Hindreku talu ja Rabaresto – muljed esimesest külastusest

16.09.2022
Estraveli turundustiim

Estraveli turundustiim käis suvelõpu meeskonnaüritusel Hindreku talu salajases peidukohas asuvas Rabarestos, kuhu pääseb ainult kanuutades mööda Esna jõge.

Kanuumatk Rabarestosse

Kui hakkasime otsima kohta, kus oma turundustiimiga meeskonnaüritus teha, siis mõtlesime, et võiks olla natuke ka aktiivset tegevust, mitte lihtsalt restoranis istumine. Üks kolleegidest teadis, et on olemas Hindreku talu, kus on ka Rabaresto, mis pakub väga maitsvat lõkketoitu ja kodumaiseid veine. See tundus kõigile väga põnev ning mõtlesime proovida.

Hindreku talu asub Paide lähedal, Tallinnast umbes tunnise sõidu kaugusel. Asusime oma 8-liikmelise meeskonnaga autodega teele juba hommikupoolikul, et kell 12 kenasti kohal olla.
Kohapeal tervitas meid perenaine, kes rääkis põgusalt, kuidas meie päev hakkab välja nägema, vahetasime riided (kellel oli vaja) ning suundusime kanuude poole.

Rabaresto nimelt asub salajases peidukohas, kuhu pääseb ainult mööda Esna jõge kanuudega. Ka kokk koos toidukraamiga kasutas sinna jõudmiseks sama teed (küll mitte koos meiega).
Peale väikest kanuumatka koolitust saime kõik kahekaupa paatidesse ja asusime teele.

Esna jõgi on õnneks rahulik, kuid väga ilus ja vaheldusrikas, aga samas ka põnev. Läbi vee kumas igasuguseid huvitavaid taimi, üle jõe koolduvad või maha langenud puud pakkusid väikseid lõkse, mida oli huvitav läbida. Hoolega pidi jälgima ka, et mõne kivi või palgi otsa ei sõida, kuid vahepeal ikka jäime ka kuhugi kinni, mis tegi palju nalja. Ühe silla alt ei saanud me üldse läbi, seega pidime kanuud välja vedama ning teisel pool silda uuesti vette laskma. Nägime ka erinevaid linde ning eriti vahva oli, et õnnestus märgata meie jaoks väga haruldast jäälindu, kelle pesitsuspaik just see jõesäng on. Jäälind on tõeline iludus oma erksinise värvusega. Ta hakkas juba kaugelt eemalt hästi silma kui vee kohal liugles. Paremini nägid jäälindu esimestes kanuudes olevad inimesed – seega tasub kiire olla.

 

Kui pool kanuumatkast oli läbitud (u 2,5 km), siis hakkaski paistma suitsu, mis andis märku, et jõudsime Rabarestosse. Seal ootas meid Hindreku talu peremees, kes ongi Rabaresto kokk. Eelroaks oli lõkkel küpsetatud forell (püütud samast jõest), pearoaks pardipada ja magustoiduks soe puuviljasalat jäätisega. Kõik road olid imeliselt kokku sobitatud erinevate Eesti veinidega ning maitsesid nii imeliselt, et suu jookseb vett veel praegugi seda teksti siin kirjutades.

 

Peale sööki ja väikest lõõgastust jätkasime oma kanuumatka Paide linnani.  Rabaresto kanuusõiduks tuleb varuda aega vähemalt 4 tundi, selga panna ilmastikukindlad riided ja siis on väga mõnus olla. Kuigi ilm, sellel päeval kui meie käisime, oli tuuline, siis jõesängis oli mõnusalt vaikne ning meil hakkas lausa palav. Hea oleks kui saab mõne kihi vähemaks võtta (mida paljud meist ka tegid) kui et külmetada.

Jõesaun

Pärast kanuuga aerutamist oli meie jaoks jõe kõrval kuumaks köetud saun, mis tundus seal pigem statsionaarselt olevat, kuid võimalusel liigutamisega: ratastel, kuid igati aus – puuküttel ja akendega. Väga mõnusalt saab jõesaunas leili nautida korraga kuus inimest. Leil võetud, sulpsasime kõik ka juba sügiseselt külma jõkke. Väidetavalt oli see vaid 8 kraadi, kuid oli väga mõnus ning karastada sai korduvalt!

Veinide degustatsioon Eesti veini kambris

Veinide degustatsioonist esialgu palju arvata ei osanudki, kuid seda suurem oli üllatus kui selgus, et seda tehakse meile vaid Eesti kohalike veinimõisate toodangul, sest perenaine on just selle organisatsiooni Eesti Veinitee eestvedajaks juba aastaid. Ja positiivsed üllatusi hakkaski tulema! Mitmed veinid olid väga maitsvad ja väidetavalt mõned neist isegi nii populaarsed, et kohe ostetakse ära terve toodang ning just seepärast osa neist poelettidele ei jõuagi. Siiski pidi olema Tallinnas Telliskivi kvartalis üks pood Sip, mis neid veine ka müüb. Ise me veel käinud ei ole, kuid plaanis on.

Igal juhul saime Eesti veinidest väga hea ülevaate ning enam-vähem paika ka järgmise meeskonnakoolituse koha ehk Murimäe, mis väidetavalt on nagu Eesti Toscana. Seda lihtsalt peab minema vaatama.

 

Kui soovid ka korraldada tiimiüritust või minna sõpruskonnaga Hindreku tallu aktiivselt aega veetma, siis võta ühendust Estraveli siseturismi osakonnaga aadressil siseturism@estravel.ee või helista 6266 233.

 

Kommentaarid: