Tai teatas Covid-19 tõendi nõudest, kuid võttis selle otsuse kohe tagasi

09.01.2023
Estravel

Tai tsiviillennundusamet (CAAT) ütles laupäevases avalduses, et alates 9. jaanuarist 2023 peavad kõik välismaalased tõestama, et nad on kahe doosiga vaktsineeritud või esitama tõendi COVID-ist paranemise kohta viimase kuue kuu jooksul.

Uute reeglite järgi oleks vaktsineerimis- või läbipõdemistõendita reisijad pidanud näitama arstitõendit, milles selgitatakse, miks nad ei ole vaktsiini saanud (juhul kui vaktsineerimiseks on meditsiiniline vastunäidustus).

Alates 09.01.2023 oleks pidanud kõik vähemalt 18-aastased reisijad:

  • esitama lennule registreerides tõendi, et nad on vaktsineeritud vähemalt kahe doosi vaktsiiniga. Vaktsineerimiskuur peab olema lõppenud vähemalt 14 päeva enne reisi algust või
  • esitama tõendi, et reisija on koroona läbi põdenud vähemalt 7 päeva, kuid mitte rohkem kui 180 päeva enne reisi algust või
  • esitama arstitõendi vaktsineerimise vastunäidustuse kohta.

Kui riik, kuhu pöördutakse tagasi, nõuab koroonatesti, oleks pidanud reisija esitama COVID-kattega reisikindlustuse. Toodud nõuded ei kehtinuks transiitreisijatele.

CAAT teatas, et lennufirmad vastutavad dokumentide kontrollimise eest enne reisijate pardale minekut ja on avaldanud oma veebisaidil nimekirja, mitut annust on vaja erinevat tüüpi COVID-19 vaktsiinide jaoks. Uus meede jääb kehtima vähemalt jaanuari lõpuni, teatas CAAT.

Tai tühistas vaktsineerimisnõude eelmise aasta oktoobris, kuid plaanis selle 9. jaanuarist taaselustada, kuna Hiina avab uuesti oma piiri pärast COVID-i nullpoliitika leevendamist.

Allikas: Reuters


Täiendatud 09.01.2023 kl 12.04: Tai võimud võtsid just kehtestatud Covid-19 nõuded tagasi. Vaata uuendatud infot: Reisi Targalt – Tai.

 

Kommentaarid: