Veebruari Reisiõhtu viib Indoneesiasse ja palavalt armastatud Balile

19.02.2020

Juba homme, 26. veebruaril kell 18 kogunevad Solarise Apollosse Indoneesias reisimisest muljetama parima reisiraamatu tiitliga pärjatud “Minu Indoneesia” autor Berit Renser ning Estraveli reisieksperdid Airi Ilisson ja Kristi Kukk. Vestlust veab ja sealhulgas lastega reisimise kohta uurib #aastaema Liina Pulges.

Indoneesias asuv Bali saar on suuruselt võrreldav kahe Saaremaaga, kuid seal elab ligi neli miljonit inimest. Balil ootavad puhkajat valge rannaliiv ja sinine ookean, sajad eksootilised templid ja võrratud tantsuetendused. Lisaks hulk veespordi ja vaba aja veetmise võimalusi, maitsev Indoneesia köök ja kirev ööelu. Aastaringselt väga hea kliimaga Bali on ka suurepärane sihtkoht perereisiks: külalislahkeid ja rõõmsaid Bali inimesi juhib veendumus ”Mida väiksem laps, seda lähemal on ta jumalale”.

“Oma mitmekesisuses on Indoneesia justkui maailma makett. See on iidsete traditsioonidega riik, kus põline metsamees toksib nutitelefoni. Konservatiivne riik, kus naised rokivad, jilbab’id peas, diskodel. Seal on esindatud äärmuslikud usklikud äärmuslike uskmatuteni, pillav rikkus näljase vaesuseni, südamlik hoolimine kõleda osavõtmatuseni, lopsakas loodus kurva tühimikuni,” kirjeldab Berit Renser Indoneesia kontraste.

Minu Indoneesia autor Berit Renser Indoneesias

 

Estraveli turundusdirektor Airi Ilisson käis Indoneesias koos lastega sügisesel koolivaheajal. “Meie jaoks on Bali eriline koht, kus oleme käinud ka varem. Küll aga oli suur üllatus muu Indoneesia, näiteks võtsime ette nelja päeva pikkuse paadiretke. Seilasime Komodo rahvuspargis hingematvate mägisaarte keskel, nägime maailma suurimat, krokodilli suurust sisalikku, ronisime päikesetõuse vastu võtma kõrgete mägede tippudesse. Nii palju punaseid päikesetõuse ja hingematvaid loojanguid, kui pakub Indoneesia, pole tükil ajal näinud.”

Indoneesia asub ligi 17 500 saarel, seega võib erinevatel saartel kohata eri rahvusi, religioone, meelelahutusvõimalusi. “Meile meeldis Bali saare kõrval asuv Lombok, kus ka lapsed tundsid end väga hästi, kuivõrd turiste oli natuke vähem, samas kauneid randu ja vaatamisväärsusi jagus küllaga,” lisas Ilisson.

Estraveli turundusdirektor Airi Ilisson Indoneesias

 

Reisiõhtut modereeriv #aastaema Liina Pulges Unistuste Agentuurist räägib reisiõhtul lastega reisimise võimalikkusest ja jagab kasulikke nõuandeid, sest on oma nelja lapsega käinud Puerto Ricos. “See oli kohutav ja rohkem ei läheks,” muigas ta. “Igatsen aegu, kui mul oli vaid kaks last ning reisimine oli lihtne ja odav.”

#aastaema Liina Pulges loeb korraga nii Berit Renseri “Minu Indoneesiat” kui Jesper Parve “Minu Balit”. Foto: Gabriela Liivamägi

 

NB! Reisiõhtul on Berit Renseri “Minu Indoneesia” ja Jesper Parve “Minu Bali” raamatud Apollo Klubi liikmele 20 protsenti soodsamad!

Reisiõhtul tutvustame ka Estraveli uut pakettreiside brändi Bonatours. Bonatoursi kvaliteetsete reisipakettide hulgast leiab Bali reisipaketi algusega Tallinnast, mis sisaldab Turkish Airlinesi edasi-tagasi lendu, majutust Balil ja transfeere.

Estraveli statistika järgi on Indoneesiasse reisimiseks kõige populaarsemad kuud veebruarist aprillini. Keskmise reisi kestus on 14 päeva, edasi-tagasi lennupileti hind 733 € ning reisipaketi hind 1437 € inimese kohta.

Kuulama, kaasa elama ja küsimusi esitama tasub tulla kõigil, kes on huvitatud Indoneesiasse reisimisest ning soovivad saada informatsiooni ja reisinippe kogemustega reisijatelt. Vestlus kestab umbes tunni, seejärel on kõigil soovijail võimalik ka personaalselt küsida reisibüroo töötajatelt täpsemat reisiinfot, nõu ja soovitusi.

Reisiõhtud toovad teieni reisibüroo Estravel, kirjastus Petrone Print ja Apollo raamatupood.
Iga kuu viimasel kolmapäeval kell 18 Solarise Apollo raamatupoes. Reisiõhtu otseülekannet saab vaadata Apollo raamatuportaalis ning ka Estraveli ja Petrone Prindi sotsiaalmeediakanalites. Tule, kuula ja küsi!

Reisiõhtu Facebookis: Indoneesia ja Bali