Lastega Floridasse – ja mitte ainult Disneylandi

28.09.2011
Anu Vane

Floridas on kaks asja, millest paremat ei leia kusagilt Ameerikast – rannad ja teemapargid. Kui reisid lastega, saad selle kahe märksõnaga peaaegu terve puhkuse ära sisustada. Päikesepaiste osariigil on pakkuda nii palju head ja põnevat, et lapsed meenutavad puhkust veel kaua sõnadega nagu legendaarne, äge, šeff, cool ja kõik need teised popid väljendid. :)

Surfin’ in USA ehk rannamõnud

Traditsioonilised Florida rannad on üldjuhul suurte linnade läheduses. Seega on peale ranna ja vee käeulatuses ka poed, restoranid, majutusasutused ja vabaajakeskused.

Naples Beach asub osariigi Mehhiko lahe poolsel rannikul ning seda võib pidada vastaskalda Palm Beachi kaksikuks. See on rikaste ja kuulsate meelispaik. Täiskasvanud reisijatel soovitame kindlasti tutvuda ka linna ööeluga, mis on klass omaette.

Panama City Beach on kui Ameerika noorte tõsielusarjadest välja lõigatud mereäärne kuurortlinn. Noored rändavad siia igast ilmakaarest eelkõige kaunite valge liivaga randade ja sooja merevee pärast. Panama City Beach on ka tunnustatud sukeldumiskoht. Merepõhjast leiab suurel arvul ajaloolisi, looduslikke ja tehislikke vaatamisväärsusi. Üks tõeliselt popp ajaviide siin on minigolf, mida saab harrastada praktiliselt iga nurga peal.

Pensacola ja selle rannad asuvad kiviviske kaugusel Florida ja Alabama osariikide piirist. Rannaliiv on siin tekkinud Appalachi mäestikust alla veerenud ja mere äärde kogunenud kivimitest. Pensacola linn jäi 2004. aastal ka orkaan Ivani teele , kõige enam sai kannatada rannajoon. Taastamistööd on käinud juba aastaid ning tulemus on parem kui kunagi varem.

Florida rannajoonelt leiab veel lugematul arvul randasid, midagi igale maitsele. Meeles tuleb pidada üht: Atlandi ookeani poole jäävad rannad on üldjuhul külmemad ja suurema lainega kui Mehhiko lahe poolsed rannad.

Kui aega ja tahtmist on, tasub külastada ka Ameerika lõunapoolseimat tippu Key Westi. Seal saad ühe saare peal nautida nii ookeani kui ka lahe veemõnusid.

Loomariik ja loodus

Florida osariigi loomaaiad on USA hinnatuimad ning pakuvad võimalust vaadelda loomi võimalikult lähedalt ja loomupärases keskkonnas. Osariik pakub palju ka neile, kel on soov pigem vabas looduses ringi vaadata. Loodus on Floridas tõeliselt mitmekesine ja liigirikas.

Lowry Park Zoo asub Florida keskosas Tampa linnas. Loomaaed on tuntud põneva veeloomade keskuse poolest, kus saab tutvuda sõbralike manaatide ja salakavalate alligaatoritega ning oma käega katsuda ja toita raisid.

Homosassa Springs Wildlife State Park on taas kord üks Florida kalliskive. Osariigi suurim looduspark keskendub kohaliku looduse ja liigirohkuse tutvustamisele. Pargis toimuvad ingliskeelsed programmid, kus tutvustatakse loomade eluolu ja käitumist ning näidatakse ka trikke. Pargi tõmbenumbriks on veealune vaatlusruum, kust avaneb vaade peaaegu 10 000 kalale ja paljudele manaatidele.

Mote Marine Laboratory on kohustuslik kõikidele haifännidele. Tegu on haiuuringute keskusega, kus saab kohtuda ka teiste mereelukatega. Keskuses on olemas ka eraldi nn katsumisbasseinid, kus julgemad saavad oma lemmikuid puudutada.

Teemapargid

Peale kuulsa Disneyworldi on Floridas ka teisi huvitavaid teemaparke. Näiteks leiab sealt maailmakuulsa filmikompanii Universal teemapargid Universal Studios Florida ja Universal Studios Islands of Adventure.

Kõige suuremaks uudiseks Universal Studios Islands of Adventure pargis on kuulus ja kaua oodatud Harry Potteri teemapark. Hiiglama suur park viib nii suured kui ka väikesed võluripoiss Harry raamatutest tuntud paikadesse. Peaatraktsiooniks on „Harry Potteri Keelatud teekond“ (Forbidden Journey), mis viib külastaja reisile läbi Sigatüüka kooli. Maagiline elamus on garanteeritud!

Universal Studios Florida teemapargis saab jalutada paljudest filmidest tuntud võtteplatsidel ja vaadata, kuidas filmitegemine päriselt käib.

Disneyworld on park, millest üle ja ümber siiski ei saa. Miki-Hiir, Minni-Hiir, Piilupart Donald, Kupi, Pluto ning kõik muud muinasjutu- ja multikategelased ootavad nii suuri kui ka väikeseid. Pargist leiab nii pere kõige pisematele mõeldud atraktsioone kui ka seiklusjanulistele suurtele mõeldud närvikõditajaid. Samuti toimub pargis iga päev kõikide multikakangelaste paraad.

Florida on ideaalne paik perepuhkuseks. Kõik pereliikmed saavad suure annuse päikeseenergiat ja seiklusi. Kui tead midagi, millega võiks seda nimekirja täiendada, räägi meile ka! :)

Fotod: http://bobupdegrove.blogspot.com, Florida SurfingAssociation, http://www.davestravelcorner.com ja viidatud asutused.

Kommentaarid: