Air Lituanica lõpetas 22.05.2015 lendamise

26.05.2015
Estravel

Leedu lennufirma Air Lituanica teatas reedel, 22. mail, et lõpetab lendamise ning alates 22.05.2015 keskpäevast tühistati lennuplaanijärgsed lennud kõikidesse sihtkohtadesse.

Estravel on müüdud piletite eest klientidelt saadud raha täies ulatuses lennufirmale edastanud ning taotleb nüüd lennufirmalt ärajäänud lendude eest tagasimakset. Tagastusnõuded rahuldab lennufirma vastavalt kehtivale seadusandlusele. Tagasimakse saamisel kannab Estravel selle tagasi asjaomastele Estraveli klientidele. Tänaseks ei ole tagasimaksete tähtajad veel selgunud. Hoiatame ette, et raha tagasisaamise protsess võib olla aeganõudev ja seda ei pruugita tagastada täies mahus.

Palume  Air Lituanica pileteid omavatel reisijatel pöörduda oma reisikonsultandi poole lendude ümberbroneerimiseks. Uute piletite broneerimisega kaasneb reisijatele lisakulu.

Reisijad, kelle lend oleks pidanud toimuma 31.05–05.06, saavad ilma lisakuludeta kasutada Air Balticu asenduslendu. Lendude osas peab Air Balticuga kontakteeruma, kas läbi Estraveli või reisija ise telefonidel +371 670 06006 või +370 521 07195.

Reisijad, kes vormistasid koos Air Lituanica lennupiletiga ka reisitõrkekindlustuse koos lisakaitsega streikide ja maksejõuetuse vastu, saavad võimalike täiendavate kulude hüvitamist taodelda kindlustusfirmalt. Soovitame koos reisiteenuse ostuga kindlustada end alati ka reisiettevõtjate võimalike streikide ja maksejõuetuse vastu.

Lähtudes Air Lituanica veebileheküljel avaldatud informatsioonist, on leitud ajavahemikus 23.‒29. mai toimuvate lendude osas järgmine lahendus: lennud Amsterdami, Brüsselisse, Prahasse, Münchenisse, Pariisi, Billundisse, Stockholmi, Vilniusesse ja Tallinnasse teostab Läti lennufirma Air Baltic. Piletid vormistab ümber Air Baltic. Kui muudetud reisikava siiski ei sobi, võib lendudest loobuda ja pileti eest tagasimakset taodelda.

Täiendav info:
https://www.airlituanica.com/en/flight-information/frequently-asked-questions.html

http://www.tarbijakaitseamet.ee/et/node/5309

Kommentaarid: