Hiiumaa haigla sai Estraveli ja Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfondi toel beebide elustamislaua

06.12.2019

Estravel ja Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfond andsid 5. detsembril Hiiumaa haigla juhtidele üle vastsündinute mobiilse elustamislaua.

SA Hiiumaa Haigla juhatuse liige Riina Tamm ja naistearst Ena Volmer. Foto: Kärolyn Kivistik (Hiiu Leht)

“Eduka ettevõttena tunneb Baltimaade suurim ja vanim reisiagentuur Estravel sotsiaalset vastutust Eesti jätkusuutlikkuse ees, püüab kaasa aidata ühiskonna arengule ning toetab järjepidevalt Eesti jaoks olulisi ettevõtmisi ja organisatsioone,” märkis elustamislaua pidulikul üleandmisel osalev Estraveli turundusdirektor Airi Ilisson. “Aastal 2019 osales Estravel esmakordselt aasta läbi kestvas heategevusprojektis. Nimelt kogusime toetusi Hiiumaa vastsündinutele mõeldud mobiilse elustamislaua jaoks.”

Miks just Hiiumaa? Ilissoni sõnul oli selge, et tuleb abistada Eesti äärealasid ehk nii-öelda nõrgemaid piirkondi, kus väheneva rahvaarvu tõttu ei pruugi investeeringud infrastruktuuri riiklikul tasemel olla esmajärjekorras. Sündide arv on Eestis suhtena elanike arvu kõige madalam äärealadel nagu Hiiumaal, Ida-Virumaal ning Jõgeva- ja Võrumaal, seepärast langes tänavuse projekti osas valik meretaguse maa ehk Hiiumaa kasuks. “Oluline oli ka asjaolu, et meil on büroo Kärdlas,” lisas ta.

Heateole aitasid kaasa paljud Estraveli kliendid. Igalt Estraveli hotelliagentuuris tehtud reisitellimuselt läks 5 eurot elustamislaua fondi. Samuti on Estraveli veebilehel võimalik annetada Hiiumaa haigla toetuseks käesoleva aasta lõpuni oma Estraveli Kuldkaardi boonuspunktid.

Hiiumaa haiglale ulatasid elustamislaua soetamisel abikäe ka Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfond, AKEN – Akadeemilised Naised Kanadast ja Ragne Toming. Üleandmisel osalesid ka Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfondi tegevjuht Raili Friedemann ning SA Hiiumaa Haigla juhatuse liige Riina Tamm.

Riina Tamm märkis, et tegu on väga tänuväärse annetusprojektiga: “Oleme mobiilse vastsündinute elustamislaua peale mõelnud aastaid ja on olnud nii suur rõõm, et Estravel ning Eestimaa Sünnitusmajade toetusfond otsustasid õla alla panna. Hiiumaal sünnib aastas keskmiselt 50–60 last – seda pole võrreldes suurte haiglatega palju, kuid seda olulisem on iga laps. Elustamislaud tagab, et saame võimalikult mobiilselt valmis olla nii tavasünnitusel kui keisrilõike puhul, sest lauda saab mugavalt liigutada ühest toast ja korruselt teisele.“ Tamm lisas, et Hiiumaa haiglas on sünnitamiseks väga head võimalused – turvalisuse ja personaalse lähenemise tõttu käivad Hiiumaal sünnitamas ka suvehiidlased ja jäätee kaudu on sinna sõidetud sünnitama Raplastki.

GALERII: vastsündinute elustamislaua üleandmine Hiiumaa haiglale

Estravel AS on Baltimaade suurim ja vanim lennuagentuur, hotelliagentuur ja reisibüroo, millel on tütarfirmad kuues riigis: Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Austraalias ja USAs. Ettevõte põhineb sajaprotsendiliselt Eesti kapitalil ning kõige rohkem töötajaid on tal Eestis (150 inimest ehk 64% kogu personalist).

Lisainfo:
Airi Ilisson
Estraveli turundusdirektor
Tel: +372 626 6371
Mobiil: +372 5030 329
Email: airi@estravel.ee