Uuring näitab, et pooled Eesti elanikud lendavad vähemalt korra aastas

18.12.2018
estravel

Uuring, mille airBaltic korraldas koostöös Norstat’iga, näitas, et 48% Eesti elanikest kasutavad lennutransporti vähemalt korra aastas ning ainult 15% Eesti inimestest ei ole elu jooksul veel kordagi lennanud. 25% vastanutest on kinnitanud, et lendavad rohkem kui kaks korda aastas.

Yana Denisova, airBaltic’u Eesti piirkonnajuht: “Viimaste aastatega on lennupiletite hinnad läinud tunduvalt odavamaks ning tänu sellele on lendamine saanud paljude jaoks kättesaadavamaks. Tallinna lennujaama mahud jätkavad kasvamist ning samuti plaanib kasvada Eestis ka airBaltic, pakkudes kohalikele inimestele rohkem reisimisvõimalusi.”

Vaadates erinevaid vanusesegmente, on näha, et kõige sagedasemad reisijad on inimesed vanuses alla 29 eluaasta. Selles grupis on 62% vastanutest lendamas vähemalt korra aastas. 55% inimestest vanuses 30 kuni 39 aastat, lendavad vähemalt ühe korra aastas.

“Eesti noored kasutavad ära kaasaegse lennunduse pakutavaid võimalusi, mille näiteks on välismaal õppimine, sõprade külastamine või lühike nädalalõpupuhkus mõnes teises Euroopa riigis. Kõik need uued võimalused on nüüd kättesaadavamad ja lihtsamini kasutatavad kui kunagi varem, eelkõige tänu heale sihtkohtade valikule, mida tänaseks pakub Tallinna lennujaam,” lisas Yana Denisova.

Praeguseks pakub airBaltic otselende Tallinnast Amsterdami, Berliini, Londonisse, Oslosse, Pariisi, Stockholmi, Viini ja Vilniusesse, millele lisanduvad ka mugavad ühenduslennud läbi Riia. 2019. aastal käivituvad Tallinnast ka uued otselennud Malagasse, Brüsselisse ja Kopenhaagenisse. airBaltic teenindab üle 70 sihtkoha Riiast, Tallinnast ja Vilniusest, pakkudes võimalikult laia sihtkohtade valikut Baltikumist. Riiast käivitab airBaltic 2019. aastal uusi otselennud Stuttgart’i ja Lviv’i.

airBaltic’u küsitlus Eestis oli korraldatud Norstat’i abiga online keskkonnas novembris 2018. Kokku on küsimustele vastanud 1000 Eesti inimest vanuses 18 kuni 74 aastat.

Kommentaarid: