Soome leevendas 1. veebruarist riiki sisenemise piiranguid

31.01.2022
Estravel

Alates 1. veebruarist 2022 muutis Soome taas oma riiki sisenemise tingimusi, sel korral on oodata leebemaid piiranguid.

Veebruarikuu algusest tuleb reisijal ette näidata ÜKS alltoodud tõenditest:

  • vaktsineerimistõend COVID-19 vastu (vaktsineerimiskuur on lõpetatud vähemalt 7 päeva enne riiki sisenemist) või
  • COVID viiruse läbipõdemise tõend (läbipõdemine maksimaalselt viimase kuue kuu jooksul) või
  • negatiivse tulemusega COVID testi tõend (test tehtud maksimaalselt 72 tundi enne Soome riiki sisenemist, kehtib nii PCR- kui ka antigeeni test).

Ülaltoodud tõendite esitamise nõue kehtib kõikidele Soome saabujatele, kes on sündinud 2006. aastal või varem. Tõendite esitamise nõue ei kehti Soome kodanikele, alalise elamisloaga Soome residentidele või vältimatutel põhjustel reisijatele (nt. kaubavedajatele).

Tervisetõendite kontrolli piiril teostavad alates 1. veebruarist 2022 piirivalve asemel Soome terviseametnikud.

Laevapiletid Soome saad kõige mugavamalt osta Laevapiletid.ee lehelt, sest just sinna on koondatud nii Eckerö Line, Viking Line kui ka Tallinki soodsaimad väljumised ja annab võimaluse oma reisid hõlpsasti erinevate firmadega kombineerida.

Talvepuhkus Soomes

Veebruaris on ideaalne võtta ette üks reis Soome mägedesse ja nautida fantastilisi vaateid kas lumelaual, suuskadel või kelgukoerte taha rakendatuna. Piirangute leevenemine teeb sinna pääsemise eriti lihtsaks ja kõrgete mägede avastamiseks ei ole üldse kaugele vaja minna. Soome suusakeskuste rubriigis saad hõlpsasti tutvuda erinevate suusakeskustega ja valida endale sobiva asukohaga keskuse.

Enne reisi tutvu kindlasti siht- ja transiitriiki sisenemiseks vajalike dokumentide ja jooksvate piirangutega. Täpsema info leiab Reisi Targalt ja Soome Terviseameti lehelt.

Info seisuga 31.01.2022

 

Kommentaarid: