lugematuid kordi tutvustanud itaallastele meie kaunist Eestit ning ise jõudumööda Itaaliat avastanud. Tõelist wow-efekti pakkus Verona ooperifestivali külastus. Kujutlege – sume lõunamaa öö, mille tähistaeva all rullub iidses amfiteatris lahti traagiline armastuslugu. Solistide vaimustavad hääled, mis jõuavad iga pealtvaatajani helivõimenduseta. Imposantsed dekoratsioonid, massistseenid, hobused kappavad üle lava… Pärast kõlab aplaus, mis ei taha vaibuda… Kuna etendused algavad õhtul kell 21, jõuab päeval tutvuda Verona ja selle lähiümbrusega, külastada Garda järve ääres olevaid linnakesi või veeta päev Veneetsias”.

Reisihommikut modereerib Itaalia juurtega Justin Petrone, kes on triloogia “Minu Eesti” autor.

Parim ajavahemik Itaalia külastamiseks on aprillist juunini, kui ilmad on juba soojad ja päikeselised ning juulist augusti lõpuni kestev kõrghooaeg ei ole veel alanud. Estraveli statistika järgi on populaarseimad linnad ja piirkonnad Milano, Rooma, Veneetsia, Rimini, Catania, Firenze, Bologna, Lido di Jesolo, Trieste ja Bergamo. Keskmise Itaalia pakettreisi hind kahele on 1135 € ning edasi-tagasi lennupileti hind Tallinnast 311 €.

Toscana, Itaalia

Estraveli, Rahva Raamatu ja Petrone Prindi korraldatud reisihommikud toimuvad kord kuus Viru keskuse Rahva Raamatu IV korrusel. Otseülekannet saab vaadata nii Rahva Raamatu, Petrone Prindi kui ka Estraveli Facebooki lehtedel ning hiljem ka järelvaatamises. Järgmine reisihommik toimub 16. novembril ja viib Mehhikosse.