Mykonosele kaugtööd tegema – OSA 6

19.05.2022
Estravel

Kolleegidega koos kodukontorisse … Mykonosele! Estraveli töötajad võtavad ette eksperimendi, et teada saada, mida üks workation välismaal kolleegidega endast kujutab.

Loe ka reisiloo 1. OSA , 2. OSA , 3. OSA , 4. OSA ja 5. OSA.

Kuidas töötegemine Mykonoselt õnnestus?

Meie nädalane workation Mykonosel on nüüd edukalt lõpule jõudnud. Oleme kõik ühel meelel, et Mykonose taoline saareke on kaugtöö jaoks just paras, kuivõrd töö kõrvalt üleliia palju aega ümbrust avastada ei jää. Nädalaga jõudsime põhilised kohad läbi käia, mida saarel vaadata tasub. Ühtlasi on vahemaad lühikesed – ligi poole tunniga jõuab saare ühest otsast teise sõita. Küll aga võivad mõned saare keskel olevad mägiteed olla väga kitsad, nii et kaks autot üksteisest naljalt mööda ei mahu, seega tasub võimalusel sõita väikese ringiga mööda laiemat teed. Nii soovitati meile juba ka autorendi firmast. Õige oli ka otsus rentida 2 väikest autot, mitte ühte suurt – suure autoga oleks liiklemine olnud kitsastel tänavatel väga keeruline. Samuti on kahe auto puhul võimalik plaanide osas paindlikum olla.

Taoline graafik toimis meie jaoks ideaalselt: hommikusöök terrassil, töötegemise aeg, lõunapaus kodulähedases rannas, pärastlõunased töötunnid ja õhtul saare avastamine. Kindlasti tasub workationit planeerides jätta sisse ka nädalavahetuse, kus on rohkem aega sihtkohas ringi kulgeda. Mykonoselt töötegemist lihtsustab ka asjaolu, et ajavahet ei ole, seega saab Eestiga samadel kellaaegadel tööjutud ajatud.

Õige mõte oli kaasa võtta ka pikendusjuhtmed – need leidsid meil igapäevaselt kasutust. Lisaks laptopidele on ju vaja igapäevaselt laadida ka telefone, kõlareid, akupankasid, GoProsid, nutikellasid jm.

Meie kasutasime töö tegemiseks mobiilset internetti. Kuigi meie majutuses oli ka wifi, siis kaugtööd tegema minnes wifile lootma ei tasu jääda, seega tasub kindlasti üle vaadata, et kõigil oleks piisava internetimahuga mobiilsidepakett.

Millega Mykonosele reisides arvestada?

Nagu juba öeldud, siis hinnataseme osas on Mykonos pigem kallim sihtkoht, kuid kui veidi eeltööd teha, siis leiab ka soodsama tasemega söögikohti ja tasuta rannaalasid. Näiteks saime Mykonose linnas ühel lõunal kõhud täis ka 5-eurosest kebabist ja rannas olemise eest me külastatud randades maksma ei pidanud.
Eelkõige sobib Mykonos puhkamiseks hästi paarikestele ja sõpruskondadele, peresid jäi meile vähem silma, kuid leidub ka peredele sobivamaid piirkondi.
Väikeste lastega on juba seetõttu saarel keerulisem kulgeda, et kõnniteedele siin väga panustatud ei ole. Inimesed kõnnivad juba niigi kitsaste autoteede äärtes.

Kui juba Mykonosele (või üldse soojemasse sihtkohta) kaugtööle minna, siis tasub valida kindlasti majutus, kus on mõnus terrass, kuhu kogu seltskonnaga hommikust sööma ja õhtut nautima mahub. Ideaalis võiks ju olla ka oma bassein, kuid kuna meie majutusele oli rand paari minutilise jalutuskäigu kaugusel, siis basseinist puudust ei tundnud. Kindlasti on hea kui kõikidele jagub majutuspaigas ka veidi privaatsust, ehk ühes toas võiks olla maksimum 2 inimest. Hea oleks kui keegi elutoas magama ei peaks, isegi kui lisavoodikohti seal on. Suurema seltskonna puhul on oluline ka vähemalt kahe wc/pesemisvõimaluse olemasolu. Palju aega veetsime ka suures elutoas nii tööd tehes kui ka näiteks üheskoos Eurovisiooni vaadates.

Suur abi oli ka Splitwise äpist, millest ka reisiblogi 1. osas kirjutasime. Väga mugav oli õhtusöögid ja poeskäigud äppi sisestada ning alles reisi lõpus oli vaja teha paar ülekannet. Igasugune rahadega jahmerdamine reisi ajal jäi seega ära, kohe üks mure vähem!

Kokkuvõttes kindlasti soovitame oma tiimiga kaugtööd katsetada. Meie jäime rahule nii valitud asukohaga, lendude kui majutusega. Ka ilm oli ideaalne – ca 23 kraadi ja päike paistis iga päev, tuuline samuti ei olnud ning õhtud olid mõnusalt soojad. Alla 16 kraadi ei langenud temperatuur ka öösiti.

Võime kindlasti öelda, et saime oma tiimiga lähedasemaks, mis tuleb kasuks ka edaspidi tööülesannete lahendamisel. Üheskoos teises keskkonnas tööd tehes tuli ka väga palju “out of the box” ideid. Väga tore oli ühiselt kokata, saart avastada ja mõnusat aega veeta. Nädala jooksul tuli ühiselt juba palju häid mõtteid, kus tahaksime järgmist workationit teha. Ehk saavad need plaanid ka realiseeritud :)

 

Hoidke silma peal ka Estraveli Instagrami kontol, kuhu otse Mykonoselt reisimuljeid jagame.

Vaata meie reisist valminud lühivideot Estraveli Facebooki lehelt.

Vaata 3-osalist videosarja reisist SIIT.

 

 

 

 

Kommentaarid: