Tallinna Lennujaamas teenindati 2014. aastal 2017291 reisijat

14.01.2015
Estravel

2014. aastal teenindati Tallinna Lennujaamas 2 017 291 reisijat. Tegemist on läbi aegade paremuselt teise tulemusega.

Nii regulaar- kui tšarterlende toimus enam kui mullu, mistõttu ka reisijate arv tõusis 2013. aastaga võrreldes 3%. Lisaks suurenenud istekohtade arvule andsid reisijate arvu kasvule oma panuse kolm uut lennufirmat, kes Tallinnasse lendamist alustasid. Märtsis alustas Tallinn-Vilnius liinil Air Lituanica, juuni lõpus Tallinn-Barcelona liinil Hispaania odavlennufirma Vueling ja juuli alguses alustas TAP Portugal lendamist Lissaboni. Lisaks avas AirBaltic Tallinnast Pariisi liini, Estonian Air alustas lendamist Bromma lennujaama Stockholmi kesklinnas ning lisas suveks hoojalised lennud Berliini ja Spliti.
Aasta kokkuvõttes oli reisijate mahult esikohal Frankfurdi liin, järgnesid Helsingi ja Riia. „Keskmine“ lennuk kaalus 40 tonni, oli 95-kohaline ja selles oli 64 reisijat, mis teeb regulaarlendude keskmiseks täituvuseks 67%.

Aasta kokkuvõttes kasvas kõige enam Lufthansa reisijate arv, kuid häid tulemusi näitasid enamik lennufirmasid. Väga hea tulemusega lõpetas Turkish Airlines, kes alanud aasta suvehooajast lisab veelgi lende Istanbuli liinile. Kasvas ka tšarterreisijate arv, kelle hulgas olid kõige populaarsemad Türgi kuurordid, kaugeim tšarterlend saabus Eestisse Jaapanist.

Kommentaarid: