Viking Line’i uue laeva ristsed

19.09.2007
Annekreet

14. septembril toimus Aker Yardsi Helsingi laevatehases põnev tseremoonia, kus Viking Line’i uusehitis ristiti Viking XPRS-iks.
Tseremoonia oli nagu päris. Laeva ristiemaks oli palutud tuntud Soome lauljatar Paula Koivuniemi, kel tähistas hiljuti 60. juubelit, kuid näeb välja nagu 35. Väga elegantne ning glamuurne daam saabus tseremooniale valges limusiinis ning peale shampanjapudeli purustamist vastu laevakülge kinkis Viking talle tänutäheks teemantitest sädeleva kaelakee.
Laeva nimi oli natukene pettumus, sest ootasime humoorikat lisa Viking Line -ellade kollektsiooni: Rosella, Mariella, Amorella jne. Rahvasuus tehtigi juba nalja, et uue laeva nimeks tuleb Tarantella või Nutella. Väidetavalt saadeti laeva nime leidmiseks väljakuulutatud konkursile üle 16000 nime. Aga Viking Line’i juhatus otsustas säilitada juba uusehitise töönimena tuntuks saanud Viking XPRS-i (soomepäraselt “ikspäääärrrässsi”:P).
Uus laev hakkab Tallinna-Helsingi liinil kurseerima millalgi 2008.a märtsis, sõiduaeg 2 tundi.

Tehnilised andmed:
Reisijakohti: 2500
Kaks eraldi autotekki, millest üks on ainult sõiduautodele
Pikkus: 185 m
Laius: 27,7 m
Süvis: 6,55 m
Kiirus: 25 sõlme
Viking XPRS on ehitatud kõrgeima jääklassiga (1A Super), mis tagab turvalise ajagraafikust kinnipidamise ka kõige karmimates talvetingimustes.

Kommentaarid: