Anu Saagim räägib 28.10 reisihommikul oma seiklustest Tai saartel

26.10.2017

Sel laupäeval, 28. oktoobril kl 11 toimub Viru keskuse Rahva Raamatus Tai saarte reisihommik, mille raames räägivad oma seiklustest kogenud reisijad, nende hulgas seltskonnaajakirjanik Anu Saagim.

Selle sügise teine reisihommik viib osalejad Aasiasse võrratu looduse, kultuuri ja faunaga Tai paradiisisaartele. Vestlusringis osalevad suure reisikogemusega Õhtulehe loovjuht Anu Saagim, Tai saarte teemalise raamatu autor Annela Laaneots, teleprodutsent Anneli Lahe ning reisiblogija ja -ajakirjanik Tiiu Oga. Praktilise infoga toetab Estraveli reisikonsultant Carmen Rannula.

Aastaringselt soe ja külalislahke Tai on Eesti reisijate hulgas üks populaarsemaid puhkusesihtkohti, mida külastavad igal aastal tuhanded eestimaalased. Tai on talvehooaja puhkusereiside sihtkohtade edetabeli kolme kõige populaarsema sihtkoha hulgas alates 2010. aastast ja selle aja jooksul on Taisse reisijate arv kasvanud 80%. Taisse reisimise eelisteks on imeline loodus, soodsad hinnad, rikkalik sihtkohtade ja tegevuste valik ning maitsev söök. Estraveli kliendid ja professionaalsed reisikonsultandid hindavad eriti kõrgelt Tai saari.

Tai 1500 saart võib jagada kahte rühma: ühed, mis asuvad mandrist läänes ehk Andamani meres India ookeanis – Phuket, Ko Phi, Ko Lanta, Ko Similan, Ko Surin ja teised, mis asuvad mandrist idas ehk Tai lahes Lõuna-Hiina meres – Ko Samui, Ko Pha Ngan, Ko Tao, Ang Thongi merepark.

Reisihommikul räägib oma Tai seiklustest talle omasel värvikal moel seltskonnaajakirjanik Anu Saagim. “Olen käinud Phuketis, Koh Samuil, Krabis ja veel igasugustel suurematel ja väiksematel Tai saartel sukeldumas ja puhkamas, äärepealt oleks ka minu poeg Tais sündinud,” meenutas Saagim.

Eksootikasaartel elamisest ja olemisest räägib reisihommikul “Minu Tai saared. Rööprähkleja rahunemiskatse” autor Annela Laaneots. Tema ja tema abikaasa Holger võtsid kaks aastat tagasi aja maha ning kolisid koos kolme eelkooliealise lapsega ligi pooleks aastaks Tai saartele. “Seto kultuuri kandjana huvitas mind see, kuidas muudab massiturism unikaalse kultuuripärandiga maad. Kas meil, setodel, on turismimajanduses Tai kogemusest midagi õppida,” kirjeldas Laaneots mõtteid enne pooleks aastaks päikese ja sillerdava ookeani äärde elama minekut.

Reisiblogija ja ajakirjanik Tiiu Oga on Taile lähenenud Eestist, Hiinast ja Austraaliast ja lennanud kas Bangkokki või Krabisse ning rännanud erinevatel saartel oma pool aastat. “Tai sobib väga hästi sissejuhatuseks Aasiasse,” soovitab ta. “Ka mul oli see esimene Aasia riik ja esimene kaugem reis üleüldse.”

Vestlust modereerib teleprodutsent ja armastatud saatejuht Anneli Lahe, kes juba viis aastat järjest igal talvel kohvrid pakib ja koos lastega Taisse lendab. “Kui alguses võtsime seda kui pikemat puhkusereisi, siis nüüd on see meile justkui talvekodu, kus on välja kujunenud oma armas rutiin, mis tähendab kahe eelkooliealise lapsega ka koduõpet,” kirjeldab Anneli.

Vestluses lööb kaasa ka Estraveli reisikonsultant Carmen Rannula, kes on korduvalt Tais reisinud ning oskab muuhulgas ka kõigile huvilistele täpsemaid reisisoovitusi ja -infot jagada.

Reisihuviliste hulgas soojalt vastu võetud reisihommikud toimuvad Rahva Raamatus kord kuus laupäeva hommikuti. Sarja järgmiste sündmustena on planeeritud New Yorgi ja USA reisihommik 26. novembril ja Indoneesia reisihommik 16. detsembril. Reisihommikuid korraldavad Estravel, Rahva Raamat ja Petrone Print.

Estravel on Eesti suurim reisiagentuur, hotelliagentuur ja reisibüroo, mis saab peagi 30-aastaseks. Ettevõttel on 15 bürood kuues riigis. Estraveli grupis töötab üle 200 inimese ja kontserni müügikäive oli eelmisel aastal ligi 76 miljonit eurot, sellest 40% moodustasid puhkusereisid. Ettevõte põhineb 100% Eesti kapitalil.

Lisainfo:
Airi Ilisson-Cruz
Estraveli turundusdirektor
Tel: +372 626 6371
Mobile: +372 5030 329
Email: airi@estravel.ee

Ko Phi Phi