Kevadine Dubai kruiis MSC Musica pardal

13.06.2016
Eliine Rannajõe

Dubai kruiisid koguvad aina populaarsust – atraktiivne hind, põnevad marsruudid ning mugavad lennuühendused aitavad sellele ainult kaasa! Kruiisilaeva pardal on tõeliselt mugav emiraate avastada. Sel kevadel käis Estraveli reisikonsultant Helena Saarepuu uudistamas, mida puhkus kruiisilaeval endast kujutab. Jagame tema muljeid ka Sinuga!msc

MSC Musica on üsna suur laev, mis mahutab üle 3200 reisija. Teiste Dubai sadamas seisvate laevade kõrva oli Musica tunduvalt suurem, kuigi pardal olles see enam nii massiivset muljet ei jätnud. Tegevust jätkub see-eest küllaga – kruiisilaeval on baarid/lounge’id, kasiino, buffee ja a la carte restoran, sushi restoran, diskoteek ja teater, jõusaal koos aeroobika saaliga, spaa. Laeva tekil on kaks välibasseini, mõni mullivann ja kaks välibaari, spordihuviliste rõõmuks väike golfirada, korvpalliväljak ning pere pisimatele ja suurematele mõeldes vahva mänguväljak. Laeva personal on sõbralik ja abivalmis.

Laev ise jättis hea mulje: korralik, puhas ning kenade avarate kajutitega. Valisime reisi planeerides rõduga kajuti Adagio tekil, kuid online check-in’i tehes saime hoopis teise numbriga, ühendatud kajuti. Peale MSC esindajatega ning hiljem laeval administraatoriga suhtlemist saime siiski uue kajuti. Nimelt on ühendatud kajutite ruume ühendava ukse all paarisentimeetrine ava, mistõttu kõik kõrval toimuv läbi kostab – tagantjärele tarkusega soovitan ühendatud kajuti valida vaid juhul, kui mõlemas toas on oma seltskond.

20160319_152228

Meie “kodu” Dubai kruiisil

Kruiisi planeerimisel tasub ka läbi mõelda, kas ja milline joogipakett võtta. Meie puhul tasus joogipaketi tellimine end igati ära – hinna sees oli pudelivesi, karastusjoogid, erinevad kokteilid (nii alkohoolsed kui mittealkohoolsed), veinid (sh vahuvein), jäätis. Õhtuti baaris kokteile tellides pakuti tasuta kõrvale soolaküpsiseid ja krõpse. Süüa sai buffee-restoranis sisuliselt kogu aeg ja valik oli suur. Mõnel õhtul einestasime ka a la carte restoranis, kus söögid siiski nõrkema-panevat maitseelamust ei pakkunud.

Tellisime ka paar ekskursiooni, millest kindlasti soovitan Khasabis Fjordide külastust. Päeva jooksul sõidetakse puupaatidega fjordide vahel, taamal paistmas pisikesed kalurikülakesed. Lisaks saab teha ujumispeatuse ning vaadata vabas looduses ujuvaid ja paadi kõrval hüppavaid delfiine. Khor al Fakkanis võtsime ekskursiooni nimega “Meet the locals”, kus käisime pisikese grupiga külas kohalikul perel, tutvusime nende kultuuri ja kommetega, maitsesime pakutud toite ja maiuspalasid. Loomulikult saime ka kohalikke rõivaid ka selga proovida – oli tore!

20160323_111719

Ekskursioonil “Meet the locals” saab piiluda kohalike kodusid

Tasub teada, et reisijate suure huvi tõttu müüakse populaarsemad ekskursioonid sageli kiiresti välja, mistõttu tasub juba varakult päevaplaanidele mõelda. Olenevalt sihtkohtadest on reisijad kohati ettevaatlikumad ja võimalik, et ei julge nii palju omal käel seigelda. Lisaks on inimesed üldjuhul mugavad, tahavad lihtsalt puhata ja vooluga kaasa minna. Pidev eeltöö tegemine sihtkohta jõudes ja ringi ekslemine on paras peavalu. Dubai on omal käel avastamiseks väga mugav ja metrooga on lihtne linna avastada, kuid näiteks Muscatis puudub ühistransport täiesti ja ainus võimalus ringi liigelda on taksoga.

20160318_174454

Põnevad ekskursioonid viivad ka sisemaale

Kokkuvõttes tasub kruiisi broneerimisel läbi mõelda nii kajutivaliku, joogipakettide ja muud lisateenuste tellimise. Vahepeatustes on küll tore omal käel seigelda, kuid tutvu kindlasti ka kruiisifirma poolt pakutavate eksursioonidega, et päevast pingevabalt maksimum võtta!

Kui Dubai kruiis Sulle huvi pakub, vaata hetke parimaid kruiisipakkumisi Estraveli kodulehel!

Kommentaarid: