Ülim luksus: reisielamus rööbastel

16.12.2010
Svea Lillepalu

Kas oled kunagi kuulnud sellisest reisiliigist nagu rongiringreisid? Idee on väga lihtne – ringi sõidetakse rongiga, millest on ehitatud luksuslik hotell. Läbi rongitranspordi ajaloo on luksusrongide tipus seisnud üks ja ainus – Orient Express. See stiili, luksuse, romantika ja seikluste võrdkuju on ühendanud Euroopa suurimaid linnu juba 20. sajandi algusest. Tänu Agatha Christiele on paljudele meelde jäänud sinised ja kuldsed vagunid, mis pakuvad ka tänapäeval ülimat luksust ja teenindust.

Tegemist ei ole aga ainukese sellelaadse tootega maailmas. Tegelikult on peaaegu igal mandril võimalus nautida reisi rööbastel. Meie keskendume täna kahele Euroopa-sisesele liinile.

Esimesena luba endale tutvustada Doonau Ekspressi. Tegemist on tõelise luksusrongiga, mis sõidab enamjaolt Varssavi – Budapesti – Istanbuli vahel. Selline reis lubab nautida teelolekut sama palju kui sihtkohti, kus rong peatub. Doonau Ekspressis on kombineeritud traditsioonilisus ja modernsed mugavused. Kokku on rongil 12 vagunit, kus asuvad külaliste kupeed, restoran ja baar.

Kõik reisid algavad kas Budapestist või Varssavist. Marsruutide ja reisikavade valik on suhteliselt suur ning igaüks peaks endale midagi meelepärast leidma. Sõidu ajal saad imetleda rongiaknast mööduvaid maastikke, nautida professionaalsete kokkade valmistatud hõrgutisi või tutvuda rongi baaris uute ja huvitavate reisikaaslastega.

Teiseks rongielamuseks, mida tahame sulle tutvustada, oleme valinud rongi, mis kannab nime European Hotel Train. “Hotell” sõidab mööda Saksamaad ning põikab ka Austriasse ja Šveitsi. Marsruut läbib selliseid linnasid nagu Köln, Düsseldorf, Berliin, Dresden, Salzburg ja Basel. Igas linnas saab osaleda erinevatel huvitavatel väljasõitudel ja külastustel, näiteks jalutada Viinis mööda “Heliseva muusika” filmist tuttavaid radu, külastada Kölni šokolaadimuuseumi, tutvuda Schwarzwaldi piirkonnaga ja külastada Strassburgi.

Rongil on kokku 26 vagunit, milles asuvad külaliste kupeed, lobby, restoran ja baar. Kõikides kupeedes on vannituba, seif, telefon ja konditsioneer. Samuti toimetatakse iga päev reisija tuppa kaks pudelit mineraalvett ja puuviljakorv. Ära tuleb mainida ka selline pisike luksus, et teie kupee lõhnastatakse vastavalt teie soovidele :)

Tegemist on väga kliendi- ja loodussõbralik rongiga. Nimelt on sel eriline õhkvedrustus, mis teeb sõidu mõnusalt vaikseks ja rahulikuks. Loodussõbralikkus peitub aga selles, et rong töötab vaid elektriga ning on täielikult CO2-vaba.

Luksusrongiga mööda Euroopat ringi sõita ei ole muidugi odav lõbu. Taoliste rongireiside hinnad algavad umbes 50 000 kroonist.

Kommentaarid:

  1. [...] aasta lõpul tutvustasime Euroopa ülimalt luksuslikke ronge. Täna aga lubage tutvustada midagi, mis ei ole küll nii luksuslik, kuid see-eest ülimalt põnev [...]