Liis Kadaja Lennujaama büroost käis Tenerifega tutvumas

21.02.2020
Estravel

“Pimedast ja sombusest Eestist viis minu seekordne reis päikselisele Tenerife saarele. Väga mõnusa atmosfääriga saar – roheline, puhas ja turvaline. Tenerife on küll sihtkoht, mis sobib kõigile. Siin saab nautida kaunist loodust, matkata põhjapool huvitavatel radadel nii metsas kui ka mägedes. Lisaks huvitava ajalooga linnakesed, erinevad loodus- ja veepargid. Saare lõuna pool meelitab oma soojuse ja erilise vulkaanilise liivaga randadega, ägedate ja öömelu pakkuvate kuurortidega,” sõnas Estraveli Lennujaama büroos töötav Liis Kadaja.

Lühidalt erinevatest Tenerife kuurortidest läbi Liisi kogemuse:

Puerto de la Cruz on üks peamisi sihtkohti Põhja-Tenerifel. See on aastakümneid olnud paljude jaoks üks mõnus puhkuse sihtkoht. Piirkond, kus on palju rohkem rohelust kui Lõuna-Tenerifel. Vanalinn lummab Kanaari saartele iseloomuliku eripäraga. Lisaks vaatamisväärsustele asub läheduses ka kaunis Loro looduspark. Puerto de la Cruz on suurepärane puhkusesihtkoht teadlikule reisijale, kes otsib vaikust, kultuurilisi elamusi, romantilist puhkust, perepuhkust või hoopis lõõgastumist koos sõpradega.

Tenerife suurim kuurort on Playa de las Americas, mis asub saare lõunaosas. Rahvusvaheline Reina Sofi lennuväli jääb vaid 17 km kaugusele. Playa de las Americas on kuulus turismi- ja infrastruktuuri poolest. Puhkajate jaoks on siin kõik olemas – restoranid, kohvikud, erinevad poed, kasiino, palju spordikomplekse ja ööklubisid. Iga tunni tagant sõidab ringi minirong, mis peatub kindlates peatustes, samuti bussid, mis aitavad ühes kohast teise jõuda. Kuurortis on elav ööelu. Päeval ootavad puhkajaid aga tumeda liivaga päikesepaistelised rannad.

Los Gigantes asub Tenerife maalilise läänerannikul umbes 30 km kaugusel Los Cristianose linnast. Seal asuvad rahulikud kuurortlinnakesed, mis jäävad kuusatest Los Gigantese kaljudest lõunasse. Los Gigantese võimsat kaljuseina on kõige parem vaadelda ookeanilt – kaljud kõrguvad peakohal, pakkudes võimalust vaadelda vulkaanilise kivimite erinevaid värve ja tekstuure. Los Giganteses on mitmeid hubaseid baare, restorane ja kaupluseid. Peaväljakul asuva kiriku ümber on jalakäijate ala, kus toimub suurem osa avalikke üritusi. Los Gigantese tumeda liivaga rand on väike ja puhas ning sobib ka lastele.

Playa de la Arena on kuurortlinnake, mis jääb veidi lõunasse tuntud Los Gigantesest ja Puerto Santiagost. Läänerannik pakub iga päevaselt rohkelt päikest ja sooja atlantilist tuult. Playa de la Arena on kõige tuntum tänu kuulsale mustale vulkaanilisele liivale. Helesinine vesi ja must liiv loovad muljetavaldava kontrasti. Kuurorti supelrand on Kanaari saarte puhtaim. Laiadel rannikupromenaadidel on turistidele lahkelt avatud hulgaliselt poekesi ning mereande ja puuvilju pakkuvad turud, mis on avatud keskpäevani. Kuurort on sobilik peredele.

Los Gristianos asub lõunapoolsele rahvusvahelisele lennujaamale kõige lähemal. Kuurortil on ilus rand ja hästi varustatud sadam, kust väljuvad parvlaevad La Gomera, La Palma ja El Hierro saartele. Armasal väikelinnal on fantastiliseks puhkuseks palju pakkuda. Päevasel ajal saavad puhkajad nautida päikest kuurorti laiadel randadel ning õhtuti pakuvad meelelahtust mitmed ööklubid ja restoranid.

“Mulle Tenerife väga meeldis ja usun, et Tenerife on üks paremaid puhkuse sihtkohti, mis meil Eestist otselennuga on pakkuda,” ütleb Liis.

Liis Kadaja Estraveli Lennujaama büroost

 

Küsi Tenerife reisi pakkumist Estraveli reisikonsultandilt estravel@estravel.ee või 24/7 telefonil 6266 266.
Vaata erinevaid reisipakkumisi siit.

Loe Tenerife kohta siit.

 

Kommentaarid: