Kaks kanget Lõuna-Ameerikas kolmas saade: jõulud Ecuadoris

01.10.2009
Estravel

Pisut hilinenud tagasiside meie kolmanda Lõuna-Ameerika saate kohta! Vaatan just praegu kordust (reedese saate kordused on pühapäeviti kl 11.05 ja neljapäeviti kl 12.30) ja tuletan meelde, millest kirjutada.

Niimoodi tagasi mõeldes, olid 2008. aasta jõulud ikka päris sürreaalsed. Jõululaupäeva hommikul käisime väljasõidul Andide mäestikus, Antisana vulkaani jalamil oleval looduskaitsealal. Mäed ja maastik oli selline, et võttis hinge kinni, nii võimas oli. See võis muidugi olla ka kõrgus merepinnast, mis hinge kinni võttis. Aga loodus oli tõesti võimas.

Õhtul ootas meid hotelli jõulupidu. Swissotel Quito kiituseks peab ütlema, et pingutatud oli ikka täie raha eest.  Hotelli fuajees sadas lund (seebivahust tehtud) ning uhke kuuse ümber sekeldasid kongus ninadega tumedanahalised päkapikud ja jõuluvana.  Laulis pensionäridest koosnev inglikoor ning vahuveini voolas ojadena. Ühe asja peale polnud agarad korraldjad siiski mõelnud. Nimelt sellele, et taevast langev seebivaht tekitab põrandale libeda veekihi, millel kõik see rahvamass libastuma hakkab. Pärast umbes esimest 10 kukkumist, toodi keldrisügavustest välja koristajad, kes iga 5 minuti järel põranda lappidega üle käisid.

Seejärel algas hotelli tohutus konverentsisaalis hispaaniakeelne jõulumissa, mis kestis vist küll tunde, sest me ei jõudnud kuidagi seda lõppu ära oodata. Lõpuks pääsesime sööma ning lauad olid lookas, nagu ka saatest näha võis. Kuigi ainus natukenegi jõulutunnet tekitav roog oli suur küpsetatud kalkun. Sushi, krevetid ja muud loomad olid muidugi maitsvad, aga .. noh, ebatavalalised.
Mingil hetkel õhtusöögi ajal läks lavale ansambel, laulja kandis jõuluvana kostüümi ning trummar meenutas põhjapõtra. Repertuaar oli sama sürr kui väljanägemine.

Teedu jõulud Galapagosel kulmineerusid kaasavõetud verivorstide küpsetamisega hotelli köögis, nii et meil läks ilmselt isegi hästi. Ja nii need jõulud läbi saidki. :)

Kommentaarid:

  1. Estravel

    Tere! Meie teada kahjuks ei ole seda saadet internetis võimalik vaadata. Loodetavasti kunagi tulevikus saab.

  2. Liisa

    Kas neid saateid internetis ka kuskil vaadata saab? Väga tahaks...

  3. Siim

    ei see ei ole õige laul

  4. ...

    Aaa sain juba :D Julieta Venegas - Eres para mi

  5. ...

    Seal tuleb vahepeal mingi hispaania keelne laul kus mingi naine laulab mis selle laulu nimi?