Rootsi kaotas koroonatõendiga riiki sisenejatele testinõude

30.06.2021
Estravel

Rootsi, mis seni nõudis Euroopa Liidu riikidest (v.a Põhjamaad) saabuvatelt inimestelt olenemata vaktsineerimisest ka koroonatesti tegemist, kaotas alates kolmapäevast selle nõude. Need, kes ei suuda tõestada, et on COVID-19 suhtes ohutud, riiki ei pääse.

“Rootsi valitsuse avaldatud info kohaselt hakkab Rootsi seoses EL COVID-tõendi määruse reeglite ülevõtmisega alates 30. juunist Euroopa Liidu riikidest saabumisel Rootsi sisenemise alusena lubama kas COVID-19 vaktsineerimist kinnitava tõendi, COVID-19 läbipõdemist tõestava tõendi või COVID-19 testi negatiivse tulemuse tõendi alusel,” ütles välisministeeriumi Euroopa küsimuste asekantsler Märt Volmer ERR-ile.

See tähendab, et Euroopa Liidu koroonatõendi omanikud ei pea enam eraldi testi Rootsi sisenemiseks tegema. Seni olid Eestist ja mujalt EL-ist Rootsi saabujad kohustatud esitama negatiivse koroonatesti – seda ka need, kes olid vaktsineeritud või koroonaviiruse läbi põdenud.

Vaktsineerimata või koroona läbipõdemata inimesed peavad Rootsi piiril endiselt esitama koroonatesti negatiivse tulemuse, mis on tehtud maksimaalselt viimase 48 h jooksul. Taanist, Soomest, Islandilt ja Norrast saabuvad inimesed koroonasertifikaati näitama ei pea.

Artikkel refereeritud ERR-ist.

 

Kommentaarid: