Pühapäeval toimub New Yorgi reisihommik

23.11.2017

26. novembril kl 11 toimub Viru keskuse Rahva Raamatus New Yorgi reisihommik, mille raames jagavad USA reisisoovitusi ajakirjanik Neeme Raud, raamatu “Minu New York” autor Diana Lotus ja Estraveli lennupiletite müügidirektor Mauri Saarend.

USA osariike külastab igal aastal üle kümne tuhande Eesti reisija, kellest 60% on puhkuse- ja 40% ärireisijad, ning tegemist on eestlaste hulgas ühe populaarsema reisisihtkohaga. Kõige enam reisitakse Miamisse, millele järgnevad New York ja Los Angeles.

New Yorgi linnavaade

TOP 10 USA reisisihtkohta Eesti reisijate hulgas aastatel 2009-2017:
1. Miami
2. New York
3. Los Angeles
4. San Fransisco
5. Newark
6. Chicago
7. Washington
8. Orlando
9. Honolulu
10. Las Vegas

Reisihommiku vestlusringis osalevad New Yorgis ajakirjandust õppinud ja Ameerikas pea kümme aastat korrespondendina töötanud ajakirjanik Neeme Raud ning raamatu „Minu New York“ autor, näitleja ja modell Diana Lotus. Praktilise poole pealt jagab infot Estraveli lennupiletite ja reisikindlustuse müügidirektor Mauri Saarend. Reisihommikut juhib kirjastaja ja kirjanik Epp Petrone, kes on kirjutanud peamiselt New Yorgist rääkiva triloogia “Minu Ameerika”.

Seekordse reisihommiku fookuses on New York, mida peetakse linnaks, mis kunagi ei maga. “Ja seda põhjusega, sest kireva ööelu ja päevase raugematu tegevusega meelitab linn kohale inimesi igast kultuuriruumist,” rääkis New Yorgi raamatu autor Diana Lotus. Ameerikasse sisserännanutele on New York tihti esimeseks sihtkohaks ja seetõttu on kirev linn paljude erinevate kultuuride ristumiskoht ning suurima elanikkonnaga koht Ameerikas. New York koosneb viiest linnaosast: Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens ja Staten Island. Populaarsed piirkonnad on ka Times Square’i ristmik, Broadway teatrirajoon ja Wall Streeti rahanduspiirkond.

Diana Lotuse soovitusi, kuhu New Yorgis minna, loe SIIT.

Estraveli, Petrone Prindi ja Rahva Raamatu korraldatud reisihommik toimub Viru Keskuse IV korrusel Rahva Raamatus sel pühapäeval kell 11. Reisihuviliste hulgas soojalt vastu võetud reisihommikud toimuvad Rahva Raamatus kord kuus. Sel aastal on tulemas veel Indoneesia reisihommik, mis leiab aset laupäeval, 16. detsembril.

Tutvu ka ürituse facebookilehega.
Reisihommiku otseülekannet on võimalik jälgida nii Rahva Raamatu kui Estraveli facebookilehel.

Estravel on Eesti suurim reisiagentuur, hotelliagentuur ja reisibüroo, mis saab peagi 30-aastaseks. Ettevõttel on 15 bürood kuues riigis. Estraveli grupis töötab üle 200 inimese ja kontserni müügikäive oli eelmisel aastal ligi 76 miljonit eurot. Ettevõte põhineb 100% Eesti kapitalil.