Taisse saab alates 1. veebruarist taas lihtsustatud korras reisida

21.01.2022
Estravel

Taisse reisimine muutub taas veidi lihtsamaks, sest Test & Go süsteem jätkub 1. veebruarist 2022.

Alates 1. veebruarist jätkab Tai Test & Go skeemiga, mis sisuliselt tähendab karantiinivaba reisimist. See toob tagasi mugavamad reisivõimalused, mis peatati omikron-tüve leviku tõttu 2021. aasta detsembris.

Täielikult vaktsineeritud reisijad saavad Thailand Passi veebisaidi kaudu riiki sisenemiseks taotleda Thailand Passi QR-koodi. Teha tuleb kaks PCR-testi – üks saabumisel ja teine viiendal päeval. Testitulemuste ootamise ajal alla laadima jälgimisrakenduse ja olema isolatsioonis SHA Extra Plus (SHA++) hotellis. SHA++ hotellid erinevad SHA+ hotellidest selle poolest, et need teevad koostööd PCR teste tegeva kliinikuga. Nimekirja SHA++ hotellidest leiad thailandsha.com, vajadusel konsulteeri oma reisikonsultandiga.

Uued kokkuvõtlikud Taisse reisimise nõuded Test & Go skeemiga:

  • Kinnitus SHA++ sertifikaadiga hotellis ööbimise ettemakse kohta 1. ja 5. päevaks (hotellid võivad 1. ja 5 päeval olla ka erinevad, kuid nii 1. kui 5. päeval tuleb negatiivse testitulemuse teada saamiseni toas viibida)
  • Kinnitus kahe PCR-testi ettemakse ja lennujaamatransfeeri ettemakse kohta
  • Kehtiv vaktsiinipass, mis tõendab täielikult Covid-19 vastu vaktsineerimist
  • Tõend negatiivse RT-PCR testi kohta, mis on tehtud mitte rohkem kui 72 tundi enne väljalendu
  • Thailand Pass QR-kood
  • Covid-19 kaitsega reisikindlustus vähemalt 50 000 USD suuruse kattega

Aga Sandboxi skeem?

Vaktsineeritud reisijatel on lubatud reisida ka Sandbox skeemiga. See tähendab seda, et enne teistesse Tai sihtkohtadesse reisimist Tuleb peatuda 7 ööd Sandboxi sihtkohtades. Ööbige esimene öö oma toas SHA++ hotellis oodates oma RT-PCR testi tulemust. Kui see on negatiivne, reisige vabalt Sandbox piirkonnas 7 ööd, enne kui reisite teistesse Tai sihtkohtadesse.

Alates 1. veebruarist kuuluvad Sandbox sihtkohtadesse (Phuket, Krabi, Phang Nga, Khao Lak ja Surat Thani – Ko Samui, Ko Phangan ja Ko Tao) ka Pattaya ja Ko Chang.

Kahe skeemi erinevused:

Test & Go skeemiga reisides on lubatud pärast esimest negatiivset PCR testi reisida kõikjale Tais, kuid 5. päeval tuleb viibida SHA++ hotellis ja oodata testitulemust. Sandboxi skeemiga tuleb püsida 7 päeva selle sama Sandboxi piirides (näiteks ainult Puhketis), mille jooksul võib peatuda kuni kahes hotellis.

Kõikidel reisijatel tuleb oma nutiseadmesse alla laadida ja installeerida Morchana rakendus.

Loe lisaks:
https://thecoloursofthailand.com/news/thailand-opening/
https://www.tatnews.org/2022/01/thailand-resumes-test-go-scheme-reopens-pattaya-and-ko-chang-sandbox-from-1-february-2022/

 

Kommentaarid: