Jana käis Türgi hotellidega tutvumas – loe reisimuljeid ja vaata pilte

04.07.2023
Estraveli tellimiskeskuse nooremreisikonsultant Jana Liivrand

Estraveli tellimiskeskuse nooremreisikonsultant Jana Liivrand käis Coral Traveli kutsel Türgi õppereisil, kus külastati 34 hotelli ja tutvuti piirkondadega.

Enne õppereisi külastasin Türgit viimati 4 aastat tagasi ning tänu sellele teadsin enam-vähem, mis mind ees ootab. Tookord nägin küll ainult Alanya piirkonda, aga arvasin, et kõik linnad on sellele sarnased. Võib öelda, et ma eksisin ikka täielikult. Õppereisil nägin kui omapärased ning ilusa looduse ja atmosfääriga linnad on ka Belek, Side, Antalya ja Kemer. Õppereisil külastasime kokku 34 erinevat hotelli. Nendest 9 asuvad Alanya piirkonnas, 7 Sides, 8 Side-Belek rajoonis, 4 Belek-Antalyas ning 6 Kemeris. Kõige suuremat melu võis näha kuurortlinnas Alanya. Kuigi hooaeg alles algas, siis oli seal kõige rohkem turiste. Ilmselt minnakse sinna ikka lähistroopilise kliima, helesinise vee ja valge liivaranna pärast.

 

Mida Türgis puhates ette võtta?

Türgi on mõnes mõttes ideaalne puhkuse koht, sest tegevusi jagub igale sihtgrupile. Kes soovib matkata, siis Antalya ja Kemeri lähedal on selleks mitmeid ilusaid matkaradu. Ajaloohuvilistel tasub külastada Side vanalinna, kus saab näha vanu Antiik-Rooma varemeid – nt amfiteatrit, linnamüüri ja templeid. Lisaks sellele on seal mitmed pisikesed suveniiripoed, meelelahutuskeskused, kohvikud ja kalarestoranid. Spordi ja aktiivse puhkuse harrastajad on oodatud Beleki, kus on suurimad golfirajad, võrkpalli-, jalgpalli- ja tenniseväljakud ning luksuslikud hotellid. Kes soovib aga lihtsalt rannapuhkust, siis seda saab teha pea igas kuurordis. Minu lemmikuks jääb aga siiski Alanya, kuna seal on kõige rohkem melu ning Kleopatra rand on lihtsalt imeline.

Ilm on Türgis peaaegu aasta läbi mõnus. Ametlik turismihooaeg on tavaliselt aprillist oktoobrini, sest siis on kõige soojem ja päikeselisem aeg. Jaanuar, veebruar ja märts on vihmasem, mistõttu sobib riiki külastada pigem siis, kui puhkuse eesmärk on peamiselt ringi käia ning ilusaid ja lahedaid kohti avastada. Novembris on Türgis korraks tormisem periood, kuid peale seda läheb jälle soojaks.

Lendudest

Türki lendasime lennufirmaga Freebird turistiklassis ning tagasi tulime Turkish Airlines’iga äriklassis. Freebirdi lennuk oli normaalne, lühemateks lendudeks sobib. Pikematel lendudel läheb pigem keeruliseks, sest istekohtadel on jalaruumi vähe. Pardateenindus oli väga viisakas. Turkishi äriklassis oli suurepärane kogemus. Väga mugavad toolid, teenindus professionaalne ning toidud maitsvad. Lennukis oli ekraan, kust sai jälgida reisi teekonda, vaadata filme, kuulata muusikat jne. Samuti oli lennukis ka wifi ühendus. Nii palju kui nägin, siis ka turistiklass tundus mugav. Äraantavat pagasit oli lubatud 30 kg, käsipagas 8 kg + isiklik ese. Ainuke miinus oli see, et Antalya lennujaamas ei olnud kiiremat teenindust äriklassi reisijatele. Check in’i lauas oli küll eraldi järjekord, kuid seal seisime sama kaua kui turistiklassi järjekorras. Lennuki peale minnes oli kõigile sama järjekord.

Kuurordid/piirkonnad Türgis

Kõige kaugemal Antalya lennujaamast asub Alanya umbes 120 km. Sellest umbes 55 km kaugusel asub kaunis ajalooline linn Side. Sidest umbes 40 minuti sõidu kaugusel (45 km) asub Belek. Belekist Antalyasse on kõigest 40 km. Tasub võtta näiteks kamba peale takso. Umbes 4-5 inimest edasi-tagasi on kokku 100 €. Meid ootas taksojuht terve see aeg vanalinnas ning viis veel hiljem kaubanduskeskusesse.

5 meeldejäävamat hotelli

Tegemist pole paremuse järjestuses olevate hotellidega, vaid pigem viie kõige meeldejäävama hotelliga, mida julgen soovitada.

Mylome Luxury – Väga ilusa ja puhta territooriumiga hotell. Asub kohe mereääres. Rand on liiva-kiviklibune. Alanya asub 33 km kaugusel. Toad väga kenad ja avarad. 90% tubadest on merevaatega. Hotellil on kokku 5 erinevat basseini. Nendest 3 on väli- ja 2 sisebasseinid. Lisaks on veel lastele veepark. Sobib nii lastele kui ka täiskasvanutele.

Balmy Beach Resort – Luksushotell, mis on mõeldud ainult täiskasvanutele. Värskelt renoveeritud. Asub Beldibis, mere ääres. Olemas oma liiva-kruusarand. Kemer asub umbes 18 km kaugusel. Ümbritsev loodus väga ilus, mägine. Sobib ideaalselt puhkuseks noortele ja paaridele.

Tui Magic Life Belek – Ilus perehotell, mille territooriumil jalutades viibiks justkui botaanikaaias. Olemas oma liivarand, kus on võimalik osaleda mitmes veespordi alas. Hotellis hea meelelahutusprogramm nii täiskasvanutele kui ka lastele. Iga päev toimub amfiteatris eriprogramm.

Susesi Luxury Resort – Väga kena ja luksuslik hotell. Toad alles see aasta renoveeritud. Wifi tasuta igal pool hotelli alal. Olemas veepark. Territoorium kena, puhas. Toidud väga maitsvad ja isuäratavad. Isegi kaloraaž on välja toodud, mis on kaalujälgijatele kindlasti boonuseks. Hotell on mere ääres. Rand liiva-kiviklibune. Beleki kuurort 2 km kaugusel.

Xanadu Resort – Kaasaegne hotell, mis sobib nii lastega peredele kui ka täiskasvanutele. Väga tore personal, maitsvad toidud ja tegevusi jagub. Iga õhtu erinevad programmid – live muusika, karaoke jne. Samuti saab mängida minigolfi ja tennist. Belek kõigest 6 km kaugusel.

 

 

Tahaksid ka Türgis puhata? Vaata Türgi reiside näidispakkumisi või otsi reis ise pakettreiside otsingust.

 

Kommentaarid: