Õppereis Tai Kuningriiki

26.01.2024
Estraveli Äriklienditeeninduse vanemreisikonsultant Inna Timofejeva

Estraveli Äriklienditeeninduse vanemreisikonsultant Inna Timofejeva osales sügisel reisikorraldaja TUI kutsel õppereisil Tai Kuningriiki. Loe, milliseid hotelle Inna inspekteeris ja milliseid ekskursioone ta Tais soovitab.

Reisikava:

Tallinn – München (airBaltic).
München – Abu DhabiBangkok // Phuket – Abu Dhabi – München (Etihad Airways turistiklass).

Vahepeal külastasime Khao Lak piirkonda Andamani mere ääres.

Etihad Airways on Araabia Ühendemiraatide lennufirma. See lennufirma on hinnatud Flight-Reporti TOP 10 lennufirma hulka.
Tugevused: erilist väärtust omavad pardameeskond ja salongi mugavus. Ka lennukis pakutavad toidud ja meelelahutus/WiFi on kõrgelt hinnatud.
Etihad Airways kasutab lendudeks suuri ja mugavaid Dreamliner Boeing 787 lennukeid. Neil on tasuta pardateenindus, rikkalik valik pearoogade osas – stjuardessid andsid valida kana, veiseliha või pasta vahel. Tagasiteel oli väga maitsvaks pearoaks riis krevettidega. Igal reisijal on oma suur ekraan, kus on üllatavalt lai filmivalik, raamatud, mängud. Teenindust saab ainult kiita.
Sain istekoha turistiklassi 6. ritta, kus on jalaruumi tavapärasest rohkem, lisaks istekohal ootamas padi, tekk ja kõrvaklapid. Parda-internet on lisatasu eest.
Minu reisikava oli üle 21 h pikk, sest ise eelistasin nii Münchenis kui Abu Dhabis peatused teha, et jalgu sirutada ja lennujaamades ringi vaadata. Ümberistumiste aeg 2 h piisav, sest passi- ja turvakontrollid võtavad ka oma aja.

 

Viisa:
Abu Dhabi – turvakontroll isiklikele esimetele, passikontrolli ei olnud.
Bangkok – saabudes passikontroll, ekraani ees seistes teevad foto ja võtavad sõrmejäljed. Passi lüüakse tempel, aga arvestama peab, et Eesti kodanikud võivad Tais viibida viisata 30 päeva.

Transfeer:
TUI esindaja ootas kenasti Bangkoki lennujaamas ja juhatas mind transfeeribussi. Bussis ootas mind külm vesi ja märjad salvrätid kätepesuks, sõit kestis hotelli tund aega.

Külastatud hotellidest

Ramada Plaza by Wyndham Bangkok Menam Riverside

Hotell asub otse jõe ääres. Väga meeldiv, et pakkusid kohe saabudes hommikusööki. Ametlikult 5*, tegelikkuses 3-4*, mitte rohkem.
Tuba oli 11. korrusel, vaatega jõe poole. Hotelli väikeses aias paistis ka bassein, mida ei jõudnud kasutada. Huvitav oli see, et igal pool olid sildid ”ära suitseta”, ometi oli koridorides ringi liikudes suitsulõhna ikkagi tunda. Hotelli hoone on vanem ehitus aastast 1986, aga hetkel renoveerimine pooleli. Toas hommikumantlid, sussid, kohvi tegemise võimalused. Suured voodid, aga kardinad tolmu täis ja üsna räpased. Marmorist detailidega vannituba on madala laega ja vähese valgusega, samas seal nii vann kui dušinurk.
Hommikusöögilauas eraldi hiina toidu nurk – pelmeenid, munade valik. Hiinlasi oli hotellis väga palju. Mind rõõmustas sushi valik.
Osadel sattusid paremad toad ja need olid täiesti ilusad. Pigem seda hotelli ei soovita, aga asukoht ja vaade hea.

 

Avani+ Riverside Bangkok Hotel ja Anantara Riverside Bangkok Resort

Mõlemad luksuslikud 5* hotellid kõige paremas mõttes, mis paiknevad ühel territooriumil Chao Phraya jõe kallastel.
Avani+ Riverside Bangkok Hotel viimasel 26. korrusel avatud lounge baar, kust avaneb uhke panoraamvaade kogu linnale, lisaks seal veel avatud ujumisala. Pakutav kokteilivalik on rikkalik ja nimetused vahvad – näiteks “seitsme patu kokteil”, “Lucifer” jms.

 

Pullman Bangkok Hotel G

Hotell asub Sukhumviti piirkonnas, mis on elav meelelahutuspiirkond ja sobilik ööeluga tutvumiseks. 5* hotell on ajast maha jäänud ja hooldatud pole eriti hästi ehk remonti vajav ja ei vasta Pullmani standarditele. Väga suur ja kõrge hoone, kust akendest avanevad ilusad vaated linnale, samas hommikusöögirestoran oli väga väike.

Phuketis me väga kaua ei olnud, aga Phuket ise on kuulus oma valgete liivarandade poolest.

Phuket Marriott Resort and SPA, Merlin Beach

Hotell on sakslaste ja austerlaste hulgas kõige populaarsem. Hotellil on oma laguun, aga seal ujuda päris hästi ei saa. Hubane, roheline, hoolitsetud territoorium. Hea basseiniala. Koht ise ei ole väga kaugel Patongi keskusest.

Ekskursioonidest Tais

Bangkoki ekskursioon algas paadisõiduga otse hotelli juurest. Saime teada linna kohta, inimeste elust, õppisime natuke kohalikku keelt – näiteks “tere” on tai keeles “Sa-was-dee” ja sõltuvalt sellest, mis nädalapäeval sa oled sündinud, siis iga päeva kohta on neil oma õnnevärv: esmaspäeval sündinute õnnevärv on kollane, teisipäeval roosa, kolmapäeval roheline, neljapäeval oranž, reedel sinine, laupäeval lilla, pühapäeval sündinutel punane.

Ekskursiooni käigus oli esimene peatus Wat Arun budistlik tempel – üks tuntumatest Bangkoki vaatamisväärsustest. Templites käimisel on riietusreegel – kõik peab olema kaetud, samas sealt saab laenutada erilisi taipäraseid riideid ja miks mitte teha ka fotosessiooni.

Samal päeval külastasime üht Bangkoki peamistest turismiobjektidest – The Grand Palace, mis ehitati 18. sajandi lõpus kuningas Rama I poolt, aastaid ametlik kuningate elukoht, praegu muuseum. Väga uhke ehitis, hoonete seinad kullatud, tailastele väga püha koht, kuhu sisenedes tuleb jalanõud ära võtta.
Wat Phra Kaew templis hoitakse väikest, kuid olulist budistlikku kujutist – Emerald Buddha (Smaragdrohut).

Teisel päeval oli meil jalgsi linnaekskursioon. Märkimisväärseim külastus oli Kuldse Buddha (Wat Traimit) juurde. See on maailma suurim kullast Buddha kuju – üle 3 meetri kõrge, kaalub umbes 5,5 tonni ja see on valmistatud 83% puhtast kullast.

Chinatown linnajao turul käisime proovimas duriani puuvilja. Kes ei tea, siis see on okkaline puuvili, mis maitse poolest meenutab mango, banaani ja sibula segu! Lisaks külastasime lilleturgu ja õppisime selgeks, kuidas kinnist lootosõit kenasti avada. Lilleturule sõitsime elamusrikka tuk-tukiga, mida võiks soovitada kõikidele turistidele!

Sel õhtul külastasime jõe ääres asuvat uhket Rongros Bangkok hubast restorani, mis on Michelin Guide tähisega ja vaatega Wat Aruni paleele. Menüü oli taipärane ja toidud väga ilusti serveeritud.

Taist rääkides ei saa üle ega ümber meilgi populaarsest Tai köögist, kus kasutatakse palju vürtse ja maitseaineid, sidrunheina, koriandrit, laimi jms. Tais on väga äge tänavatoidu kultuur – tänavatel saab osta kõiksugu põnevaid ja värskeid roogasid.

 

Phuketist sõitsime Khao Laki piirkonda

Khao Lak on populaarne turismipiirkond Tai lõunaosas, Phang Nga provintsis. See piirkond on tuntud oma kaunite randade, loodusliku ilu ja rahuliku õhkkonna poolest. Siin on mõned olulised punktid, mida tasub teada Khao Laki kohta:

Rannad: Khao Laki ümbruses on mitmeid ilusaid randu, sealhulgas Nang Thong Beach, Bang Niang Beach ja Khuk Khak Beach. Need rannad on laiad, puhtad ja vähem rahvarohked võrreldes mõne teise Tai kuurordiga.

National Park: Khao Sok National Park on lühikese autosõidu kaugusel Khao Lakist. See park pakub suurepäraseid matkaradu, džunglimaastikke ja võimalust näha Tai rikkalikku loodust.

Sukeldumine ja snorgeldamine: Piirkond on suurepärane koht sukeldumiseks ja snorgeldamiseks, kuna Andamani meri pakub mitmekesist mereelustikku ja värvilisi koralle.

Ekskursioonid: Khao Laki lähedal on mitmeid huvitavaid kohti, mida tasub külastada, näiteks Similani saared, Phi Phi saared ja James Bondi saar.

Restoranid ja baarid: Khao Laki linnas ja selle lähedal on mitmeid restorane, baare ja turutänavaid, kus saate nautida Tai kööki ja kohalikku kultuuri.

Mõõdukas turism: Khao Laki peamine eelis on see, et see pole liiga ülerahvastatud võrreldes mõnede teiste Tai kuurortidega, luues külastajatele rahuliku puhkusekeskkonna.

Kokkuvõttes on Khao Lak suurepärane valik neile, kes otsivad ilusat loodust, rahulikku rannapuhkust ja võimalust tutvuda Tai kultuuri ja traditsioonidega.

 

Miks reisida Taisse?

Таisse reisimise põhjuseid võib olla mitmeid, sõltuvalt iga inimese huvidest ja eelistustest. Mõned võimalikud motiivid võivad hõlmata järgmist:

Eksootiline loodus: Külastage värvikaid randu, saari, džungleid ja rahvusparke.
Kultuuripärand: Tutvumine rikkaliku kultuuri, iidsete templite, festivalide ja traditsioonidega.
Gastronoomiline nauding: Proovige Tai kööki selle ainulaadse maitsete ja lõhnade kombinatsiooniga.
Aktiivne puhkus: Osalemine veespordialadel, sukeldumine, snorgeldamine, jalutuskäigud ja muud seiklused.
Puhkus rannas: Nautige sooja kliimat ja kristallselget vett Andamani ja Siiami meredes.
Spaa ja tervisekeskus: Lõõgastumine ja tervislik elustiil luksuslikes spaa-keskustes ja kuurortides.
Ostlemine: Külastage traditsioonilisi turge ja kaasaegseid kaubanduskeskusi.

Valik sõltub sellest, mis teid täpselt reisides köidab, ja milliseid elamusi soovite saada.

 

Tahaksid ka Taisse reisida? Vaata Tai reiside näidispakkumisi , otsi sobilik reis ise pakettreiside otsingust või osta lennupiletid lennupiletite e-poest.

 

Kommentaarid: