Halli passiga reisimine

19.11.2018
Estravel

Kuna halli passiga reisimine võib olla keerukas, siis oleme otsinud välja populaarsemad talvesihtkohad ja nende viisatingimused halli passiga reisijatele.

Juhime tähelepanu sellele, et igal riigil on õigus muuta sisenemise ja seal viibimisega seotud reegleid ning nad ei pruugi sellest teisi riike koheselt teavitada. Seetõttu ei vastuta Estravel ega Välisministeerium reisiinfo õigsuse ega selle kasutamisest tekkida võiva kahju eest.

Hall pass

Hall pass. Autor Stanislav Moshkov

EUROOPA

Halli passi omanikele on Schengeni liikmesriikidesse reisimine viisavaba kuni 90 kalendripäeva poole aasta jooksul. Siia alla kuuluvad näiteks talveperioodil populaarsed Kanaari saared. Sel talvel on otselennud Tallinast kolmele saarele – Tenerife, Lanzarote ja Fuerteventura. Lisaks suusareisid Itaalia ja Prantsuse Alpidesse.

AAFRIKA

Egiptus
Halli passiga Egiptusesse reisida soovivatel klientidel tuleb vormistada viisa enne reisile minekut Egiptuse Helsingis asuvas saatkonnas. Seda saab reisija teha ise, pöördudes otse saatkonda või läbi vastavat teenust pakkuvate büroode. Pöörame tähelepanu, et kodakondsuseta halli passiga reisijatel on Egiptuse viisa saamine raskendatud juba pea aasta ning viisa saamine võib aega võtta enam kui kümme nädalat, samas võib selle ette teha ilma eelneva reisibroneeringuta. Väljastatud viisa kehtib pool aastat.

Tuneesia
Halli passi omanikel on Tuneesiasse reisimine viisavaba kuni 90 päeva poole aasta jooksul turismi eesmärgil ja järgnevatel tingimustel:
– organiseeritud turismireis või turismigrupi suurus vähemalt 5 inimest
– tuleb esitada ettemakstud hotelli broneering, lennupiletid ja kehtiv pass

Tansaania
Viisa on vajalik. Halli passiga reisijatel ei ole võimalik viisat saada piiril nagu Eesti kodanikul. Taotlejal tuleb võtta isiklikult ühendust Tansaania saatkonnaga Rootsis.

AASIA

India
Viisa tuleb taotleda India saatkonnast Helsingis. Viisa saamine võib olla raskendatud ja ei ole garanteeritud. India saatkond ei soovita enne viisaprotsessi algust osta lennupileteid ning hoiatame, et viisaprotsess on pikk, seega tuleb juba varakult hakata planeerima.

Tai
Viisat on võimalik taotleda Helsingis asuvast Tai saatkonnast. Lisaks muudele dokumentidele nõuab saatkond inglisekeelset kinnitust viimase kolme kuu kontojäägi kohta, kusjuures iga kuu lõppsaldo peab olema erladi välja toodud ning see peab olema vähemalt 600 € taotleja kohta või 1200 € pere kohta. Küsi täpsemalt oma reisikonsultandilt või viisa@estravel.ee 

Maldiivid
Halli passiga on võimalik taotleda kuni 30 päevast viisat piiril. Viisa on tasuta.
Vajalikud dokumendid:
– biomeetriline pass, kehtiv vähemalt 6 kuud pärast reisi
– edasi- tagasi piletid
– piisavate rahaliste vahendite olemasolu umbes 100 USD päevas inimese kohta

Hong Kong
Halli passiga reisijatel tuleb taotleda ise viisa Hong Kongi Läti saatkonnast.

AMEERIKA JA KARIIBI MERE SAARED

Dominikaan
Viisavaba kuni 30 päeva turistikaardi alusel juhul kui on olemas kehtiv USA, Euroopa Liidu liikmesriigi, Kanada või Suurbritannia viisa. Vajalik on ID-kaardi olemasolu (lisaks passile). Turistikaardi maksumus on u 10 USD ning seda saab taotleda piirilt.

Kuuba
Kuuba Turistikaart on võimalik osta Estravelist. Vajalikud dokumendid on kirjas siin.

USA
Halli passi omanikel on Ameerika Ühendriikidesse reisimiseks vajalik viisa. Viisa saamiseks tuleb ise saatkonda pöörduda.

LÄHIS-IDA

Iisrael
Viisa tuleb taotleda Helsingis asuvas saatkonnas ja saatkonda peab ise kohale minema. Eelnevalt tuleb saatkonnaga kokku leppida külastuse aega. Mõistlik oleks alguses saatkonna poole pöörduda täpsemate juhiste saamiseks. Võimalik, et osad dokumendid võib saata e-maili teel ja hiljem isiklikult passiga kohale minna.

Jordaania
Viisa on vajalik. Halli passiga reisijatel ei ole võimalik viisat saada piiril nagu Eesti kodanikul. Viisa saamiseks on vaja pöörduda lähimal asuvasse saatkonda ehk Hollandis asuvasse Jordaania saatkonda.

Araabia Ühendemiraadid
Kahjuks ei aksepteeri Araabia Ühendemiraadid halli passi reisidokumendina.

Kommentaarid: