Jaapan kaotab mais kõik senised covid-reisipiirangud

26.04.2023
Estravel

Head uudised! Jaapani ametnikud teatasid, et alates 8. maist ei ole rahvusvahelised reisijad enam sunnitud COVIDiga seotud piiriületuspiirangutega tegelema.

Jaapani riikliku turismiorganisatsiooni teatel tühistatakse 2023. aasta mais riigis viimasedki Covid-19 piiriületusnõuded. 8. maist ei pea turistid enam esitama kehtivat vaktsineerimissertifikaati ega COVID-19 negatiivse testi tõendit. Sellega taastuvad tavapärased pandeemiaeelsed reisimise tingimused.

Saareriiki suunduvad reisijad peavad hetkel veel näitama tõendit täieliku vaktsineerimise kohta või negatiivse testi tulemust, mis on sooritatud 72 tunni jooksul enne väljalendu.

Jaapan on end turistidele avanud ettevaatlikult

  • Jaapan on aeglaselt taasavanud rahvusvahelistele reisidele, tervitades esmakordselt üksikuid reisijaid eelmisel aastal vaid giidiga reisifirmade kaudu, kuid mitmed reeglimuudatused põhjustasid segadust ja aeglustasid turismi taastumist.
  • Oktoobris avas Jaapan uuesti viisavaba reisimise kümnete riikide kodanike jaoks üle maailma, kaotades turistide päevase sisenemise ülempiiri ja muutes külastajatel oma puhkuse planeerimise lihtsamaks.
  • Märtsis kaotas Jaapani tervishoiu-, töö- ja hoolekandeministeerium ka maskide kandmise nõude, kuid soovitab siiski reisijatel ja kohalikel elanikel sobivates olukordades maske kanda, näiteks rahvarohketes rongides ja bussides.
  • Veebruaris avalikustati plaan saavutada 2025. aastaks 10% külastajate kasv Jaapani linnavälistes majutusasutustes. Loodetakse ka riiki külastavate inimeste isiklike kulutuste suurendamist, mis tähendab, et 2025. aastaks võiks turist Jaapanis reisides kulutada keskmiselt 1500 dollarit.

Uudise allikas: Travelpulse

NB! Loe riiki sisenemise tingimustest ja Covid-piirangute kaotamisest lähemalt Jaapani välisministeeriumi kodulehelt: https://www.mofa.go.jp/ca/cp/page22e_000925.html

Lennupiletid Jaapanisse saad osta kiirelt ja turvaliselt Estraveli lennupiletite e-poest. Enne reisi tutvu riiki sisenemise ja seal viibimise tingimustega Reisi Targalt – Jaapan lehel või küsi lisainfot oma reisikonsultandilt.

Estraveli soovitus: alusta Jaapani reisi planeerimisega eriti varakult, sest selle uudise valguses on kohalikud majutusasutused ja turismihaldusettevõtted juba praegu suure koormuse all.

 

Kommentaarid: