Läki Lapimaale!

02.04.2019
Terje Tellis, Estraveli rühmareiside toote- ja müügijuht

Veeda talvepuhkus keset kordumatut ilu Soome parimatel suusanõlvadel. Nüüd saad mugava otselennuga Tallinnast Lapimaale Kittilässe, mis asub 150 km polaarjoonest põhja pool. Lühikese autosõidu kaugusele jäävad suured suusakeskused, matkarajad ja loodusfotograafi unelmad.

 

Talvel on Lapimaal külm ja karge, aga ka maaliliselt ilus. Rinnuni lumehanged, teedel ja külades vabalt ringi tuuritavad põhjapõdrad ning eredad virmalised.
Lapimaa on avastamist väärt!
Kittilä on tuntud ennekõike oma suusamägede ja murdmaaradade poolest, aga mitte ainult. Seal võib nautida lumesaani-, haski- ja põhjapõdrasafarit, läbida matkaradasid ja päeva lõpetuseks lõõgastuda mõnusas Soome saunas.
Loodus on siin imekaunis ja peale spordihuviliste on palju avastamist ka loodusfotograafil. Lühikese autosõidu kaugusel Kittiläst on kaks Soome suurimat suusakeskust: Levi ja Ylläs.

Levi

Levi suusakeskus, kuhu Kittilä lennujaamast on 15 kilomeetrit, on välja ehitatud spetsiaalselt talviseks turismi- ja suusakeskuseks. Suusatõstukid, murdmaarajad, restoranid, kauplused ja meelelahutuskohad
asuvad majutusasutustest vaid jalutuskäigu kaugusel.
Suusanõlvu on siin igal tasemel suusatajale: lihtsatest sinistest radadest kuni väljakutset nõudvate mustadeni. Kokku on siin 43 nõlva (kõrguste vahe 325 m) ja 26 tõstukit ning suusakool.
Lapimaa kõige vilkam after-ski-elu toimub just nimelt siin. Nendele, kes soovivad nautida Lapimaa toiduelamusi, pakub selleks ideaalse võimaluse Hullu Poro restoranide grupp, mis koosneb kokku 15 söögikohast. Saadaval on restoranide pakett Dine Around, mis tagab igal õhtul eri restoranis uue õhtusöögielamuse.
Estraveli kliendile on pakett sel hooajal soodushinnaga.
Pere kõige pisemad saavad aega veeta nõlvade alguses asuvas laste maailmas, kus jätkub lõbusat tegevust kogu nädalaks. Kui soovite aga kogu perega siseneda Lapimaa kultuuri-, fantaasia- ja mütoloogiamaailma, minge kaheksa kilomeetri kaugusel Levist asuvasse elamuskeskusse Elves Hideway, mis on just õige koht kogemaks tõelist Lapimaa maagiat.

Ylläs

Ylläs asub Kittilä lennujaamast umbes 50 km kaugusel ning on traditsioonilise ja eheda atmosfääriga Lapimaa piirkond. Siinse mäeaheliku nõlvadel on 63 raja (kõrguste vahe 463 m) ja 29 liftiga suusakeskus, mida peetakse Soome suurimaks. Ka Soome pikimat, kolmekilomeetrist laskumist on võimalik kogeda just siin. Rohelised, sinised, punased ja mustad rajad kindlustavad meeldejääva elamuse nii algajale kui ka professionaalsele suusatajale. Lumelauduritele on Ylläs oma paljude võimalustega kui teoks saanud unistus, samuti on see üks populaarsemaid suusakuurorte Telemark- ja off-piste-suusatajate seas. Kokku 330 kilomeetri pikkustest murdmaasuusaradadest on valgustatud 38 kilomeetrit.

Fotod: Shutterstock

Artikkel ilmus Eesti suurima reisiajakirja TRAVELLER 2018/2019. aasta sügistalvises numbris.

Kommentaarid: